Widok

Brama

wjazdowa?- przy zakrecie Zielonej na Rybaki widac resztki budowli - czy ktos wie cos o tym ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem to Babie Doły były kiedyś zamkniętą jednostką wojskową, przed tym jak powstało wojskowe osiedle. Jakieś zdjęcie z tą bramą i budką strażnika widziałam w którymś z albumów o Gdyni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
faktycznie, kiedyś była tam brama , teraz są tam jedynie jej pozostałości a budynek który tam stoi to jest była wartownia która w późniejszym czasie została zaadoptowana na pocztę, w chwili obecnej z tego co się orientuję to budynek ten stoi opuszczony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje 2 osobom za probe odpowiedzi -ale ja pisze o pozostalosci wjazdu nie tym- ale o resztkach przy samym gruncie o wys. mniej niz pół metra -przy zakrecie 200 m blizej -100 metrow przed Kosciolem-naprzeciw bramy do ogrodu dzialkowego. Ale widze, ze starsi ludzie pewnie nie czytaja naszych "mądrosci".
www.mi.gov.pl/2-48246afd8e46a-1790898-p_1.htm

Zapytaj tam, może ktoś pomoże. Sam jestem ciekawy historii tego miejsca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To była brama wjazdowa do jednostki i na osiedle wojskowe. W latach 50 i 60 nie każdy mógł tam wjechać, ale było bezpieczniej niż teraz.

Inne tematy z forum Babie Doły

Wypożyczalnia samochodów (121 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

do góry