Widok
Polecam , dobre kino , aczkolwiek nie dla wszystkich.
Tragedia!
Nie polecam! Masakra ! Gorszego filmu nie oglądałam nigdy w życiu! Po prostu wstyd zrobili polskiej medycynie i ludziom. Co za bzdury, reżyser albo był zajarany albo naczpany. To po prostu nie do opisania. Po prostu straciłam po nad dwie godziny swojego życia na bezgustowną brdurę. Żałuje ze nie wyszłam z sali po pierwszej aborcji na ekranie. Noe moge zrozumieć jak ci aktorzy mogli się zgodzić grać w takim, za przeproszeniem g@wnie.
Wstyd zrobili polskiej medycynie...
Dziwi mnie fakt ilu tu specjalistow,gawedziarzy i gowniarzerii ktora malo wie o zyciu i realiach szpitali i sluzby zdrowia.
Film ma bardzo duzo wspolnego z polskimi realiami,niestety.Moze nie klna tak jak w filmie ale koncerny farmaceutyczne i traktowanie ludzi podobne do tego w filmie ma miejsce.Ludzie po prostu nie chce sie z tym zgodzic,a rypani przez sluzbe zdrowia i koncerny farmaceutyczne sa na kazdym kroku:)
Jak dla mnie film celnie trafia i obnaza koncerny farmaceutyczne ktore sprzedaja nam...proszek do pieczenia i wapno.Przerabialem.35 lat w branzy.
Dziwi mnie fakt ilu tu specjalistow,gawedziarzy i gowniarzerii ktora malo wie o zyciu i realiach szpitali i sluzby zdrowia.
Film ma bardzo duzo wspolnego z polskimi realiami,niestety.Moze nie klna tak jak w filmie ale koncerny farmaceutyczne i traktowanie ludzi podobne do tego w filmie ma miejsce.Ludzie po prostu nie chce sie z tym zgodzic,a rypani przez sluzbe zdrowia i koncerny farmaceutyczne sa na kazdym kroku:)
Jak dla mnie film celnie trafia i obnaza koncerny farmaceutyczne ktore sprzedaja nam...proszek do pieczenia i wapno.Przerabialem.35 lat w branzy.
Oczywiscie ze o mnie,po czesci.Jesli zrozumiales co napisalem.
pracowalem w sluzbie zdrowia,w jednym z najwiekszych szpitali w Gdansku.
Ludzie moga niedowierzac ale czesc z tych rzeczy naprawde dzieje sie w tych placowkach.ale Wy,malutcy jak zwykle nie chcecie i boicie sie dopuscic prawde.Hmm,mysle ze to juz wasz problem.Ciesze sie ze Vega wypuscil ten film.Osobiscie nie jestem dumny czy tez nie szczyce sie tym co widzialem i co sie dzieje,nie chce zeby to sie dzialo ale jakby to powiedziec.Jako lekarze,nie wiele mamy tu do powiedzenia.Rzadza firmy farmaceutyczne ktore maja to nosie trucie ludzi,wydawanie bezsensowne lekow ktore dziala tylko na oko czlolwieka czy tez obowiazkowe szczepienia ktore maja na celu wpuszczenie na rynek ogromnej liczby zatrutej klienteliw pozniejszych latach .Biznes,zero pomocy-tak jak uwazaja ludzie.Naiwniacy.
Dlatego odpoczywam juz w innym kraju,i po prostu patrze na to z boku.I w nosie mam tajemnice lekarska.Bo juz zawodu nie wykonuje.a kto sie zastanowi nad zmyslnie wypracowanym mechanizmem oglupiania ludzi,temu chwala:)
Pozdrawiam
pracowalem w sluzbie zdrowia,w jednym z najwiekszych szpitali w Gdansku.
Ludzie moga niedowierzac ale czesc z tych rzeczy naprawde dzieje sie w tych placowkach.ale Wy,malutcy jak zwykle nie chcecie i boicie sie dopuscic prawde.Hmm,mysle ze to juz wasz problem.Ciesze sie ze Vega wypuscil ten film.Osobiscie nie jestem dumny czy tez nie szczyce sie tym co widzialem i co sie dzieje,nie chce zeby to sie dzialo ale jakby to powiedziec.Jako lekarze,nie wiele mamy tu do powiedzenia.Rzadza firmy farmaceutyczne ktore maja to nosie trucie ludzi,wydawanie bezsensowne lekow ktore dziala tylko na oko czlolwieka czy tez obowiazkowe szczepienia ktore maja na celu wpuszczenie na rynek ogromnej liczby zatrutej klienteliw pozniejszych latach .Biznes,zero pomocy-tak jak uwazaja ludzie.Naiwniacy.
Dlatego odpoczywam juz w innym kraju,i po prostu patrze na to z boku.I w nosie mam tajemnice lekarska.Bo juz zawodu nie wykonuje.a kto sie zastanowi nad zmyslnie wypracowanym mechanizmem oglupiania ludzi,temu chwala:)
Pozdrawiam
Bardzo dobry film, ale nie dla wszystkich
To tort, do którego dodano różne smakołyki, słodkie, kwaśne, gorzkie, a nawet spleśniałe. Nie każdemu musi smakować. Tematy ważne pokazano poprzez przypadki skrajne oraz ekstremalne, które w jednych miejscach są nagminne, a w innych nie występują. Vega przeciwnik aborcji użył najcięższych dział w postaci wstrząsających, sugestywnych zdjęć, a z drugiej strony Vega jako zwolennik in vitro ukazujący piękno narodzin (ostatnia scena filmu). Pomijane tematy długości "Grażynki" i bezczeszczenia zwłok mogą szokować, ale to Vega tutaj wola, że należy dokonać zmian. Dla mnie to film bardzo ważny, i choć niektóre sceny nie podobały mi się (umierające płody/niemowlaki w metalowej miednicy) to i tak uważam, że to film kultowy, który będę bardzo długo pamiętać.
Obejrzę jeszcze raz !!! Genialny, film o narodzinach i śmierci
Świetny, Vega jest dla mnie guru. Mocne kino ale nie bezmyślne, cały czas oglądając ten film cieszyłam się ze już urodziłam bez komplikacji zdrowe dzieci. Rozmawiałam z zaprzyjaźnioną lekarką, jest wkurzona ale nie na Patryka Vegę, ktory pokazał warunki w polskich szpitalach ale na warunki jakie panują w gdańskim SOR na izbie przyjęć. Patryk Vega miałby gotowy scenariusz na BOTOKS 2.
WEGA MISTRZ
Rewelacyjna gra aktorska, po prostu cymes Polskiego kina. Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami. Rozumiem, że temat ukazany w zwiastunie to drugi plan, a to co jest piereszoplanową sprawą, czyli kwestie inwitro i aborcji w Polsce są delikatnie mówiąc nie wygodne dla wielu, z tąd i nie popularne. Nie mniej jednak Patryk Wega po raz kolejny w mistrzowski i nie przekolorozywony sposób pokazał tą część naszego życia, zachowując swoisty pazur Polskiej rzeczywistości. Zachęcam wszystkich odważnych i otwartych na trudne tematy ludzi do obejżenia tego filmy - naprawdę warto.
Mocnyfilm
Mocny film i raczej dobry . Pewnie że niektóre sceny wydają się groteskowe, niby można się śmiać ale tak trochę pokrywając śmiechem własny strach, troszkę przez łzy. W komentarzach można poczytać że wyszłam z filmu, że w filmie same bluzgi, że fatalny, że najgorszy itp. ale czy to nie jest zwykła manifestacja wyparcia? Bo co jeśli tak jest naprawdę ?! Mocny film bo pokazuje nasze własne podwórko, tu nie chodzi o to że dawno, dawno temu w czasie II WŚ zagazowano miliony ludzi, to nie gdzieś tam komuś w afganie urwało nogę ale to jest tuż za rogiem, to się dzieje. Do lekarza lub szpitala prawie każdy z nas jeszcze trafi a tam .... (lepiej wozić ze sobą żel intymny i miętusy) . Personel medyczny jest wśród nas, każdego dnia mijamy się z tymi ludźmi. Czy historii z pavulonem nie było? Tylko bez linczów mnie tutaj nie każdego w lekarskim kitlu trzeba wbijać na pal. ,,Botoks" to część, przerysowany wycinek. Proszę pamiętać że nie jest to dokument. Można się pocieszać że my trafimy do innych lekarzy ... hmm a co jeśli jendak nie ?
Bardzo ważny film
Vega po serii banalnych filmach o korupcji w policji i zdziczałych bandytach wchodzi w fazę przekazu. Film z przesłaniem o stanie państwa w służbie zdrowia. Takich patologii w każdej strukturze jest oczywiście więcej ale reżyser skupia sie na tym biznesie który większości kojarzy sie z przysięga Hipokratesa. Niestety jak to już bywa w państwach postkolonialnych z mentalnością sowiecka wsród dużej części społeczeństwa prawo siły wciąż obowiązuje. Lekarze i przemysł wokół nich nie jest wyjątkiem. W filmie pada ważne zdanie "firmy farmaceutyczne to nie mafia ponieważ ta druga ma ograniczony budżet" teraz niech każdy włączy jakieś medium w Polsce i posłucha reklam, na 100 proc pierwsze bedą właśnie leki o których mowa w filmie. Niech pierwszy rzuci kamieniem w ekran ten który nie miał przykrych doświadczen ze służba "zdrowia". W filmie lekarze pokazani są z dwóch stron jako cwaniaki i jako ludzie, tak tez właśnie jest. Oczywiście główny nacisk to aborcja i rozprawy moralne z tego względu. Film bardzo ważny jako przyczynek do dyskusji.