Widok
Brawo straż miejska na Żabiance!
Czekaliśmy na to od lat. W końcu! Strażnicy wręczyli mandaty po 205 zł za niszczenie zieleni pod ekranami na ulicy Rybackiej. Brawo! Dziękujemy
więcej
więcej
Nie zrozum mnie źle, też jestem przeciwny tratowaniu trawników przez auta, ale podnoszenie argumentu z skm, tramwajami i autobusami uważam że jest mega słabe. Z np. Piły nie dojedziesz żadnym z powyższych. Na stadionie miejskim i na Ergo odbywają się wydarzenia o zasięgu co najmniej regionalnym, a często też ogólnopolskim. Wydaje mi się że na galach boksu czy na koncertach znanych artystów mieszkańcy trójmiasta nie stanowią dużego odsetka.
SM Sopot nie lepsi
Ale tam gdzie są potrzebni to ich nie ma. Widzę co robią municypalni w Sopocie. Zulerka sr* na ławkach, zaczepia ludzi, a strażnicy mandaty po 550 zł dzialkowcom wypisują. Czemu? Bo zaparkowali metr za znakiem na leśnej drodze, gdzie jest tylko dojazd do działek. Rozwiązać ten zbędny byt, a strażnicy niech wracają do dojenia krów na swoich gospodarstwach!
Problem zauważony ale nie rozwiązany
To dobrze, że straż miejska dostrzegła problem. Jednak ukaranie kierowców rozjeżdżających miejskie trawniki spowoduje prawdopodobnie, to, że część z nich zaparkuje na terenie SM Żabianka, gdzie nie jest to już problem straży miejskiej tylko mieszkańców osiedla.
Myślę, że jest też nie w porządku, to że po nabyciu nietanich biletów i poświęceniu czasu i pieniędzy na dojazd tak Miasto Sopot jak i Miasto Gdańsk chcą jeszcze zarobić na opłatach parkingowych od gości odwiedzających Ergo Arenę, przez co doprowadzają do zajmowania miejsc parkingowych na terenie osiedla Żabianka.
Myślę, chociaż chciałbym się mylić, że to wzmożenie aktywności straży miejskiej jest związane ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi.
Myślę, że jest też nie w porządku, to że po nabyciu nietanich biletów i poświęceniu czasu i pieniędzy na dojazd tak Miasto Sopot jak i Miasto Gdańsk chcą jeszcze zarobić na opłatach parkingowych od gości odwiedzających Ergo Arenę, przez co doprowadzają do zajmowania miejsc parkingowych na terenie osiedla Żabianka.
Myślę, chociaż chciałbym się mylić, że to wzmożenie aktywności straży miejskiej jest związane ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi.
Opinia
Chciałam dodać , że nie wszyscy mogą dojechać skm bo jadą z daleka .Bilety czasem są mega drogie na te widowiska i parking powinien być zabezpieczony dla gości biorących udział .
Najpierw korki , potem nie ma gdzie zaparkować - sprzedają więcej biletów niż może pomieścić parking . Ktoś kupę km jedzie i napotyka szlaban zamknięty - Pan mówi że już parking pełen - to co mają robić ? Pytam ? Nie iść ? Bo nie ma gdzie zaparkować ? Do torebki auta nikt nie zmieści .
Więc są dwie strony tego medalu .
Nie oceniajcie .
Nie tym razem , ale miałam także przygodę na innej imprezie .Pan nas pokierował na parking Hesti , stanęliśmy grzecznie jak pokazał po czy tzn po występie wróciliśmy do auta i za szybą mandat 200zl . Zapłaciliśmy za parking i za mandat .
Więc ta organizacja ruchem tylko tak wygląda
Pozdrawiam wszystkich - więcej życzliwości i zrozumienia .
Najpierw korki , potem nie ma gdzie zaparkować - sprzedają więcej biletów niż może pomieścić parking . Ktoś kupę km jedzie i napotyka szlaban zamknięty - Pan mówi że już parking pełen - to co mają robić ? Pytam ? Nie iść ? Bo nie ma gdzie zaparkować ? Do torebki auta nikt nie zmieści .
Więc są dwie strony tego medalu .
Nie oceniajcie .
Nie tym razem , ale miałam także przygodę na innej imprezie .Pan nas pokierował na parking Hesti , stanęliśmy grzecznie jak pokazał po czy tzn po występie wróciliśmy do auta i za szybą mandat 200zl . Zapłaciliśmy za parking i za mandat .
Więc ta organizacja ruchem tylko tak wygląda
Pozdrawiam wszystkich - więcej życzliwości i zrozumienia .
Są parkingi
Oprócz parkingu na ergo arenie, jest udostępniany parking wzdłuż ulicy pomorskiej, jest parking obok hipodromu i jeszcze jakiś, poza tym jest parking na Wejhera - obok przystanku Osiedle Wejhera (mały bo mały, ale zawsze coś) Jest ogrom miejsc, ludziom sie nie chce szukac odpowiedniego parkingu po prostu