Widok

Botanica Jelitkowo

Botanica Jelitkowo Bursztynowa Nadmorze Temat dostępny też na forum:
Botanica Jelitkowo położona będzie nad zbiornikiem wodnym, niedaleko od plaży i parku w Jelitkowie. Miejsce sprzyja aktywnemu trybowi życia - jest tu doskonała infrastruktura dla miłośników jazdy na rowerze, biegania, sportów wodnych czy jazdy konno (sopocki Hipodrom). Jednocześnie jest to lokalizacja w centralnej części Trójmiasta, blisko tramwaju i autobusu.

Botanica Jelitkowo ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nazwa

Wszystko fajnie, ale nazwa zerżnięta z inwestycji Pomorskich Domów...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 44

Wygląda mega :D Ale bym chciała zamieszkać w takim miejscu. Invest Komfort ma super te osiedla
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 39

Drogo że wstydzą się podać cenę.

Jak jest informacja zapytaj o cenę, to lepiej nie pytać tak drogo. Dopiero jak podają ceny, to warto się zainteresować. Te budynki stoją już 5 lat.

Blisko

Blisko wszędzie, ale można się odizolować od zgiełku. Fajne miejsce, ciekawe jakie ceny
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 26

Można odpoczywać od zgiełku

póki im nie wybudują Drogi Zielonej zaraz pod oknami ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z drogą zieloną pod oknami

No tak większość ludzi nawet nie wie że pod samymi oknami będzie przebiegać DROGA ZIELONA obecna nazwa Bulwar Zielony ,odizolowanie się od zgiełku -raczej nie możliwe raczej odizolowanie się od szkoły ,przedszkola i sklepów gdyż droga uniemożliwi bezpieczne dojście do nich .Stawek którym szczyci się osiedle patrząc z okien no cóż wieczorem zbieranina osiedlowych piwoszy i małolatów z ciszą i izolacją jakoś kiepsko ale powodzenia.Ceny raczej z kosmosu 20 tys za metr z takim sąsiedztwem i sąsiadem patrzącym z okna co jem na śniadanie......to na pewno oaza.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 12

Szybka, sprawna, nowa droga w pobliżu domu to wada?!

Jak dla mnie to zaleta! Sama poruszam się samochodem i wolę mieszkać w miejscu, gdzie przy wyjechaniu rano do pracy nie spędzę pięciu godzin w korkach. Z tym bezpieczeństwem też trochę przesada. Jakoś ludzie mieszkają w okolicach Grunwaldzkiej, codziennie chodzą do szkół, sklepów itd. i nie rozjeżdżają ich rozpędzone samochody... Oczywiście zawsze trzeba na siebie uważać, ale nie dajmy się zwariować
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

tylko, że ta droga to 20m od Twojego okna :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wiadomo kiedy zacznie sie budowa?

Czy wiadomo w jakiej odleglosci od plotu? bo z tego co sie mozna domyslec to w przypadku 1 etapu droga ma byc doklejona do plotu.Jest to minus o którym nie mówi Deweloper a może mieć wpływ na ewentualne rozszczenia sądowe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiadomo

Pewnie w pierwszej kolejności zrobią tunel pod Pachołkiem, a dopiero potem będą łączyć Drogę Zieloną
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bursztynowa wyrosła „jak spod ziemi” i spodobała mi się od razu. Teraz buduje się Botanica i na wizualizacji wygląda to jeszcze fajniej. Niestety, póki co obie te lokalizacje, są poza moim zasięgiem, ale totolotka puszczam regularnie:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 27

Wszystko super, tylko cena za metr …
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 21

Na wizualizacji wygląda jak prywatna posesja jakiegoś mulitimilionera:) Póki co to chyba jedna z najlepszych lokalizacji w Trójmieście.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 23

Śmię twierdzić że Nadmorze IK jest fajniejszą lokalizacją. I nie jest to tylko moje zdanie ale i innych przyjezdnych. Ciszej, spokojniej, kameralniej, i ścisły pas nadmorski. W świadomości Gdańszczan, to Jelitkowo jest uznawane za strefę premium, ale gęstość zabudowy wokół Botanici jest przygnębiająca, a dojazd do posesji wąską betonową drogą żenujący, do tego widmo zielonej trasy za płotem. Oczywiście same budynku w Botanice są fajniejsze co pewnie w sposób drastyczny przełożyło się na cenę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nadmorze w żulkowym brzeźnie ? prosze cie...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak dla mnie wymarzone miejsce do życia

to właśnie moje klimaty: zieleń, natura, spokój, las... :)) ładny projekt
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 21

no ładnie

świetne budownictwo, gdybym mógł to już bym się wprowadził
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

mój typ osiedla

Zawiera się tu chyba wszystko co bym chciała mieć w domu. a najlepsza z tego wszystkiego ta zieleń:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Imponujące

bardzo dogodna lokalizacja, ale największe wrażenie robią chyba tereny zielone i oczywiście architektura. Wizualizacja wygląda niemal jak kadr filmowy ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Interesujące

Jestem pod wrażeniem. Lokalizacyjnie zapowiada się świetnie - 5 minut spacerem do plaży, a przy tym blisko zarówno do Gdańska, jak i Sopotu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wygląda zachwycająco

Na wizualizacjach wygląda zachwycająco. Poza tym jest świetnie ulokowane: zaledwie kilka minut od plaży, na styku dwóch dużych miast, a przy tym w spokojnej, otoczonej zielenią okolicy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

taka kasa

taka kasa
a komuna i chaszcze to widok na stronę Żabianki no i współczuje tym co nie dość ze nad garażem w zimie ciągnie jak ...... to latem przed oknami boisko do gry i plac zabaw z wrzeszczącymi dzieciakami pod oknami super cisza ach no i jeszcze planowana droga zielona
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Chaszcze? Serio?

Bliskość zieleni to szalenie atrakcyjna cecha. Dla mnie jedna z najważniejszych przy wyborze lokalizacji. Tak samo z resztą jak części wspólne i dobry dojazd. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wspaniałe, szkoda tylko, że tubylców tam nie będzie, tylko wszystko jak zawsze pójdzie pod wynajem, apartamenty będą straszyły poza sezonem jak wszędzie w tego typu super lokalizacjach. Szkoda, powinno to być jakoś regulowane prawnie, żeby jednak mieszkańcy kupowali te mieszkania i w nich mieszkali, a nie uciekali po paru miesiącach bo jest to imprezownia na wynajem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tubylców brak? ... może prawda, ale dlaczego szkoda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

cyt: "powinno to być jakoś regulowane prawnie, żeby jednak mieszkańcy kupowali te mieszkania i w nich mieszkali"
Czy my nigdy nie nauczymy się doceniać wolności? :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mało realistyczne prognozy

Na "imprezownię pod wynajem" taka spokojna i cicha okolica słabo się nadaje. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robi wrażenie

Na dniach otwartych zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Dziesięć minut do plaży, świetnie zaaranżowane części wspólne (brawo za pomysł na plac zabaw dla dzieci z już gotową "kuchnią" czy "sklepem" ), a do tego spokojne i zielone otoczenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Układ budynków zaprojektowano tak,by sąsiedzi nie zaglądali sobie w okna"----dzisiaj to karta

przetargowa,a w latach 70 i 80 to był standart!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wątpię

Z pewnością falowce lub inne cuda budownictwa tamtych lat zapewniały kameralność, zieleń i spokój... ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Większość wpisów sponsorowana,śmieszne te pseudo zachwyty nad czymś co kupią pod wynajem

I na pralnię :)))) od dawna mieszkańcy Gdańska są wypychani na peryferia.....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Peryferia?

Jelitkowo też nie jest w ścisłym centrum, więc nie rozumiem o co chodzi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Botanica

Nazwa jak najbardziej trafna. :) W całej Polsce próżno szukać osiedla z taką ilością zieleni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zielen

Tutaj zieleń jest w dużej mierze naturalna. Była tam zanim developer się tam wybudował. Patrząc na inwestycje tej firmy to wbijają się w tereny zielone. Niech się nie szczycą nasadzeniami. To wyrównuje usunięte drzewostany

Piękne

Piękne wnętrza! To prawdziwe drzewo?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przy wyborze mieszkania braliśmy pod uwagę Botanicę

Zrezygnowaliśmy gdy zobaczyliśmy jak blisko siebie są budynki. Niby osiedle z wyższej półki, a ludzie upchnięci jak w okolicznych blokach na Żabiance.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Żabianka jest bardzo funkcjonalnym osiedlem. Wszędzie blisko, dobra komunikacja, niedaleko morza. Ci, którzy negatywnie o nim się wyrażają, idą na lep propagandy i wizualizacji. Spójrzcie na zaniedbane otoczenie wielu nowych osiedli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od 8 lat mieszkam na Zabiance. Moze jest funkcjonalna, jednak na dluzsza mete bardzo mnie meczy to, ze z okien mieszkania jestem w stanie zobaczyc, co gotuje na obiad sasiadka z bloku naprzeciwko. Z kolei jak jestes na deptaku, to mozesz poczuc sie jak w gettcie - z kazdej strony betonowy mur. Na szczescie znalazlam mieszkanie dosc niedaleko, ktore jest o wiele bardziej kameralne, tez wszedzie blisko, a komunikacja nawet lepsza. Do tego cena za m2 identyczna jak na Zabiance.

Serio?

Ja też biorę pod uwagę to osiedle, ale właśnie m.in ze względu na kameralny klimat oraz dobre rozmieszczenie budynków i zieleni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wnętrze

Części wspolne dopracowane w każdym calu, wnętrza mieszkań nie mają takiego standardu, wiec nie zal takiej kasy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plebiscyt

zagłosowałam na nią bo naprawdę ze wszystkich inwestycji podoba mi się najbardziej, ale chciałabym pochwalić dewelopera przede wszystkim za działalność charytatywną. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Agencja PR/Dział Marketing IK działa. Wpisy spod igły.
Smród, hałas i ekrany Drogi Zielonej to jedno. Dawne działki były b. podmokłe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Każdy ma swój gust

i może komentować tak, jak chce. To, że coś się komuś podoba nie jest równoznaczne z tym, że pracuje dla dewelopera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo mi się podoba

No i bardzo chciałabym tam mieszkać ale ceny maja niebotyczne.. niestety nie stać mnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jelitkowo najlepsze miejsce w Gdańsku

Już nazwa ulicy przyciąga jak magnez do tego miejsca, bo to przecież Bursztynowa, naprawdę przepiękna uliczka. Morze i park tuż obok, osiedle wspaniałe zaplanowane, tramwaj niedaleko, wiele ścieżek rowerowych i miejsc do biegania. Jak tylko znajdę rezerwę w swoim budżecie natychmiast się przeprowadzam, bo to naprawdę urocze miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niezła reklama dla dewelopera

I ten wysyp zachwalających komentarzy....
Wcale nie ustawione
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zasłużona wygrana

tegorocznego plebiscytu. Myślę, że budowanie z naciskiem na zieleń to najlepszy kierunek rozwoju, jaki może obrać architektura.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zwycięzca

dla tej inwestycji po prostu nie było konkurencji... :) Zieleń, architektura, lokalizacja - wszystko 10/10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

a cena?

Jelitkowo

to najpiękniejsza nadmorska dzielnica w całym Trójmieście.

Zastanawiam się

nad kupnem. Na ten moment mieszkam w wysokościowcu w centrum, ale tęskno mi za zielenią, spokojem, morzem właśnie... Co innego wyjść z domu i być praktycznie na plaży, a co innego, gdy musisz planować takie wycieczki z wyprzedzeniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś za coś. Bliżej do plaży, ale dalej do....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo zielona inwestycja

podoba mi się aranżacja zieleni.

Świetnie zlokalizowana inwestycja

kameralna, zielona okolica blisko plaży, a przy tym świetnie skomunikowana z całym Trójmiastem. Oby więcej takich inwestycji.

Mało jest takich inwestycji

które same się bronią. Według mnie jedna z lepszych lokat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Same superlatywy

...w sponsorowanych komentarzach, których tu jest ponad 90%.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygrana się należała

trudno zbudować w pasie nadmorskim osiedle, które się wpasuje w takie ciche, malownicze otoczenie, nie rujnując jego klimatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zazdroszczę dzielnicy

IK po raz kolejny buduje inwestycje, w której bym zamieszkał

Nadmorski klimat

jest warty każdych pieniędzy. Żadne inne miasto w Polsce nie oferuje tak atrakcyjnego otoczenia.

Piękna inwestycja

najbardziej zielona propozycja w całym pasie nadmorskim. Wyjątkowa architektura i doskonała komunikacja z całym Trójmiastem.

Jelitkowo-Żabianka...

to naprawdę perełka regionu, i chociaż Gdansk słynie z pięknych kurortowych miejsc, to Jelitkowo zdecydowanie wygrywa. połączenie zieleni oraz eleganckiego designu budynków z pewnością uatrakcyjni architekturę dzielnicy, w dodatku zwiększy poczucie bezpieczeństwa wśród mieszkańców

Świetne miejsce

Takie miejsca powstają zazwyczaj na obrzeżach, co niestety wiąże się ze słabym skomunikowaniem lub dopiero planem poprawy. Tutaj wszystko będzie grać idealnie. Z Jelitkowa można w pół godziny dojechać wszędzie. Nic tylko mieszkać i cieszyć się bajkową oprawą miejsca. Jako matka dwojki i właścicielka czworonoga kochającego spacery jestem zachwycona :)

Żyć - nie umierać

Wow. Mieszkam w Trójmieście od 20 lat i ta lokalizacja jest chyba najatrakcyjniejszą w regionie - na równi z Opacką. Super miejsce do życia

Ciekawe kto będzie ich ratował jak przyjdzie wysoka fala

albo przedłużające się opady deszczu?

Ile było takich wysokich fal w ostatnich 100 latach?

ale uroczo

bardzo mi się podoba to subtelne nawiązanie architektoniczne do modułowych nowoczesnych domków w wersji maxi. zdecydowanie najładniejsza ze wszystkich zarówno I jak i II

:DDD

no, śmieszne są te uwagi o tsunami xdddd ale jak mawiają Polak potrafi; niekoniecznie w dobrym sensie. Mnie też się Botanica bardzi podoba i blisko plaży

Dla mnie najlepsza lokalizacja w Gdańsku.

Jelitkowo choć niby na uboczu, jest bardzo dobrze skomunikowane. Mam psa, z którym biegamy i trenujemy frisbee, więc dla mnie złoto blisko i park, i plaża :))

naj naj naj

Naprawdę fenomenalne miejsce

Inne tematy z forum Brzeźno

Nadmorski Dwór - opinie i oceny (76 odpowiedzi)

Nadmorski Dwór to kompleks mieszkaniowy, które powstanie na terenie rozciągającym się między al....

Przeprowadzki (9 odpowiedzi)

Jeśli nie macie skąd wziąć kartonowych pudeł do przeprowadzki to polecam sklep...

Plaża 41 (3 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w samym sercu dzielnicy Brzeźno, w miejscu gdzie przez lata znajdował się...

do góry