Widok
Bomba - spektakl gościnny
Opinie do spektaklu: Bomba - spektakl gościnny.
Bomba
Maciej Kowalewski
spektakl Teatru na Woli
Premiera: 2006-04-09
Reżyseria: Maciej Kowalewski
Muzyka: Bartosz Dziedzic
Kostiumy: Ewa Kowalewska, Dominika Dylewska
Asystent reżysera: Olga Chajdas
Obsada:
Dyrektorowa - Ewa Szykulska, Ewa Florczak
Halina Ciura - Elżbieta Jarosik
Dorota Basińska - Maria Seweryn
Pani Honorata - Grażyna Zielińska
Kitty - Anna ...
Przejdź do spektaklu.
Bomba
Maciej Kowalewski
spektakl Teatru na Woli
Premiera: 2006-04-09
Reżyseria: Maciej Kowalewski
Muzyka: Bartosz Dziedzic
Kostiumy: Ewa Kowalewska, Dominika Dylewska
Asystent reżysera: Olga Chajdas
Obsada:
Dyrektorowa - Ewa Szykulska, Ewa Florczak
Halina Ciura - Elżbieta Jarosik
Dorota Basińska - Maria Seweryn
Pani Honorata - Grażyna Zielińska
Kitty - Anna ...
Przejdź do spektaklu.
?????
Czy to są kpiny jakieś? Po majowej dyskusji, jaka rozgorzała tutaj w temacie koszmarnie drogich biletów na gościnny spektakl Krystyny Jandy w Filharmonii, myślałem, że już drożej być nie może. A jednak! Organizatorzy chyba są przekonani, że pensje mieszkańców Trójmiasta rosną w tempie dwukrotnie wyższym niż inflacja, i to w stosunku miesiąc do miesiąca. Nie ma sensu wznawiać dyskusji o dostępności kultury wysokiej dla "zwykłych" mieszkańców Trójmiasta, bo spektakl i tak się sprzeda i tak. Zachłanność organizatorów nie zna granic.
koszmar: tak cena jak i spektakl
Początkowo myślalem ze jestem za głupia by zrozumieć ten wysoki poziom sztuki , nie dotarła do mnie treść ani ironia podobno zawarta w sztuce, dotarto jednak do mnie, ze publiczność śmieje się gdy padają brzydkie słowa i wulgaryzmy. Na szczęście gdy ludzie zaczęli wychodzić to mi ułzylo i, że nie jestem jedna taka "Głupia- szłam tez. Poprzeklinać sobie mogę za darmo, bo tak na marginesie to cena biletów to skandal. Jeszcze jedno, ci starzy dobrzy aktorzy maja dykcje dobrą i można zrozumieć co mowia, pozostali szeleszczą buzią coś pod nosem. Nie nie nie nie do śmiechu, nie do płaczu, chyba tylko trzeba spier..ć. Taka wartość wynioslam z tego spektaklu. Nie polecam moje koleżanki tez
drogo jak pies
bylem tam pierwszy raz na olowiance, super klimat, niestety bilety naprawde drogie panie prezydencie czy pan uwaza ze kultura w gdańsku musi zniechecac cenami???? ja mialem za polowe ceny (vide: 60zl jak w wawrszafce) ale tylko dlatego ze szwagierka z pracy miala, .... a w ogóle to 120pln to za drogo!!!!!!! to dlatego sala nie była w pełni wypełniona a w 60%
nuda, pustka, dialogi niedobre
Pierwszy raz widziałam żeby w trakcie przedstawienia widzowie wychodzili. Potwierdzam wcześniejszą opinię - śmiech było słychać tylko jak padło jakieś wulgarne słownictwo. Też byśmy wyszli gdyby nie nadzieja, że może coś jeszcze z tego będzie, a poza tym do wyjścia mieliśmy za daleko. Poza tym żenujące wystąpienie Budynia z prezentem dla p. Kociniaka. I tekst, że gdańską wódkę poleca pić z tonikiem bądź z wódką czystą. Widać Budyń zna się na piciu jak i na sztuce...
nuda?
bilety drogie to fakt ale z całą resztą się nie zgadzam.Byłem na przedstawieniu i myślę że te kilka osób które wyszło nie było wstanie zrozumieć tej sztuki. Nieprawdą jest że publiczność śmiała się "tylko" z przekleństw. A przyczepianie się do prezydenta Adamowicza że chciał skromnie uhonorować wspaniałego artyste jest żenujące /Mirka zauważyła tylko butelkę Goldwasser a co z obrazem Gdańska/
Dla mnie żenujący był sposób ubrania się na w końcu wydarzenie artystyczne.
Dla mnie żenujący był sposób ubrania się na w końcu wydarzenie artystyczne.
Miałam wątpliwy zaszczyt być na spektaklu
Tych którzy z racji drogich biletów nie wybrali się chcę pocieszyć= nie warto było. Temat nic nowego, wszystko znamy z mediów codziennych. Wykonanie mimo galerii znanych postaci słabe, chaotyczne, złe nagłośnienie. Większości kwestii nie słyszałam siedząc wysoko. Nie polecam !!!!!!!!
to zacznijcie chodzić gdzie indizej
Jak się chce iść na nazwiska typu Mucha, Karolak, Szykulska, Seweryn i to w jednym spektaklu, to trzeba płacić. Nie wiem czy producentem jest teatr państwowy, czy prywatny, chyba prywatny, ale zarobić muszą, a na kim ja nie na naiwnym widzu.
Można bojkotować drogą chałturę i pójść do rodzimych teatrów. Ja chodzę do Teatru Wybrzeże i Teatru w Blokowisku ceny biletów super
Można bojkotować drogą chałturę i pójść do rodzimych teatrów. Ja chodzę do Teatru Wybrzeże i Teatru w Blokowisku ceny biletów super
Pod budke z piwem...
...bezpieczniej sie wybrac.W kazdym razie mniej wulgaryzmow sie uslyszy.Informacja o przedstawieniu znalazla sie na stronie trojmiasto.pl w rubryce
"kultura".Duze nieporozumienie.
Po wczorajszym zetknieciu sie z ludzmi kultury (za takich uwazalam zawsze aktorow i rezyserow) mowiac ich jezykiem : pierdole taka kulture!
Mocno zaskoczyl mnie p.Wajda swoim zachwytem.
"kultura".Duze nieporozumienie.
Po wczorajszym zetknieciu sie z ludzmi kultury (za takich uwazalam zawsze aktorow i rezyserow) mowiac ich jezykiem : pierdole taka kulture!
Mocno zaskoczyl mnie p.Wajda swoim zachwytem.