Widok
Bojano suszy
Bojano suszy wypowiadają się tam same czuby, uważajcie żeby was nie ususzyli. Dzis rano ciężarówka potrąciła pieszego na pasach, co jeśli był by to ktoś z waszej rodziny? Był by lament że za szybko jeżdżą a jak już suszą to też źle. Życzę wam,
Którzy sie wypisują te durne informacje żebyście zapłacili srogie mandaty
Którzy sie wypisują te durne informacje żebyście zapłacili srogie mandaty
Po zmianie przepisow piesi wchodza na przejscie jak swiete krowy ! Samochod nawet jak jedzie 50 to w miejscu sie nie zatrzyma, a juz nie raz bylem swiadkiem jak bryan z dzejsika wchodza jak jasnie panstwo prawie pod kola.
Co do porannego wypadku nie wiem jak bylo , ale powinno tu sie ustawic ITD i wazyc ciezarowki szczegolnie te z budowy autostrady bo kazda z nich jest ostro przeladowana.
Co do porannego wypadku nie wiem jak bylo , ale powinno tu sie ustawic ITD i wazyc ciezarowki szczegolnie te z budowy autostrady bo kazda z nich jest ostro przeladowana.
Po prostu przy dojeździe do oznakowanego przejścia dla pieszych , gdy widzisz ludzi w pobliżu , zwalniasz . A każdy pojawiający się na krawędzi jezdni z chęcią przejścia , ma pierszeństwo . proste . To co szokowało Polaków lata temu np. w Niemczech . Gdy pieszy stał przy krawędzi przejścia na chodniku , lub dochodził do niego , samochody się zatrzymywały . U nas to do dziś dziwi , bo większość kierowców w takim przypadku naciska na gaz, albo nie reaguje . Nie wspomnę o "trenujących " cyklistach dla których , gdy jadą ulicą , przejścia dla pieszych nie istnieją .
Tak , jesli pieszy dawalby kierowcy przeslanki do tego , ze chce wejsc na przejscie, a czesto dzieje sie tak, ze idzie chodnikiem i nagle zwrot prosto na przejscie bez upewnienia sie czy samochod nie jedzie 3-4 m dalej !!!! Nie wspomne juz o tych durniach zapatrzonych w telefony lub o rowerzystach ktorzy wjezdzaja na przejscie z pelna predkoscia chociaz przepis mowi jasno , ze przez przejscie dla pieszych rower powinien byc przeprowadzony!
Myślenie boli. Każdy kto ma wyobraźnię wie że ciężarowe pojazdy załadowane do pełna z przyczepą posiadają potężna masę a tym samym długą drogę hamowania. I nawet jak pieszy jeszcze nie stoi a idzie przy chodniku i nagle wtargnie na jezdnię nie ma szans na wyhamowanie. Już z góry zlinczowaliscie tego kierowcę a nie macie pojęcia o prowadzeniu pojazdu wielo tonażowego. Zostawcie sprawę Policji. Ten człowiek może nie miał szans na wyhamowanie.
Czyli idąc dalej Twoim tokiem rozumowania , Kodeks Drogowy i jego przepisy powinny być dostosowane do typów pojazdów , tych cięższych , lżejszych , sportowych ;-) To kierowca wie czym jedzie i jak długą drogę hamowania będzie miał i to na nim spoczywa, by jechać tak , żeby zahamować , czy to przed pieszym czy innym pojazdem . Jak będziesz jechał Maserati GT z ceramiką i ciężarówa z betoniem jadąca za tobą nie wyhamuje to według ciebie to będzie Twoja wina , bo widziałeś że ciężarowy jadący za tobą ma długą drogę hamowania ;-);-)
Niestety , przez takie podejście jest wiele wypadków ... ja jadę jak mi się podoba a reszta niech uważa na mnie .
Niestety , przez takie podejście jest wiele wypadków ... ja jadę jak mi się podoba a reszta niech uważa na mnie .