Widok

Brak parkingów przy szpitalach

Olbrzymie pieniądze pompowane w inwestycje lub imprezy dla turystów, a zadbać o podstawy dla mieszkańców to już nie ma komu. Przejścia, drogi rowerowe, jarmarki, zabieranie zieleni pod szerokie trotuary ... Na operację do szpitala nie może mnie nikt zawieść, bo nie ma gdzie zaparkować. "Miasto, które działa" - jedź rowerem, tramwajem lub taksówką. Miasto, które działa tylko w interesie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Ja płacę za Medicover i nie mam takich problemów, jak zwykle państwo się wdarło tam gdzie nie powinno i wszyscy co polegają na NFZ cierpią. Obalić tą pozostałość po PRLu trzeba to się parkingi znajdą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 91

Powodzenia z operacjami w Medicoverze

Medicover jest dobry na konsultację gdy ci pryszcz wyskoczył i chcesz receptę na maść. Poważna medycyna to wciąż domena NFZ.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wiesz,

że medicover jest nastawiony na zysk? jak coś ci spieprzą i będziesz? w stanie krytycznym to wezwą karetkę ze szpitala publicznego i cię tam odstawią bo przypadki kliniczne im się nue opłacają. teraz się zastanowić co ta prywatna służba zdrowia jest warta bez nfz, z której też doją ile wlezie
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, poza wygodą masz duży minus - rzadko trafia się tam dobry lekarz, nieważne czy internista czy proktolog. Akurat z tymi miałam do czynienia - zero wiedzy. Proktolog się w ogóle nie cackał - chciał mnie wysłać na zabieg i kroić "bo innego rozwiązania nie ma", podczas gdy okazało się, że istnieje skuteczna maść, którą przepisał mi internista z nfz. 3 internistów w medicover nie potrafiło zdiagnozować u mnie innego problemu. Równie dobrze ja bym mogła siedzieć za ich biurkiem i mówić to, co mówili.
Pohamowałabym więc ten entuzjazm.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

Póki poważnie nie zachorujesz, to medicover jest ok.
Nie życzę, ale kiedyś przeprosisz się z nfz-tem. Zobaczysz :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Giełda

W Sztokholmie tam możesz sobie sprawdzić notowania spółki Medicover ,możesz też się dowiedzieć kto jest właścicielem większościowym tej firmy, trochę się zdziwisz:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osoba mająca jakiś zabieg czy operację powinna mieć możliwość pozostawienia auta przy szpitalu i dostania w informacji identyfikatora za szybę, który byłby wydawany właśnie takim osobom, jednocześnie zwalniając je z opłaty.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 25

powinna miec mozliwosc zaparkowania tuz przy sali operacyjnej, ba, przy opuszczaniu oddzialu powinna dostac talon

do firmy detailingowej i na jedno darmowe tankowanie
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 20

Czekaj... dopisz, że to sarkazm. Bo jeszcze faktycznie zaczną tego oczekiwać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Osoby po zabiegu nie powinny osobiście prowadzić samochodu.

Anestetyki różne działaj, lepiej i zdrowiej skorzystać z taxi lub tramwaju.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

O tak! Tramwaj (oddalony ponad kilometr od szpitala) albo jeszcze lepiej rower!

Aktywność fizyczna chorego od razu po operacji to bardzo dobry pomysł.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

sa przypadki, w ktorych choremu przysluguje transport medyczny, poza tym

szpital nie jest od zapewnianai transportu od/do
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja proponuję miejsce postojowe na sali pooperacyjnej

Wtedy będziesz miał swojego Passata na oku.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

A jak to sobie wyobrażasz? Ile miejsc musiało by być wtedy, a potem narzekanie, że nie ma gdzie zaparkować do odwiedzin.... Ja pojechałem po prostu taxi, jak ktoś z daleka to spokojnie wjedzie i wypuści, no jak taxi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zabieg

Na operację proponuję przyjechać i po zabiegu odjechać taxi ewentualnie poprosić bliskich o podwiezienie.Bezpiecznie dla pacjenta i uczestników ruchu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie widzę problemu

Są parkingi tylko płatne to jest jakiś problem dla miastowych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25

Zosia

Chętnie poznam adres takiego parkingu w pobliżu szpitala w Redłowie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co ty uparłaś się na Redłowo? Redłowo nie jest w Gdańsku. Post dotyczy Gdańska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jechać na zabieg do szpitala i jeszcze płacić?

Pajacu, od razu widać że jeździsz w swoim życiu najwyżej palcem po rozkładach jazdy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekaj... pod szpitalem na Zaspie jest duży parking, z bezpośrednim wejściem i rampą dla wózków inwalidzkich. Na Nowe Ogrody może nieco trudniej się dostać, ale są dwa duże parkingi - przy Pohulanka zaraz za szpitalem i za urzędem miasta... Parkingów nie brak. Jaki zatem szpital masz na myśli?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

taaaaaaaaaaaaaaaaa

Wszystkie te parkingi są państwowe, czyli wiadomo jakie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pod szpitalem na Zaspie nie ma parkingu

Przed szpitalem jest mały parking obecnie w remoncie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Zaspie na terenie szpitala jest od groma miejsc parkingowych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mały parking? Parking na około 100 pojazdów to mały parking??? Ciekawa definicja małego parkingu. Z tego co widziałem wczoraj, to remont jest już prawie ukończony. Cały parking jest dostępny. Nie siej zamętu i dezinformacji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy każdym szpitalu jest parking, jeszcze mi się nie zdarzyło żebym nie mógł zaparkować auta. Przestań bajki opowiadać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21

Kłamiesz, miejsca do parkowania jest dużo

Tylko trzeba poszukać albo przejść się że 300m. Niestety nigdzie na świecie nie zaparkujesz bezpośrednio pod. No i przypomnę że jest taka usługa TAXI!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 16

Oj pan urzędnik

Znowu broni swego pracodawcy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

no i przypomnę - dzieci i ryby głosu nie mają

rowerkowe sprawy są poza tym postem, idź pracować dla UM gdzie indziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szpitale Copernicus są marszałka a UCK jest ministerstwa zdrowia. Niech oni budują parkingi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Złota rada

Jak wybraliśmy tak mamy, niestety. Dam Ci radę, niech ktoś Cię podwiezie pod szpital, wysiadasz a kierowca może zaparkować trochę dalej od szpitala. Nie musisz dziękować
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

czemu nie pomstujesz,

ze bezposrednio przy wejsciach szpitalnych nie ma peronow SKM, przystankow tramwajowych i portu lotniczego?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie histeryzuj. Jezdze taxowka do szpitala i jakos dojezdzam. Co ma festyn do panstwowej sluzby zdrowia ? Miasto nie jest z gumy, za duzo samochodow.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja niegdyś jechałem rowerkiem ze złamaną kończyną dolną do szpitala a w przyczepce prowiant i rzeczy niezbędne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tylko oczekujacy blokują drogę wszystkim...

Ksiądz powinien zrobić wjazd na ten parking od swojej plebani...a nie sory wtedy jemu zablokują... lepiej zablokować Pohulanke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezeli ktos ma cie zawiesc, to po co mu miejsce do parkowania?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciezko pojechac

Taksówką? Koniecznie musisz mieć auto przy szpitalu który nie jest hotelem ani tymbardziej sanatorium ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ksiądz zrobił parking przy Copernicusie i trzepie hajs...

A i pacjent ma gdzie zaparkować...nawet blokada dla użytkowników ulicy nie przeszkadza...kolejka czekających...a Ty jedziesz prosto to czekaj... powinien być wjazd od blebanii jak już...czekajacy blokują przejazd ulicą Pohulanka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry