Widok
Brak profesjonalizmu instruktora.
Atmosfera, wyposażenie ośrodka i teoria ok ale kurs jazdy nieprofesjonalny i mało efektywny. Jeździłam z p.Jarkiem - b.miłym i opanowanym człowiekiem, ale słabym instruktorem. Trasy jazdy były ok, atmosfera na nich niestresująca ale z merytoryką dużo gorzej. Dopiero w trakcie jazd w innej szkole, zrozumiałam ile nie wiedziałam i jakie złe nawyki posiadam(np. używanie za niskich biegów, złe przygotowywanie samochodu do jazdy, niepotrzebne gazowanie zamiast użycia samego sprzęgła). Nie pisałabym tego negatywna, niestety p.Jarek naprawdę przegiął z Rękawem. Uczyłam się na nienaturalnie obniżonych lusterkach nie patrząc w boczną, ani tylną szybę. Dopiero dzień przed egz. dowiedziałam się, że mam symulować odwracanie głowy. P.Jarek stwierdził że mam próbować i martwić się dopiero na egz, a jakoś to wyjdzie! No i oczywiście nie wyszło. Dodam, że w innej szkole pojęłam rękaw w 1,5 godz. Kolejny problem to umawianie się na jazdy, mimo że p.Jarek nie miał wielu kursantów. Ćwiczyłam raz w tyg. po dwie godz (choć wolałam częściej po godzinę) a takie przerwy nie są wskazane dla początkującego kursanta. Nie tego oczekiwałam za dość spore pieniądze (w porównaniu z innymi lepszymi szkołami jazdy)
Moja ocena
Optima
kategoria: Kursy prawa jazdy
obsługa: 5
poziom nauczania: 3
wyposażenie: 5
czas trwania kursu: 4
przystępność cen: 4
ocena ogólna: 3
4.0
* maksymalna ocena 6