Widok
Bosmańska 42
Bosmańska Park powstała w rozwiniętej pod względem infrastrukturalnym dzielnicy miasta. Niedaleko stąd jest do Estakady Kwiatkowskiego, która zapewnia wyjazd w stronę centrum miasta, Małego Trójmiasta Kaszubskiego oraz trójmiejskiej obwodnicy. Jednocześnie lokalizacja zapewnia możliwość szybkiego dojazdu nad morze oraz w rejon Rewy, Mechelinek, na Hel. Z okien części mieszkań rozciągał się będzie widok na zatokę i port.
Inwestycja to budynek, w którym powstały mieszkania dwu-, trzy- i ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Nie znam i...
jestem na etapie poszukiwania mieszkania i przeglądam wszystkie interesujące mnie inwestycje, porównuję informacje deweloperów umieszczone na stronach internetowych. Niestety ze strony Bosmańska Park niewiele można się dowiedzieć. Brakuje danych dotyczących stanu deweloperskiego (grubość ścian, firma drzwi zewnętrznych, okien itp.). Chętnie się dowiem czy komórki lokatorskie znajdują się na poszczególnych poziomach przy mieszkaniach czy może w podziemiu. Nie wiadomo nic na temat miejsc parkingowych (gdzie, za ile itp.). Podobno na nowym osiedlu, które znajduje się na przeciwko wystąpił problem z założeniem Internetu i telewizji kablowej (np. typu Multimedia, UPC). Jak jest w przypadku inwestycji Bosmańska Park? Jest to sprawa ważna, zwłaszcza jak ktoś potrzebuje ciągłego dostępu do Internetu ze względów zawodowych. Jaka typu działalność przewidziana jest na poziomie parteru? Wbrew pozorom to bardzo ważne, bo jeśli deweloper jest otwarty np. na działalność gastronomiczną lub sklep z alkoholem to słabo. Jakie są przewidywane koszty utrzymania mieszkania 50 mkw. (czynsz)?
Większość tych informacji umieszczona jest na stronach innych deweloperów.
Zdarzają się też oczywiście tacy, którzy nawet cen nie podają, ale na wstępnie ich eliminuję.
To wszystko ma znaczenie dla osób zainteresowanych, zwłaszcza, że mieszkania nie są zbyt tanie jak na tę okolicę...
Większość tych informacji umieszczona jest na stronach innych deweloperów.
Zdarzają się też oczywiście tacy, którzy nawet cen nie podają, ale na wstępnie ich eliminuję.
To wszystko ma znaczenie dla osób zainteresowanych, zwłaszcza, że mieszkania nie są zbyt tanie jak na tę okolicę...
RE: NAZIR
Ja znam Nazir dość dobrze, kupiłem od nich mieszkanie i jestem bardzo zadowolony. Było to parę lat temu, wtedy zajmowali się też adaptacjami poddaszy. Wszytko jest dobrze wykonane, spełnili wszystkie moje zachcianki. Termin realizacji został co prawda nieco przekroczony, ale w starym budownictwie wystąpiły pewnie niespodzianki. Z całego serca polecam.
To ta sama firma tylko została zieniona nazwa. Można sprawdzić w CEiDG.
Problemów z własnością działki nie ma - deweloper zakupił działkę, płacąc transzami. To częsta procedura i wielu znanych deweloperów tak robi, co również można sprawdzić.
Obecnie budowa stanęła, ponieważ okazało się, że rura gazowa idąca przez działkę jest czynna, a miała być nieczynna To wymusiło zmianę w projekcie i dodatkowe zgody ze stroni gazowni, a to z kolei opóźniło dalsze prace.
Wszelkie informacje można uzyskać w biurze sprzedaży, jak również u generalnego wykonawcy - firmy Baltica.
Problemów z własnością działki nie ma - deweloper zakupił działkę, płacąc transzami. To częsta procedura i wielu znanych deweloperów tak robi, co również można sprawdzić.
Obecnie budowa stanęła, ponieważ okazało się, że rura gazowa idąca przez działkę jest czynna, a miała być nieczynna To wymusiło zmianę w projekcie i dodatkowe zgody ze stroni gazowni, a to z kolei opóźniło dalsze prace.
Wszelkie informacje można uzyskać w biurze sprzedaży, jak również u generalnego wykonawcy - firmy Baltica.
Obie inwestycje zostały przeniesione na stronę firmową: http://www.lhcorp.pl
Kupiłem tam mieszkanie
Tzn. podpisałem umowę przedwstepną jeszcze w zeszłym roku. Fakt, że budowa na chwilę stanęła i rzeczywiście przez tę sytuację z gazem. Biuro sprzedaży pokazało dokumenty, wszystko się zgadzało. Teraz się buduje i wszystko jest ok. Nie rozumiem opinii i teorii spiskowych ludzi, którzy nie sprawdzą, a szukają sensacji i tym się dzielą.
Witam. Jestem ciekawy dlaczego portal Trojmiasto nie zajął sie dotychczas tą „inwestycją”.
Poszkodowanych przez pseudodeweloperów związanych z tą inwestycją jest troszkę ,z tego co słyszałem. Sprawa w prokuraturze, u komorników, a humbaka, udaje że nie ma problemu i sprzedaje lokale, które już zostały raz sprzedane.
W każdym razie życzę powodzenia dla ryzykantów chcących zainwestować choćby złotówkę w ten przekręt.
Poszkodowanych przez pseudodeweloperów związanych z tą inwestycją jest troszkę ,z tego co słyszałem. Sprawa w prokuraturze, u komorników, a humbaka, udaje że nie ma problemu i sprzedaje lokale, które już zostały raz sprzedane.
W każdym razie życzę powodzenia dla ryzykantów chcących zainwestować choćby złotówkę w ten przekręt.
Dzień dobry Panu.
Zgodnie z tym co napisał Pan na forum Trójmiasto jest Pan w posiadaniu bliższych informacji o Bogdanie Paszko i jego "działalności" deweloperskiej. Wiem z tego co znalazłem w necie, że jego dom został wystawiony na licytację komorniczą a pan Paszko jest zarejestrowany w urzędzie jaki dłużnik. Wszelkie informacje związane z jego działalnością na rynku jak i informacje prywatne o nim będą pomocne we wszczęciu prywatnego postępowania sądowego o odszkodowanie za poniesione straty, nawet jeśli jest on osobą niewypłacalną.
Z poważaniem,
Tom Adamski
telepowderhound@gmail.com
Zgodnie z tym co napisał Pan na forum Trójmiasto jest Pan w posiadaniu bliższych informacji o Bogdanie Paszko i jego "działalności" deweloperskiej. Wiem z tego co znalazłem w necie, że jego dom został wystawiony na licytację komorniczą a pan Paszko jest zarejestrowany w urzędzie jaki dłużnik. Wszelkie informacje związane z jego działalnością na rynku jak i informacje prywatne o nim będą pomocne we wszczęciu prywatnego postępowania sądowego o odszkodowanie za poniesione straty, nawet jeśli jest on osobą niewypłacalną.
Z poważaniem,
Tom Adamski
telepowderhound@gmail.com
Deweloper Humbaka
Humbaka jest deweloperem który be Baninie realizował inwestycje przy ul. Rubinowej 4. Od ponad roku nie reąlizuje zobowiązań związanych z rękojmia. W budynkach wychodzi grzyb , dachy zrobione niezgodnie ze sztuka budowlana. Ogolnie wyglada to ze nimt nie kontrolowąl budowy. Np. Ciepła woda dopowadzajaca ciepło do grzejników podłączona jest do odpływu, czyli na odwrót. kominy niewlasciwie zbudowane. Woda po nich scieka do lazienek i wychodzi grzyb. jest mnostwo tego i nikt nie robi nic. Jeśli ktoś jest zainteresowany opinią to zapraszam do Banina na ul. Rubinowa 4. Bezpośredni kontakt z mieszkańcami.obecnie sprzedają domy szeregowe na ul. Szafirowej. Rozmowy z robotnikami którzy je wykanczaja po której tam wymianie ekipy tez Nie są pochlebne. Nie polecam!!!