Widok

Brak wody

Czy wszyscy się już pogodzili na ciagle braki wody ?

http://www.skzukowo.pl/155-zakaz-podlewania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tego żyjecie czy kombinujecie szybko spłacić kredyt zaciągnięty na kartonową lepiankę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ja zyje z handlu a moja lepianka jest z gazbetu wiec nie wiem o co tobie chodzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytajcie jakie parametry mają ujęcia wody dla Gdańska. https://www.sng.com.pl/ekologia/ujeciawody.aspx

Taka na przykład Osowa ma zbiorniki retencyjne o pojemności 2590 m3. W Osowej w 2016 roku było 15 tys. ludności.
Banino będzie miało od sierpnia/września 400 m3 na 10 tys. ludności. To rząd wielkości mniej niż w Osowej i to PO ROZBUDOWIE.

Gmina Żukowo musi przeznaczyć należyte środki na inwestycje infrastrukturalne!

Zgodnie z ostatnio opublikowaną propagandą Żukowo wydało 5 mln PLN w ciągu 4 lat na rozbudowę ujęć i stacji uzdatniania wody.
W tej chwili Gdmina Żukowo rewitalizuje centrum Żukowa za ponad 10 mln (zakup samych działek za 1,820 mln PLN), dofinansowanie unijne 7 mln - czyli ponad 3 mln PLN na tak istotne zadanie z własnego budżetu.
Nie jesteśmy Afryką i może sie to wydać dosyć dziwne, że potrzebujemy ujęć wody, ale kompleksowy program poprawy zaopatrzenia w wodę mógłby dostać więcej punktów przy ocenie wniosków o dofinansowanie unijne np. z uwagi na zapowieganie zjawiskom kryzysowym (to był między innymi powód otrzymania dofinansowania na rewitalizację Żukowa).

Ta gmina potrzebuje 50 mln PLN na rozbudowę ujęć i stacji uzdatniania wody, a nie 5 i nie w 4 lata a w rok!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do BGŻ. Rozporządzenie z dnia 10.06.18. Wprowadzam zakaz zakazywania. Suchy z Banina.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie 10 milionów wydaja na spichlerz który jest bardzo potrzeby hehe. Biemistrz w wcześniej byl radnym i o wszystkim wiedział wczesniej wiec jego tłumaczenie ze to poprzednicy jest śmieszne bo wczesniej jego burmistrzem byla onecny radny wiec od lat rządzi ta sama klicha!!! I mamy to co mamy. Czas na zmiany na ludzi bez układów....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

wlasnie jezdzi auto z sk zukowo i sprawdzaja kto podlewa hahaha

w zukowie nie maja wody to juz obsr*ni
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pszennej brak wody
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nadawalbyś/Nadawałabyś się do CBŚ :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej jest to, że o 19:30 woda je6, a 19:45 już nie... Słońce zachodzi i od razu wody brak, bo wszyscy ruszają do podlewania... A człowiek nie ma jak rąk umyć...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie, w komunikacie jest "zakaz podlewania ogródków działkowych, trawników, upraw polowych oraz napełniania basenów". Nie mam ani ogródka działkowego (mam przydomowy), nie mam trawnika, ani basenu, więc po rabatach leje się cały czas.
Nawet ze sformułowaniem odpowiedniego komunikatu mają problem. Szczególnie ubawiły mnie te "uprawy polowe". Jakiś rolnik podlewa pole wodą z wodociągu? Buhaha :D
Swoją drogą jakie są hipotetyczne konsekwencje złamania takiego zakazu? Podejrzewam, że żadne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeden cwaniak tu dziś na forum wszystkim kazał lać i podlewać do oporu na złość Urzędowi, a nie pomyślał,że mieszkańców wk..wi tym sposobem. On leje, a matki nie mogą dzieci umyć....ale on leje...leje na wszystko. Egoistyczne i ignoranckie podejście by nie powiedzieć cham..kie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

I na jakiej podstawie pracownik SK wejdzie na Twoją posesję? Nie mają służebności na nieruchomościach odbiorców. Nawet na spisywanie liczników powinni mieć służebności na naszych księgach. Wszystko na dziko, wodociąg położony 25 lat temu i dziwne, że teraz niedomaga. No zaskoczenie :-) I wszystkie yumbostady do rozwalenia bo nowe nitki wodociągu trzeba by położyć. Myślenie perspektywiczne żadnej władzy się nie udało.

bo tą gminą rządzą amatorzy...

amatorzy z zrzeszen kaszubskich albo ludzie oderwani od pluga
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wam mieszczuchom dać władzę to sprzedacie nas w piz..u jak w Warszawie np.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

A mają chodzić po posesjach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko tam jest woda kanaliza etc a tu nie ma nic...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inwestycja tzw spichlerza podciagnietego pod zabytek kosztuje gmine w rzeczywistosci 5,5mln wlasnych srodkow, czyli wiecej niz wydano na inwestycje wodociagowe w ciagu 4lat. Kolejne centrum tego i owego. Kolejny budynek do utrzymania..a ludzie bez wody w kranach. Teraz w planie biblioteka, kolejny gmach w Zukowie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tu były pola, pastwiska, stawy, żwirownie torfowiska, łąki... Nie widzieliście gdzie się wprowadziliscie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

A co powiesz mieszkańcom Żukowa? Wczoraj nie mieli wody cały dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry