Widok
Brabank
Brabank to nazwa osiedla, które powstaje w rejonie ul. Wałowej i Stara Stocznia w Gdańsku. Przed wiekami funkcjonowała tu stocznia remontowa specjalizująca się w bragowaniu, czyli naprawie kadłubów statków.
Blisko stąd do historycznej zabudowy Śródmieścia oraz Muzeum II Wojny Światowej. Kładką pieszą przejść można na Ołowiankę, gdzie znajduje się Filharmonia Bałtycka. W przyszłości osiedle otoczone będzie zabudową Młodego Miasta.
Zamieszkanie w takiej lokalizacji zapewnia możliwość ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Brabank NOT HOT but gniot
Szkoda ze tak wspaniala lokalizacja zostanie "utrupiona" mdlym i nieciekawym projektem. Budynki zle polozone, nie eksponuja tego co mogloby sie dac im mieszkancom. Projekt zabudowy nie ma zadnej finezji, nie ma w niczego szczegolnego i niczego co powoduje podziw czy atrakcje. Nie wykorzystuje sie walorow tego terenu !!
Szkoda że zabraklo polotu.. W kazdym innym kraju, takie miejsce byloby cudem, a u nas kolejnym gniotem..
Szkoda że zabraklo polotu.. W kazdym innym kraju, takie miejsce byloby cudem, a u nas kolejnym gniotem..
Dobrze wykończony? Po pól roku ściana w salonie pęknięta, co chwile awarie basenu, przeciekający garaż. (Mowa o poprzednich latach). Jeśli chodzi o klatki schodowe, to może kwestia gustu ale proszę sie przejechać po innych nowych inwestycjach. Waterlane ma najmniej polotu. Tanio i skromnie. Jeśli płaciliście państwo 8 tyś za metr, to może Wam to odpowiada. Myśmy dali trochę wiecej. Wiecej niż w invest komfort. Nie żałuję, bo widok niezastąpiony.
dla mnie spoko
Mnie się podoba, w Manchesterze (river irwell) nad rzeką przede wszystkim powstawały nowoczesne projekty, ten nawiązując kolorystyką do historii w moim mniemaniu mógłby być bardziej w odcieniach szarości czy metalu, ale nadal mi się podoba, jest nietypowy, nie rozumiem, czemu takie niezadowolenie, ja uwielbiam nietypowe, nietradycyjne projekty, czasem nawet szokujące oby takich jak najwięcej!
Cała prawda o Invest Komfort i Brabank i reszcie.
Uważam, że cena jak na tą częśc "starowki" kosmiczna. Na okolo strasznie opuszczone tereny dojazd w najwiekszych korkach (masakra)
Duże lepsza lokalizacja to ulica Szafrania czyli Waterlane i Pirelli z widokiem na najpiekniejszy deptak zurawia i wieze mariacka. Sama mieszkam w Waterlane. Ceny do jakosci mega lokalizacja sauna silowania nawet basen, nikt tego nie ma w 3miescie.
Co do invest komfortu przereklamowany wszyscy ludzie leca slepo do nazwy invest komort("komfort") a juz na focha bylo widac w realizacji etapie 2 i 3 znaczne pogorszenie standardu brzydsze klatki balkony czy elewacja.
Jaskowa Dolina pieknie wykonczona ale kosmiecznie droga zupelnie nie warta swej lokakalizacji. .
Kiedys Focha I czy Nowa LAstadia super wygladaly ktos sie staral.
Nadmorski Dwor tu lokazliacja dosc fajna ale nawalili blokow i jeden drugiemu patrzy w okna nie ma gdzie parkowac auto na aucie jak oddadza kolejne dwa budynki sprzedaja wiekoszci jedno miejsce w hali hdzie wiekszosc potrzebuje dwoch bedzie osiedle wygladalo dramatycznie.
nadmienie ze w biurach naprawde czesto gesto bylam obslugiwana jakos byle jak jakby im nie zalezalo na sprzedaqzy nie wspominajac a zaproponowaniu herbaty komumokliwiek nawet kobiecie w ciazy, wszyscy znajomi te same odczucia chyba z 6 par.
za kazdym razem kupowalam ja i moja rodzina mieszkania u innch deweloperow. Moze ktos to przeczyta i wezmie sobie do serca.
Duże lepsza lokalizacja to ulica Szafrania czyli Waterlane i Pirelli z widokiem na najpiekniejszy deptak zurawia i wieze mariacka. Sama mieszkam w Waterlane. Ceny do jakosci mega lokalizacja sauna silowania nawet basen, nikt tego nie ma w 3miescie.
Co do invest komfortu przereklamowany wszyscy ludzie leca slepo do nazwy invest komort("komfort") a juz na focha bylo widac w realizacji etapie 2 i 3 znaczne pogorszenie standardu brzydsze klatki balkony czy elewacja.
Jaskowa Dolina pieknie wykonczona ale kosmiecznie droga zupelnie nie warta swej lokakalizacji. .
Kiedys Focha I czy Nowa LAstadia super wygladaly ktos sie staral.
Nadmorski Dwor tu lokazliacja dosc fajna ale nawalili blokow i jeden drugiemu patrzy w okna nie ma gdzie parkowac auto na aucie jak oddadza kolejne dwa budynki sprzedaja wiekoszci jedno miejsce w hali hdzie wiekszosc potrzebuje dwoch bedzie osiedle wygladalo dramatycznie.
nadmienie ze w biurach naprawde czesto gesto bylam obslugiwana jakos byle jak jakby im nie zalezalo na sprzedaqzy nie wspominajac a zaproponowaniu herbaty komumokliwiek nawet kobiecie w ciazy, wszyscy znajomi te same odczucia chyba z 6 par.
za kazdym razem kupowalam ja i moja rodzina mieszkania u innch deweloperow. Moze ktos to przeczyta i wezmie sobie do serca.
Cała prawda o Inwest Komfort.....
Znam Invest od podszewki od parunastu lat i poruszyły mnie wypisywane poniżej posty gdzie jest mnóstwo zazdrosnych hejtów i to nie tylko na temat Brabanku, ale też innych inwestycji tej firmy. To tylko potwierdza jak niewiele warte są opinie w internecie, bo niewielu jest ludzi, którzy chcą napisać coś pozytywnego, za to chętnie piszą o własnych wybujałych odczuciach.
Na przykład wielki żal o ceny. Ceny były i są wysokie i nigdy nie będą niskie, a to głównie ze względu na jakość materiałów użytych do realizacji i specyfikę nadzoru na budowach, a także kosztów pozyskania atrakcyjnych terenów pod inwestycje. Z pewnością potwierdzą to ludzie, którzy mają rzeczywistą skalę porównawczą, a nie urojoną. Jakość Inwestu szanowana jest także wśród specjalistów tej branży w innych firmach trójmiejskich i nie jest to żadne mydlenie oczu.
Inną kwestią jest to, że nie wszyscy mają ten sam gust więc zawsze znajda się maruderzy, którzy nie uznają upodobania innych ludzi, i to nie rzadko zdecydowanej większości. Póki co Inwest cieszy się bardzo dobrą sprzedażą, a jeśli ktoś nie dowierza to niech sprawdzi oferty sprzedaży. Dla przykładu na Nadmorskim Dworze, tym jakże ohydnym blokowisku, ostatnie mieszkania sprzedały się tuż po zakończeniu realizacji robót. Mało deweloperów może pochwalić się tak efektywną sprzedażą.
Co do wpadek jakościowych to niestety zdarzają się, ale ponoć nie myli się tylko ten kto nic nie robi no i oczywiście hejterzy, bo oni zawsze tylko szczerze i od serca. Żeby jednak to potwierdzić to najlepiej przejść się po wykończonych przed laty osiedlach i zobaczyć jak jest, albo zobaczyć kto i za ile sprzedaje tam używane mieszkania. Osobiście szukałem na Komandorskim Wzgórzu mieszkania 4 pokojowego to nie dość, że trudno o takie to jeszcze cena za używkę większa o 2 tysiące za m2 niż nowe w ofercie Inwestu. Cenią się.
Także pozdrawiam wszystkich smutasów skrzywdzonych przez IK. J kupiłem 3 mieszkania w IK i do smutasów nie należę!
Bajo! No i oczywiście czekam na hejty mojego postu :)
Na przykład wielki żal o ceny. Ceny były i są wysokie i nigdy nie będą niskie, a to głównie ze względu na jakość materiałów użytych do realizacji i specyfikę nadzoru na budowach, a także kosztów pozyskania atrakcyjnych terenów pod inwestycje. Z pewnością potwierdzą to ludzie, którzy mają rzeczywistą skalę porównawczą, a nie urojoną. Jakość Inwestu szanowana jest także wśród specjalistów tej branży w innych firmach trójmiejskich i nie jest to żadne mydlenie oczu.
Inną kwestią jest to, że nie wszyscy mają ten sam gust więc zawsze znajda się maruderzy, którzy nie uznają upodobania innych ludzi, i to nie rzadko zdecydowanej większości. Póki co Inwest cieszy się bardzo dobrą sprzedażą, a jeśli ktoś nie dowierza to niech sprawdzi oferty sprzedaży. Dla przykładu na Nadmorskim Dworze, tym jakże ohydnym blokowisku, ostatnie mieszkania sprzedały się tuż po zakończeniu realizacji robót. Mało deweloperów może pochwalić się tak efektywną sprzedażą.
Co do wpadek jakościowych to niestety zdarzają się, ale ponoć nie myli się tylko ten kto nic nie robi no i oczywiście hejterzy, bo oni zawsze tylko szczerze i od serca. Żeby jednak to potwierdzić to najlepiej przejść się po wykończonych przed laty osiedlach i zobaczyć jak jest, albo zobaczyć kto i za ile sprzedaje tam używane mieszkania. Osobiście szukałem na Komandorskim Wzgórzu mieszkania 4 pokojowego to nie dość, że trudno o takie to jeszcze cena za używkę większa o 2 tysiące za m2 niż nowe w ofercie Inwestu. Cenią się.
Także pozdrawiam wszystkich smutasów skrzywdzonych przez IK. J kupiłem 3 mieszkania w IK i do smutasów nie należę!
Bajo! No i oczywiście czekam na hejty mojego postu :)
W pełni się zgadzam z pozytywnymi opiniami nt IK to bardzo dobra firma. Ja kupiłem apartament w Sopocie 16 lat temu i jest wszystko rewelacyjne a cena była podczas zakupu bardzo wysoka a dzisiaj jest już 4 razy wyższa. Kupiłem tez w Sea Towers i opinie również pozytywne. Hejterzy żal mi Was to takie polskie narzekać na wszystko. A ja powiem jest pięknie i zamierzam pomimo wysokiej ceny kupić apartament w Brabanku i wiem ze na tym na pewno nie stracę. Wspaniałe części wspólne będzie wielka siłownia pokój klubowy z bilardem i barkiem kto jeszcze tak buduje? Brawo IK życzę wszystkim uśmiechu i wiary w ludzi i to co polskie!
budynki dzieki duzym otworom okennym sa bardzo jasne. Widać to chociązby na tym filmie: https://www.youtube.com/channel/UCdqXplI63cj6CrBkPwOPjSg
Jesli ktoś się chociaż trochę orientuje to wie że ściany prawie zawszę pękają w ciągu pierwszych dwóch, trzech lat od postawienia budynku bo budynek "pracuje". I nie jest to wina kiepskich materiałów czy niefachowej roboty. Wystarczy ten fakt zgłosić do osoby zajmującą się sprawami obiektu i przyjdą i to naprawią bezkosztowo-tak było też w moim przypadku.
INVEST KOMFORT za cos takiego powinno sie isc do wiezienia!!!
W centrum Gdanska powstalo osiedle rodem z Zaspy ( nie obrazajac mieszkancow Zaspy)... INVEST KOMFORT to nie firma zatrudniajaca dobrych architektow tylko ludzi projektujacych TYPOWA mieszkaniowke. Jak w takim miejscu mozna bylo na to pozwolic. Powinno byc nowoczesnie, bryla powinna byc intrygująca ale to jest zwykly blok ... To mogl zbudowac tez Robyk i Ekolan ...
nie wspomne o oszczednosciach co widac w w elewacji ( tynk tynk tynk na polowie elewacji - juz widze te zacieki)... WSTYD ... i te WSTYD bedzie tak teraz stal 100 lat
nie wspomne o oszczednosciach co widac w w elewacji ( tynk tynk tynk na polowie elewacji - juz widze te zacieki)... WSTYD ... i te WSTYD bedzie tak teraz stal 100 lat
Potwierdzam
z dwupokojowego mieszkania wysypuje sie np. 7 pijanych Finow. To juz nawet nie hotel, bo w hotelu obsluga pilnuje zeby w pokoju bylo tyle osob ile sie zglosilo przy rezerwacji i oplacie.- tu zglasza sie jedna a wchodzi ile chce.. . dziko!
A do tego administarator zarzadza jak zwyklym budynkiem mieszkalnym a nie hotelem - za 5 zl miesiecznie na fundusz remontowy ( ci co wynajmuja mieszkania codziennie dla wielu osob tez placa jakies grosze na fundusz remontowy) to ta nieruchomosc przy tak intensywnym uzytkowanku przez tak duza ilosc osob traktujacych to miesce jak chwilowe wynajecie hotelu, bedzie szybko ruina.
Woda w kanale miedzy muzeum a Brabankiem to smrod i plywajace smietnisko . Codzienie obok przechodza turysci i “ podziwiaja” . Ten “ podziw” slychac w roznych jezykach. Jak mozna bylo oddac do uzytku muzeum i osiedle bez oczyszczenia kanalu? A co na to prezydent miasta ? Akceptuje taka sytuacje ?
A do tego administarator zarzadza jak zwyklym budynkiem mieszkalnym a nie hotelem - za 5 zl miesiecznie na fundusz remontowy ( ci co wynajmuja mieszkania codziennie dla wielu osob tez placa jakies grosze na fundusz remontowy) to ta nieruchomosc przy tak intensywnym uzytkowanku przez tak duza ilosc osob traktujacych to miesce jak chwilowe wynajecie hotelu, bedzie szybko ruina.
Woda w kanale miedzy muzeum a Brabankiem to smrod i plywajace smietnisko . Codzienie obok przechodza turysci i “ podziwiaja” . Ten “ podziw” slychac w roznych jezykach. Jak mozna bylo oddac do uzytku muzeum i osiedle bez oczyszczenia kanalu? A co na to prezydent miasta ? Akceptuje taka sytuacje ?
Zmiana na dobre
mieszkań od środka nie widziałem, więc nie wypowiem się o nich, ale mieszkam w pobliżu od dziecka i uważam, że Brabank na dobre wyszedł przede wszystkim dzielnicy. Teren nad Motławą jest piękny a stał praktycznie nieużytkowany lata, marniejąc w oczach. Teraz są powstały tam dobre restauracje, słyszałem też coś ciekawej o galerii sztuki... Miło widzieć takie zmiany w centrum miasta.
brabank -jest jak wino ,ktore ma potencjal starzenia...
Rzadko daje jakies opinie.Nie ma mam na to czasu ,ponadto zwykle flustraci je pisza.Odebralem mieszkanie tam w sierpniu 2015 badz 2016 .Nie mieszkam w PL. Przyjezdzam z rodzina 2-3 razy do roku.Widze jak wszystko dookola pieknieje.Jak przepieknie prezentuje sie czerwona elewacja muzeum .Powstaja nowe restauracje.Miejsce i budynek nabiera pieknej patyny.A bedzie jeszcze ciekawiej ,bo beda powstawac nowe obiekty gastronomiczne wzdluz brzegu Motlawy jak i naprzeciw muzeum.Placac za to wszytko dziwnie sie czulem,bo kosztowalo znacznie wiecej niz wszystko dookola.Teraz jednak,za kazdym razem gdy jestem w mieszkaniu i widze czlonkow mojej rodziny cieszacym sie nim i widokiem - wiem ,ze bylo warto.
Podobne odczucia mają chyba wszyscy właściciele mieszkań w trójmieście, którzy nabyli swoje nieruchomości do 2016 r. :)
Gdańsk z każdym rokiem jest piękniejszy, a mieszkania drożeją. Ci co mają już swoje cztery kąty w Gdańsku zapewne też odczuwają zadowolenie.
Niezależnie trzeba obiektywnie stwierdzić, że Brabank jest wyjątkowy, a w szczególności lokale z ekspozycją okien na Motławę
Gdańsk z każdym rokiem jest piękniejszy, a mieszkania drożeją. Ci co mają już swoje cztery kąty w Gdańsku zapewne też odczuwają zadowolenie.
Niezależnie trzeba obiektywnie stwierdzić, że Brabank jest wyjątkowy, a w szczególności lokale z ekspozycją okien na Motławę