Widok
Rewelacja! Świetny film nie tylko dla fanów zespołu.
Pozytywne zaskoczenie bo często takie pomysły przerastają realizatorów. Wiadomo że to tylko dwie godziny filmu ale ta historia o samotności wśród tłumów opowiedziana zostala bez przestojów w żwawym tempie z genialnnie zachodzącymi na siebie przejściami i oczywiście niesamowitą muzyką. W setliście na koniec wyszczegolnionych bylo co najmniej dwadzieścia kawałków więc jest czego słuchać. w imax zrobiło to piorunujące wrażenie, momentami chciałem klaskać i tupać razem z widownią na ekranie. Aktorsko też wszyscy dobrze się spisali, nie można mieć zastrzeżeń, a sam zespół Jak malowany. Freddie Mercury poza sceną chwilami nieco dziwny, ale może/widać taki był. Aż tak go nie znałem ;-) Za to na scenie jak prawdziwy. Może powinni go przyjąć do zespołu??
Polecam bo film gwarantuje dwie godziny dobrej zabawy.
Polecam bo film gwarantuje dwie godziny dobrej zabawy.
Rewelacyjna biografia
Nieczęsto zdarza się tak dobra biografia.
Merkury pokazany jako prawdziwy spadkobierca swoich wielkich przodków, dla których zwycięstwo Ahura Mazdy ( Pana Dobra) nad Arymanem (bóg uosabiający zło , kłamstwo, zniszczenie i demony) przyświecał w całym jego życiu. Zgodnie z przekazem swego ojca : " Dobre myśli, dobre słowa, dobre czyny", wcielał je w życie.
Dla bliskich był uczciwy, prostolinijny, szczery i hojny... i taki sam dla wielbicieli jego muzyki...Wielki film ..
Merkury pokazany jako prawdziwy spadkobierca swoich wielkich przodków, dla których zwycięstwo Ahura Mazdy ( Pana Dobra) nad Arymanem (bóg uosabiający zło , kłamstwo, zniszczenie i demony) przyświecał w całym jego życiu. Zgodnie z przekazem swego ojca : " Dobre myśli, dobre słowa, dobre czyny", wcielał je w życie.
Dla bliskich był uczciwy, prostolinijny, szczery i hojny... i taki sam dla wielbicieli jego muzyki...Wielki film ..
tak - rewelacja!
Świetnie dobrani aktorzy, a sam Rami Malek jakby wszedł w skórę Freddiego.
Scenariusz, reżyseria ścieżka dźwiekowa - po prostu brak słów. Widać, że film zrobiony z miłością no i oczywiście wielkim talentem. Myślę, że dzieło godne przedstawianego Artysty
Moja ocena nie mieści się w skali :)
Scenariusz, reżyseria ścieżka dźwiekowa - po prostu brak słów. Widać, że film zrobiony z miłością no i oczywiście wielkim talentem. Myślę, że dzieło godne przedstawianego Artysty
Moja ocena nie mieści się w skali :)
Wspaniały :)
Brak mi słów... wspaniały film !!!
Freddie genialny, reszta zespołu również. Muzyka wiadomo... aż się chciało wstać, tańczyć i klaskać w rytm muzyki.
Fragment koncertu z 1985 r na Wembley ... coś pięknego, wróciłam do domu i obejrzałam na YouTube ... odtworzony perfekcyjnie :):):)
PS. Idę jeszcze raz na film!
Freddie genialny, reszta zespołu również. Muzyka wiadomo... aż się chciało wstać, tańczyć i klaskać w rytm muzyki.
Fragment koncertu z 1985 r na Wembley ... coś pięknego, wróciłam do domu i obejrzałam na YouTube ... odtworzony perfekcyjnie :):):)
PS. Idę jeszcze raz na film!
Uwazam ze film jak najbardziej polecany koniecznie obejrzec muza zapierajaca dech w piersiach mialam ciary przy kazdym utworze mozna miec odczucie uczestniczenia w koncercie wiado ze w 2 godz nie mozna imiescic wszystkie watki z bogatego zycia wielkiej legendy jakim byl freddi ale dobrze ze nie rozwijano tematu choroby najwazniejsza byla legenda caly zespol i ich muzyka muzyka i jeszcze raz muzyka wybiore sie jeszcze raz aby to przezyc ponownie.......
fenomenalny film
polecam wszystkim fanom Queen ! wzruszająca , nie wybielona historia Freddiego . Największe przeboje i ich historia . Razem z żoną pójdziemy jeszcze raz . Serdecznie polecam dla wszystkich lubiących dobre kino i muzykę .
Bohemian Rhapsody
Uwielbiam muzykę Queen więc jakbym mogła nie iść na film- gorąco polecam !!!!!
Życie zespołu pokazane od zaplecza.
Muzyka w sali Dream-rewelacja przez chwilę sama poczułam jakbym była na historycznym koncercie na Wembley!!!
Rami Malek zdecydowanie wiarygodnie odwzorcował postać Freddiego Mercury'ego.
Łezka też kilka razy się zakręciła
OGÓLNIE rewelacja!!!
Życie zespołu pokazane od zaplecza.
Muzyka w sali Dream-rewelacja przez chwilę sama poczułam jakbym była na historycznym koncercie na Wembley!!!
Rami Malek zdecydowanie wiarygodnie odwzorcował postać Freddiego Mercury'ego.
Łezka też kilka razy się zakręciła
OGÓLNIE rewelacja!!!
Film piękny
Jestem fanem od dziecka, przeczytałem większość dostępnych książek, obejrzałem masę filmów dokumentalnych - od premiery filmu czytałem recenzje krytyków, fanów i „zwykłych” ludzi. Odwlekałem moment pójścia do kina, aby nacieszyć się oczekiwaniem. Film oparty na faktach i mimo kilku istotnych modyfikacji w stosunku do prawdziwych wydarzeń oddaje ducha Queen i składa hołd Freddiemu. Polecam - poza wszystkim świetna rozrywka z najlepszą ścieżką dźwiękową ;)