Widok

Brawo buspas na Grunwaldzkiej

Taki korek nawet w dzień wolny
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ehh

no Olcia coraz bardziej się stara zna grunwaldzkiej bus pas zrobiła ,z drugiej strony na Rzeczpospolitej zachciało jej się zrobić to samo co w centrum ( zamiast przejście dla pieszych pod tunelem zostawić to zachciało jej się zrobic przez ulicę i tam również syf i stanie jest ) w centrum Gdańska również odcięty jest jeden pas ,gratulacje dla tych cymbałkow naszych w zarządzie
popieram tę opinię 160 nie zgadzam się z tą opinią 34

Już przestań marudzić

Cymbał to jesteś ty bo co chwilę powtarzasz o tym samym co chwilę buspas i buspas co chwilę ograniczenia i ograniczenia nie potrafisz o niczym innym pisać tylko o tym nałóż się cieszyć z drobnych rzeczy a nie krytykować wszystkich za wszystko tylko nie siebie widocznie nie potrafisz jeździć w takich warunkach to nie jeździ tylko przesiądź się na rower a nie może na rowerze też nie bo się będziesz za chwilę przewracał i powiesz że są krzywe chodniki to też wina kogo innego nie twoja daj sobie z tym wszystkim spokój.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 29

Ps

Hamuj trochę bo ci w tyle zostanie obrońco Olki i jej zespołu złodziejów i alkoholików
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może być głupie to co napisze, ale skoro niektórych boli buspas to czemu nie przesiądą się na autobus (wiem, jedzie rzadko, ale skoro dzień wolny to chyba nie powinno być problemu by wyjść o danej godzinie by zdążyć) lub ominą ten fragment ulicy (wyjdzie nawet szybciej) niż ciągle narzekać i spamić na stronie.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 35

Po to mam samochód by jeździć a nie stał i się kurzył w garażu , po drugie samochodem dojadę zawsze gdzie chce od punktu A do Z i C ,a autobus to jedna linia która jedzie od A do Z i notorycznie spóźnione są,w samochodzie nie mam problemu ze gdzieś nie zdążę ( chyba że jedynie przez takie głupoty jak bus pas na grunw.).
Także na swój pojazd zawsze można liczyć i wychodzi więcej plusów nie z komunikacji Olki.
Lato jest to stare Skm jeszcze grzeją ,zima jest to w nich brak grzania - podobnie w autobusach ,to ja dziękuję za takie warunki .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale leniwy jesteś nie chce ci się od przystanku iść wolisz stać w korkach HAHA na prawdę z Polaków zrobili Amerykanów idź do Macdonalda na obiad xd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Właśnie tak. Jestem leniwy, wole stac w korku we własnym samochodzie i chodzic do fastfoodow. I nikomu nic do tego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każdemu coś do tego

Bo jeżdżąc samochodem zabierasz cenną przestrzeń innym mieszkańcom, emitujesz hałas i trujesz ludzi dookoła
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak nikomu nic do tego?

Skoro wylewasz swoje frustracje na buspas publicznie? Przesiądź się na ten autobus, a nie narzekasz. Będziesz zdrowszy i bogatszy. Nie chcesz tego?

To wcale nie jest głupie. Społeczeństwo jest strasznie leniwe co widać po co chwilę dodawanych zdjęciach z parkowania np pod wejściem do sklepu. Ludzi by tylko chcieli poszerzać ulice. Ale nie widzą nic zdrożnego w tym, że tylko po to by mogli dwa razy dziennie przejechać dany kawałek (przewaznie do pracy z powrotem). Kiedyś nie było tyle pojazdów i nikt się nie tłumaczył bo dziecko (to już jest w ogóle mega wytłumaczenie ostatnio na wszytko), bo coś. Ludzie sobie radzili i problemu nie było. A teraz w większości wyprowadzają się z miasta na rejon w pobliżu miasta żeby narzekać że stoją w korkach. Bądź narzekają, że nie ma 40 pasów i nie mogą dojechać zgodnie ze wskazaniem GPS. Tęsknię za początkiem 21 wieku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tęsknię za latami 80-tymi

Cisza, spokój, ruch śladowy

A jednak 450 tys. ludzi docierało codziennie do pracy, szkoły, lekarzy, na zakupy...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Umęczeni przez komunę

Staniem od 4 rano po mięso na kartki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie

Jestem tego samego zdania ale to jest typ człowieka który musi marudzić musi narzekać zawsze znajdzie coś negatywnego nawet w pozytywnych rzeczach i taki człowiek to będzie ci zawsze marudził nawet jak będę prosta droga to ci powie że czemu nie ma zakrętów bo na zakrętach bym mógł sobie odpuścić troszeczkę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

bo ten autobus, zanim dojedzie do buspasa i potem za nim jedzie jeszcze dłużej !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

przydałby się buspas na obwodnicy nie ma na co czekać
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Też tak sądzę i fotoradar jeden za drugim ^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak najbardziej

Bardzo brakuje połączenia komunikacyjnego wzdłuż obwodnicy na Górnym tarasie, np. Pruszcz - Rotmanka/Straszyn - Kowale - Kokoszki - Matarnia - Osowa - Karwiny - Chwarzno - Chylonia

Sam głosowałeś za festyniarą

A teraz narzekasz?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nie głosowałem

Do mnie też piejesz? Pisuarze

Nie musisz jechac

Samochodem , możesz korzystać z komunikacji miejskiej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 24

------

marnotrawstwo pieniędzy mieszkańców
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pomyśl o tych co nie mają samochodu i muszą się dostać w miarę szybko i na czas do danego miejsca a nie patrzysz tylko na czubek własnego nosa ludzie są samolubni nie myślą od innych tylko o sobie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież było oczywiste że tak będzie

Kierowcy ostrzegali, ludzie mówili ale po co słychać... jeszcze kilka przejść i buspasów, a potem płakać że spaliny, że smog..... hipokryzja
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

Smog robią kierowcy. Więcej buspasow to będzie więcej ludzi korzystać z komunikacji :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kierowcy to nie jest najważniejsza i jedyna grupa w tym mieście. Dlaczego tylko im się należy ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Założę się że autor mieszka pod Gdańskiem i nawet nie ma prawa głosu:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Znowu ten furiat od buspasa

Ja jeżdżę 199 i ten buspas mi się podoba. A Ty nie stoisz w korku tylko robisz ten korek.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Nikt ciebie nie zmuszał do jechania tą drogą ;-)

Tym bardziej, nikt ciebie nie zmuszał do jazdy samochodem ;-))) To TWÓJ własny, "inteligentny" wybór. Jeżeli masz pretensje, to tylko do siebie, że dałeś d.py!!! Ale jak każdy Polak, wolisz obwiniać innych niż siebie samego, za swoje decyzje!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

wczoraj jechałem tym buspasem

swoim samochodem. Dziwię się, że nie było innych chętnych. Czego się boicie?

.

jechałem koło 12-13 i nic strasznego się nie działo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Galerianie

Dzisiaj to galerianie dają do pieca i przez nich jest korek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupia prezydent

O przepraszam pewnie forma sfeminizowaną poprawną. Prezydenczyni albo prezydentka. No za mądra to ona nie jest. Czego jeszcze głupszego nie zatwierdzi? Gejostwo i dziwactwa promuje, miastem jak kolonią dla dzieci artystycznych kieruje. Dramat taki głupi gospodarz. Miasto i mieszkańcy mają problem z tym dziwactwem w magistracie.

O co chodzi?

Nie było buspasa, to samochody i autobusy stały w korku.
Jest buspas, to samochody dalej stoją w korku, a autobusy jadą szybciej.
Jest lepiej, to o co chodzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry