Widok
Brawo, po prostu brawo Gdańsk!
Drugi dzień z rzędu powrót do domu to istny koszmar. Niespełna 17 km w około 2 godziny.
więcej
więcej
W Gdańsku mieszka mi się coraz gorzej z roku na rok a jestem tu urodzony. Mam mieszane uczucia i coraz częściej myślę o wyprowadzce co jeszcze pare lat temu nie bylo do pomyslenia. Wieksze korki a smrod z wysypiska dociera coraz dalej. Moze jak zrobią skm południe i obwodnice metropol. to coś się poprawi.
nie każdy ma takie zdrowie
zastanów się zanim ocenisz tych w aucie, a może ktoś ma problemy ze stawami, z kręgosłupem, jest na leczeniu immunologicznym i jest zwyczajnie starszy(?!!) i rower nie jest po prostu dla niego wskazany. Zanim powiesz że jest komunikacja miejska to pomyśl dlaczego sam niż nie jeździsz. Oprócz powodów wskazanych powyżej, ta cudowna komunikacja miejska np 1-autobus co 45 minut i w dodatku opóźniony. Serio rowero-egoiści?
ja mam kilka
ale obecna władza chyba ich nie lubi.
1) Przywrócić 70km/h na Grunwaldzkiej
2) Wydłużyć światła na głównych wylotowych
3) w ogóle nieco bardziej zacząć ogarniać światła (przed tristarem jakoś mniejsze korki były...)
4) Na Armii Krajowej postawić mosty na skrzyżowaniu z Łostowicką
5) zająć się tymi do cna durnymi światłami na wylotowych z Gdańska, które służą tylko i wyłącznie do robienia korków (na pewno nie bezpieczeństwu).
6) Na Armii Krajowej zlikwidować tę potwarz dla wszystkich inteligentnych ludzi, nie ważne czy kierowców, czy pieszych (chodzi o drogę rowerową).
7) Trzeci pas na obwodnicy Trójmiasta
To taki wstęp. Można by się tym zająć na poważnie.
1) Przywrócić 70km/h na Grunwaldzkiej
2) Wydłużyć światła na głównych wylotowych
3) w ogóle nieco bardziej zacząć ogarniać światła (przed tristarem jakoś mniejsze korki były...)
4) Na Armii Krajowej postawić mosty na skrzyżowaniu z Łostowicką
5) zająć się tymi do cna durnymi światłami na wylotowych z Gdańska, które służą tylko i wyłącznie do robienia korków (na pewno nie bezpieczeństwu).
6) Na Armii Krajowej zlikwidować tę potwarz dla wszystkich inteligentnych ludzi, nie ważne czy kierowców, czy pieszych (chodzi o drogę rowerową).
7) Trzeci pas na obwodnicy Trójmiasta
To taki wstęp. Można by się tym zająć na poważnie.