Widok
Brak podstawowych zasad kultury
Witam,
od jakiegoś czasu obserwuję brak podstawowych zasad kultury mieszkańców pewnego bloku Hossy w którym słowa "Dzień dobry" są czymś dziwnym... Wydaje mi się rzeczą normalną odpowiadanie na takie powitanie ale niestety tego chyba nie nauczyli ich rodzice ponieważ albo "odburkują" coś pod nosem albo nie odpowiadają wcale. Co gorsza w większości są to zgorzkniałe kobiety które dają taki przykład swoim rozkapryszonym dzieciakom. Niby nowe osiedle, młodzi ludzie a tak antyspołeczni.
od jakiegoś czasu obserwuję brak podstawowych zasad kultury mieszkańców pewnego bloku Hossy w którym słowa "Dzień dobry" są czymś dziwnym... Wydaje mi się rzeczą normalną odpowiadanie na takie powitanie ale niestety tego chyba nie nauczyli ich rodzice ponieważ albo "odburkują" coś pod nosem albo nie odpowiadają wcale. Co gorsza w większości są to zgorzkniałe kobiety które dają taki przykład swoim rozkapryszonym dzieciakom. Niby nowe osiedle, młodzi ludzie a tak antyspołeczni.
w większości przypadków usmiech cos tam daje.ale ja spotykam się z wiecznym chamstwem od strony kobiet kierowców.przeważnie wpuszczam kobiety które właczają się w ruch drogowy ale na 10osób to 2wie podziękują w jakikolwiek sposób,machając dłonia,uśmiechem itp.A reszta to buractwo.Może ona uważa żejej się należy szacunek i pierszeństwo??albo może poprostu jest prosta.to że was puszczam nie znaczy że jesteś bóg wie kto,robie tylko to dlatego z szcunku do was.Najbardziej tępe są mamuśki w dobrych autach,nie daj boże na rejestracjach spoza trójmiasta
Nowa a ty w jakiej dzielnicy mieszkasz?a tak to w starym budownictwie czy w nowym?A co do kredytów to masz racje ale nie do końca.ja spłacam bo cenie sobie wygodęi spokój,pracuję to spłacam.na zakup mieszkania za gotówke to mało kto sobie pozwoli.a ty jak tak piszesz to albo mamunia drożdzówki rano tobie kupuje i głaska niunie po głowie,albo w gettcie mieszkasz z menelami dookoła,albo w nowym tylko rodzice zap....ją a ty na nieświadomce co cie czeka w życiu piszesz tak jak KREDYT to Piekło.Jestem ciekaw czy ty masz wogóle zdolność kredytową,Bo obecnie o kredyt na mieszkanie jest ciężko.Może widzisz inne rozwiązanie na swoje M.???