Widok
"Bracia ze wschodu"
Gdańsk Dolne Miasto okolice śluzy, przy ulicy Dobrej impreza trwa w najlepsze, trunki oczywiście z wyższej półki wszak wojna w ich kraju. Od rana balanga pod wiatami, toalety brak, potrzeby fizjologicze są oczywiście realizowane wszędzie, kontroli sraży miejskiej i policji również brak. Brawo władze Gdańska
więcej
więcej
Nie spadają jeszcze
Taki ciemny jesteś??? Naprawdę nie widzisz tego że na siłę wciągają nasz kraj do wojny Czy to z PiSu czy z Po to tylko marionetki mówiące po polsku Wykonują to co ich mocodawcy każą Od 30 lat szczują was na Rosję Straszą was Putinem Mądrzy ludzie wiedzą jaka jest prawda Pod każdymi artykułami wyłączone są komentarze To nie nasza wojna
Moi bracia z różnych stron))
Wstyd mi za takich "Ukrainców", którzy rozmawiają po rosyjsku i zachowują się nie kulturalne... ja jestem z Ukrainy, z Chersonu. Zawsze rozmawiałam w języku ukraińskim. Tutaj, w Polsce nauczyłam się języka polskiego. Mam dobrą pracę. Moi koledzy wszyscy są Polakami.
Wdzięczna dobrym ludziom za wsparcie! Kocham Gdańsk!
Niech Bóg chroni nas wszystkich!!!
Wdzięczna dobrym ludziom za wsparcie! Kocham Gdańsk!
Niech Bóg chroni nas wszystkich!!!
100% mówi po rosyjsku, ale nie wszyscy się
do tego przyznają. Ci ze Wschodu nie znają ukraińskiego w ogóle.
Wśród nich mogą być rosyjscy szpiedzy.
Były polityk rosyjski antagonista Polaków Żyrynowski prawnik i filolog turecki uważał, że język ukraiński jest skażoną ruszczyzną gwarą języka polskiego.
Wśród nich mogą być rosyjscy szpiedzy.
Były polityk rosyjski antagonista Polaków Żyrynowski prawnik i filolog turecki uważał, że język ukraiński jest skażoną ruszczyzną gwarą języka polskiego.
Wrednym jesteśmy narodem
Smutno mi się robi,jak czytam wypociny polakówów.Zlosliwosci w stosunku do obcokrajowców,glownie Ukraincow.Tak wam przeszkadzają,tak ich zywicie , utrzymujecie, żałosne.Zapominacie co dzieje sie za nasza granicą,w ich kraju?Większość z tych ludzi pracuje,zatrudniają ich Polacy we własnych firmach,więc nie wiem czy tak wielu utrzymujemy.A może pomyślnie o Polakach w Anglii, Irlandii,i wielu innych krajach.Czasem wstyd się do nich przyznać,jak się zachowują,jak wykorzystują obcy kraj,siedzac na zasilkacgh latami.Ale cóż Polakom się należy.Zalosne
Tak wam to przeszkadza?
To że wojna u nich to co? To już im nie wolno ani się ładnie ubierać ani trunków pić jeśli mają na nie...bo pracują a???, żeby kiedyś na tego co ich tsk wskazuje nie prxysxli patrzeć jak kanapkę sokiem.popija a nie woda i Niemcy będą palcem pokazywać jak tacy polscy dzis ukraincow, niestety narodem to my jesteśmy może nie złym ale społeczeństwem nie do końca zazdrość i zapisz...
Obywatelski
Schedą po rządach PIS . Naściagali ich prawie dwa miliony do PL na pokaz , na koszt państwa ( czyli nasz , podatników ) .
Osobiście na klatce mam dwie rodziny z UA którzy pracują w PL , zarabiają na swoje utrzymanie . Nie mam nic do Uroli jako narodu . Ale jak w SKM czy tramwaju widzą rozpitą żulię szukającą problemu to takich tylko kasować po ryju i spokój .
Osobiście na klatce mam dwie rodziny z UA którzy pracują w PL , zarabiają na swoje utrzymanie . Nie mam nic do Uroli jako narodu . Ale jak w SKM czy tramwaju widzą rozpitą żulię szukającą problemu to takich tylko kasować po ryju i spokój .
Polecam przejść się szlakiem borsuka w Sopocie, na punkt widokowy nad stadionem leśnym.
Wiata już ledwo stoi opanowana przez naszych "braci ze wschodu", którzy regularnie tam piwkują przy grillu, mimo że obok stoi tabliczka z zakazem palenia ognia.
Brawo włodarze Trójmiasta! Brawo Policja! Brawo Staż miejska! Brawo MY, gościnni polacy.
Wiata już ledwo stoi opanowana przez naszych "braci ze wschodu", którzy regularnie tam piwkują przy grillu, mimo że obok stoi tabliczka z zakazem palenia ognia.
Brawo włodarze Trójmiasta! Brawo Policja! Brawo Staż miejska! Brawo MY, gościnni polacy.
Grand8787
Trzeba było się Polsko nie angażować w ich " wschodnioeuropejskie " sprawy .nie kumam jednego : przed tą całą wojna to w Polsce od groma ukraincow pracowało i wszyscy na nich sr*li i psioczyli a potem wojna i wielka Solidarność z ukraincami .i po co?? To są ludy wschodnio europejskie tak jak białorusiny ruscy itd .nasi sąsiedzi to mogą być Czesi i Słowacy a nie wschodnia Europa .Ukraina wieki całe z ruskimi żyła w symbiozie a teraz nagle Polskę pokochała?
Majki
Czym sie zajmujecie. Jak zazdroscicie to rowniez urzadzcie piknik. Jest wojna ok rozumiem ale czy ludziom nie nalezy sie odswietnie impreza. Polacy to czesto je robia i niema jakiegos wiekrzego halo a jak zobacza kogos z ukrainy to juz im gul rosnie. Kiedys jak by nam przyszlo bronic sie na wojnie to tez uciekniecie za granice i bedziecie sie chowac czy rowniez wam sie nalezy jakas radosc od losu.... masakra jakas . Co sie z tymi ludzmi dzieje. Zajmijcie sie swoim zyciem i doceniajcie to co macie a nie wtykacie nos tam gdzie was to nie dotyczy
Oni myślą że są u siebie
U nich na powietrzu można pić alkohol więc tutaj robią to samo a jak zwrócisz uwagę to zawsze jest to sama odpowiedź
.... Почему?...
Nie uczą się języka polskiego bo im się nie chce Polaków mają za nic a wy jeszcze im pomagacie. Ja nie. I nigdy tego nie robiłem. Nie myliłem się
.... Почему?...
Nie uczą się języka polskiego bo im się nie chce Polaków mają za nic a wy jeszcze im pomagacie. Ja nie. I nigdy tego nie robiłem. Nie myliłem się
Kanalia
Tak czytam i się zastanawiam czy część z tych postów pisana jest przez te ruskie lajzy i trole zeby tylko namieszac i psuć nastroje spoleczne.Czy wśród nich nie bylo Polaków którzy rozluźnili się przy piwku.Jak za głośno albo zanieczyscili teren to zgloscie to do strazy i po temacie.A widze ze bardziej boli was narodowosc.
Nasi bracia kochani
Już dawno nadszedł czas waszego wyjazdu z naszego pięknego kraju. Poznaliśmy już waszą prawdomówność dbałość o higienę zamiłowanie do wódy tytoniu i to że nie nawidzicie mydła w większości. Wasze głośne rozmowy słuchanie na głos telwfonów. dość i wypad do siebie , do uni napewno was się nie wpuści nawet za 100 LAT
Prostactwo
Jak tam by siedzieli Polacy i pili wodę ognista, w 10 minut zostali by spacyfikowani przez Policję i Straż Miejska. Tak samo jest w Szwecji i Finlandii. Ukraińcy za nic mają fakt że są tylko i wyłącznie gośćmi. Generalnie to co im może zrobić Policja, nic po prostu nic. Będą chcieli chlac to będą xhlaku, będą chcieli spalić jakiś samochód to spala co im zrobicie. Mnie tylko zastanawia gdzie są nasi narodowcy i kibole. On przecież za każdym razem podkreślają ze Polska jest tylko dla Polaków. Prawda jest taka że to władza pozwoliła im na takie zachowanie a ludzie mają to w du..e bo wiado jest że prędzej czy później ich czas się skończy. Ale fakt jest faktem roszczeniowi i chamscy są niemiłosiernie.
Dla tych co nie lubią Ukraińców
Jeśli nie będziecie ich wspierać, to kacapy które są 50 razy gorsze zaatakują Kijów i resztę kraju, a wtedy w Polsce zamiast 2 mln uchodźców, będziecie mieli 20 mln i szykować się będziecie do wojny. A jak już ona wybuchnie, was wyślą na fronti i wasi starzy zrobią sobie w święta taki piknik gdzieś w Hamburgu czy Dublinie, to jakiś n*ziol Hans będzie się żalił w internecie, że "u nich wojna, a się bawią tutaj".
Bracia słowianie kochają wolność, My też!!
To nie wina ludzi którzy spędzają czas na powietrzu towarzysko, niestety dziś większość wybrała siedzenie w domu gapiąc się w telefon popijając taniego browara. To nie wina mieszkańców że nie ma toalet, że każdą wolną przestrzeń zabetonuje Patodeweliperka to nie wina mieszkańców że jest syf na ulicach dziurawych jak w Bangladeszu, to nie wina mieszkańców że jedziemy z górnej części Gdańska godzinę do pracy... możecie to teraz zmienić są wybory.. niestety duża część mieszkańców to zwykła Patola ciesząca się z rydwanu i uśmiechniętej Polski
Obniżenie standardów
Ci pseudo bracia to V kolumna Rosjan w Polsce. Ktoś kto powołuje się na historię jest ignorantem lub robi to na zlecenie. Polacy po zrywach powstańczych wyjeżdżali na emigrację obawiając się represji. Ci co wjechali po lutym 2022 nie brali udziału w obronie swojego kraju. Nie piszę o kobietach z dziećmi tylko o młodych mężczyznach którzy czekają na odpowiedni sygnał jak Rosja będzie tu chciała wejść. Takie zielone ludziki na usługach Moskwy.