Widok

Brudna wizytówka Gdańska

Okolica dworca PKS. Wstyd. Dookoła chodzą turyści, a tu można brodzić w śmieciach
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki syf

Taki syf robią ludzie i to wizytówka ludzi a nie Gdańska. Ciekawe czy to przypadkiem turyści nie zrobili syfu, a teraz wypisują w internecie
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

Niestety takich miejsc jest coraz więcej

Chyba ludzie coraz bardziej są na bakier z kulturą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest codzienność, brud, menele, przestępczość, samochody parkujące gdzie się da tylko nie tam gdzie trzeba, transport

publiczny w zapaści, SKM to skansen.....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patologia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przejdź się rano po wszystkich dworcach.

Wszędzie jest syf i chamówa. Jak były wakacje, wydawało mi się, że to turyści ;-) ale teraz widać, że tubylcy są takimi samymi śmieciarzami. Niezależnie czy Gdynia, Gdańsk, czy Sopot. Chociaż w Sopocie na dworcu czasami miałem wrażenie, że to wysypisko, a nie peron. Co "ludzie" mają teraz w głowach oprócz totalnej opustki...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wątpię

Syf jest o każdej porze roku, turysci tylko latem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

O co chodzi z tym ciągłym "tu chodzą turyści" przy zdjęciach i filmach z syfem? Czyli mieszkańcom on nie przeszkadza, czy miasto ma gdzieś mieszkańców i w tematach podstawowych takich jak śmieci trzeba uderzać w argument turystów?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odkąd pamietam

tam tak wyglądało a taksówkarze którzy tam siedzą i wyrzucają niedopałki też się do tego przyczyniają niestety ....
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo turyści w trójmieście tylko latem? Marzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szadółki to tylko szczyt góry lodowej;)

Nie dość że śmieci to jeszcze śmierdzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

sami nabrudzili

a brudasy czują się dobrze w takim otoczeniu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kojarzysz może takie zjawisko, gdy patologiczna rodzina ma głównie na uwadze, aby ludzie wokoło myśleli, że wszystko ok? W "czterech ścianach" syf, libacje, bite dzieci, ale gdy wychodzą, np. do kościoła, to razem, na siłę uśmiechnięci i na galowo? Taki jest obecnie Gdańsk. Patologia wewnątrz okrutna, ale przed innymi ma to wyglądać dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkurza mnie to odrealnienie niektórych, gdy czytam komentarze

Nasyfione? Turyści. Przestępstwo? Ci ze wschodu. Wszystko co złe, to ktoś z zewnątrz próbuje zakłócić działania tej perfekcyjnej maszyny jaką jest Gdańsk. Ja rozumiem, że prawda potrafi boleć, ale ból pomaga otrzeźwieć i zrozumieć sytuację w której się znajdujemy. Rozejrzyjcie się czasem, telefon do kieszeni i zobaczcie jak ludzie się zachowują. Przejdzie Wam ułuda, że co złego to inni - sami sobie robimy syf, niektórzy dosłownie, niektórzy pośrednio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To samo od strony "krewetki". Na każdej ławce siedzi albo śpi menel, wszystko brudne i śmierdzące. Nie wiem gdzie są wszystkie patrole, policja, itd. WSTYD!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry