Widok

Boże Ciało

Boże Ciało Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Boże Ciało.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najciekawszy ??

Po przeczytaniu opisów do wszystkich szesnastu , film Komasy wydaje się zapowiadać najciekawiej .
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

trailer?

dlaczego nie ma trailerów tylko te drętwe opisy?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skandal!!!

Dlaczego ten film wogóle jest w konkursie. Przecież on szkaluje naszą wiarę i kościół. A reżysera zamknąć na dołku
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 164

Wielki film!

Scenariusz dopracowany do perfekcji. Wszystko pasuju i ma swój sens. Świetna główna rola męska ale przede wszystkim w tym filmie jest prawdziwy obraz współczesnej Polski, chociaż to historia bardzo uniwersalna.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 13

Przerysowany? Dobro i zlo a gdzie srodek...

Widzialam trailer w kinie. Wulgarnosc przemoc agresja - mowie dosc i nie chce filmu ogladac. Pomysl na udawanego ksiedza - wg mnie - genialny. Ale czemu od razu poprawczak i prostactwo. Mozna bylo subtelniej i bardziej po europejsku? Tak mamy dramat mega ciezki gatunkowo i zrozumialy tylko czesciowo prez zachod. Ale gratuluje odtworcy gl.roli - charyzma i talent wroza kariere. Oscar - watpie ale moge sie mylic...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 40

Co szkaluje???

Dziś widziałem ten film i uważam, że jest rewelacyjny. Uniwersalny i pokazujący, że Bóg jest.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

spójny...

każda scena jest ważna, przemyślana fabuła, a Ty jeszcze analizuj i przeżywaj emocje widzu(czyli ja)...widziałam, znakomity film i tyle
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 14

Naprawde warto!

Wartka akcja, dobra gra, odzwierciedlenie naszego spoleczenstwa w duzym stopniu i naszych slabosci.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 12

sorry

... ale Boga nie ma.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jabłka Adama

podobny klinat, u nas to niczego swojego nie wymyślą tylko bezmyślne kopiowanie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 16

Co ty wiesz, prostaczku...?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Masz rację. Dobry film, ciekawy pomysł z gościem udającym księdza (jak parafianie mogli tego nie dostrzec!?). Mnie jako wrażliwego widza raził naturalizm, wulgarność i przemoc pokazywana dosłownie. Pewne rzeczy dobrze jest zasugerować, ale po co pokazywać je wprost? Poza tym nie wierzę w przemianę głównego bohatera. Ktoś kto autentycznie marzyłby o zostaniu księdzem nie oszukiwałby ludzi udając duchownego. Poza tym widać, że główny bohater nie zmienił się zbytnio pod wpływem nowych doświadczeń, nadal kierował się w życiu zwierzęcymi instynktem, nie wahał się by pójść do łóżka z dziewczyną, która go odwiedziła i pobić (na śmierć?) człowieka, który go zaatakował po powrocie do poprawczaka. Jakoś nie licuje mi to z postawą chrześcijańską, na jaką rzekomo bohater miał się nawrócić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

współczuję..

to nie złośliwość. wiadomo, że wierzącym jest łatwiej. ich życie ma sens bo nie kończy się w chwili śmierci. pozdrawiam i wierzę, że jeśli tylko zechcesz to odnajdziesz Boga nie dziś może jutro... powodzenia!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

dla chętnych poszukajcie najbardziej (obecnie) znanego dominikanina w sieci

pozdrawiam:))paaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to autentyczna historia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tym trudniej uwierzyć, że miała miejsce...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

skandal

Zaden zakaz niczego nie zalatwi , sprawi tylko ,ze "ciasne umysly " stana sie jeszcze ciasniejsze Powodzenia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sensem życią sa dzieci, nie Bóg, którego nikt nigdy nie widział. To dla dzieci żyjemy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nawiedzony

Hahahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Lesbijska księżniczka z kosmosu (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Wysokie i niskie tony (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

Wielki Marty (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

do góry