Widok

Brawo straż miejska na Żabiance!

Czekaliśmy na to od lat. W końcu! Strażnicy wręczyli mandaty po 205 zł za niszczenie zieleni pod ekranami na ulicy Rybackiej. Brawo! Dziękujemy
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Ale o co chodzi bo nie rozumiem
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 81

I dobrze

Nie ma kasy w budżecie Gdańska, niech łupią wyborców tuska.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 40

co zazdroscisz

nie mam kasy autkoa to pisze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodzi o to że klienci ergo areny - cebulandia - niszczy zieleń i parkuje tam gdzie nie wolno
popieram tę opinię 249 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nie wolno bo co??

Jakiś konkretny powód za tym przemawia czy jak zawsze chodzi o kasę???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 26

Konkretnie: Niszczenie zieleni

Chodzi o to, że masz płacić tak długo aż się nauczysz przestrzegać prawa.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powodem jest dziura budżetowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na pl.Wybickiego w Gdańsku tzw.cebulandia prawie parkuje w fontannie i niszczy zieleń wokół
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybory

Władza się stara, spokojnie za 5 tygodni wróci do normy. Nie dajcie się nabrać na stare numery.

Brawo.

Można przyjechać skm , tramwajem czy autobusem ale patologia woli niszczyć trawniki. Tak powinno być tam na każdej imprezie
popieram tę opinię 148 nie zgadzam się z tą opinią 22

Tak powinno być w całym mieście niezależnie od jakichkolwiek imprez...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie zrozum mnie źle, też jestem przeciwny tratowaniu trawników przez auta, ale podnoszenie argumentu z skm, tramwajami i autobusami uważam że jest mega słabe. Z np. Piły nie dojedziesz żadnym z powyższych. Na stadionie miejskim i na Ergo odbywają się wydarzenia o zasięgu co najmniej regionalnym, a często też ogólnopolskim. Wydaje mi się że na galach boksu czy na koncertach znanych artystów mieszkańcy trójmiasta nie stanowią dużego odsetka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pod Ergo jest parking, tam można zaparkować samochód
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to nie? W Pile nie ma kolei?

Ciesz się ze to tylko samochody !

Bo gdybyś miał co tydzień przeorane trawniki przez dziki to inaczej by to wyglądało i wtedy może byś zmienił zdanie !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaa

Na niektóre eventy zjeżdżają się ludzie z całej Polski. Dajesz skm-ką ze Starogardu Gdańskiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie SKM tylko Polregio. Są nawet bezpośrednie pociągi.

Raz na kilka lat sie nie liczy
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 25

Na musical kulturka przyjechała!

Na trawniku sobie zaparkowali, po staniu w korku, bo każdy musi pod same drzwi podjechać na ostatnią chwilę.
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 10

jescze zapraszamy na Subisława

Bardzo dobrze
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 7

zapros do domu, brak kasy, autka ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,z tad nienawisc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Miejska

Nie mieli wyników to wzięli się za zieleniec taka prawda. Smutna ale prawdziwa. Gdyby byli zarobieni nie zwrócili by nawet na to uwagi
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 41

Gospody / wejchera

A jak goście przyjadą 45 min przed imprezą i tam zaparkują to nikt nie odcholowuje aut tylko dlatego stoją
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

A do właścicieli kundli,

Którzy nie sprzątają g*wienek nie przyjadą.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dolne miasto mają w głębokim poważaniu. Dramat.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szakalwwo

Jak dla mnie to powinni zlikwidować tą całą straż miejska. Komu oni potrzebni? Tylko mają problem z bezdomnymi albo mandaty za szybe samochodu wkładają. Oni po prostu są bezużyteczni i jeszcze na nich płacimy. Masakra
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 26

SM Sopot nie lepsi

Ale tam gdzie są potrzebni to ich nie ma. Widzę co robią municypalni w Sopocie. Zulerka sr* na ławkach, zaczepia ludzi, a strażnicy mandaty po 550 zł dzialkowcom wypisują. Czemu? Bo zaparkowali metr za znakiem na leśnej drodze, gdzie jest tylko dojazd do działek. Rozwiązać ten zbędny byt, a strażnicy niech wracają do dojenia krów na swoich gospodarstwach!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobrze, że nie 204,99, byliby grosik dłużni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem zauważony ale nie rozwiązany

To dobrze, że straż miejska dostrzegła problem. Jednak ukaranie kierowców rozjeżdżających miejskie trawniki spowoduje prawdopodobnie, to, że część z nich zaparkuje na terenie SM Żabianka, gdzie nie jest to już problem straży miejskiej tylko mieszkańców osiedla.
Myślę, że jest też nie w porządku, to że po nabyciu nietanich biletów i poświęceniu czasu i pieniędzy na dojazd tak Miasto Sopot jak i Miasto Gdańsk chcą jeszcze zarobić na opłatach parkingowych od gości odwiedzających Ergo Arenę, przez co doprowadzają do zajmowania miejsc parkingowych na terenie osiedla Żabianka.
Myślę, chociaż chciałbym się mylić, że to wzmożenie aktywności straży miejskiej jest związane ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyniki

Może jeszcze wzięli by się za dziki, to dopiero jest dewastacja zieleni.Latwiej jest wsunąć kartkę pod wycieraczkę.Jeszcze więcej parkometrów,najlepiej to jeszcze przejazd ulicami opodatkować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Opinia

Chciałam dodać , że nie wszyscy mogą dojechać skm bo jadą z daleka .Bilety czasem są mega drogie na te widowiska i parking powinien być zabezpieczony dla gości biorących udział .
Najpierw korki , potem nie ma gdzie zaparkować - sprzedają więcej biletów niż może pomieścić parking . Ktoś kupę km jedzie i napotyka szlaban zamknięty - Pan mówi że już parking pełen - to co mają robić ? Pytam ? Nie iść ? Bo nie ma gdzie zaparkować ? Do torebki auta nikt nie zmieści .
Więc są dwie strony tego medalu .
Nie oceniajcie .
Nie tym razem , ale miałam także przygodę na innej imprezie .Pan nas pokierował na parking Hesti , stanęliśmy grzecznie jak pokazał po czy tzn po występie wróciliśmy do auta i za szybą mandat 200zl . Zapłaciliśmy za parking i za mandat .
Więc ta organizacja ruchem tylko tak wygląda
Pozdrawiam wszystkich - więcej życzliwości i zrozumienia .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Są parkingi

Oprócz parkingu na ergo arenie, jest udostępniany parking wzdłuż ulicy pomorskiej, jest parking obok hipodromu i jeszcze jakiś, poza tym jest parking na Wejhera - obok przystanku Osiedle Wejhera (mały bo mały, ale zawsze coś) Jest ogrom miejsc, ludziom sie nie chce szukac odpowiedniego parkingu po prostu
do góry