Widok

Brudne Suchanino

Na plus - wszędzie blisko. dobra komunikacja
Na minus -wszechobecny brud, zwłaszcza wokół przychodni,wskazany monitoring, gdyż zrobiła się tu melina, ilość butelek po alkoholu i odór moczu jest porażający, rodzice sprawdzajcie czy wasze pociechy na pewno trafiły w niedzielę do kościoła.
Nigdy nie zebrane jesienne liście, nie koszona trawa nie odśnieżana i nie sprzątana ulica Powstańców Warszawskich od ul,Beethovena do wiaduktu. Mieszkam tu 30 lat i zdarzyło się może 2 razy ogarniecie jako tako. w tym 1 raz po przebudowie ciepłociągu. Brak też jest sklepu o większym asortymencie niż proponuje uboga Biedronka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dodam jeszcze że poruszanie się po Suchaninie wózkiem inwalidzkim lub z wózkiem jest prawie niemożliwe gdyż na większości schodów i wysokich krawężnikach nie ma podjazdów, zapraszam ludzi właścicieli terenów na spacer po Suchaninie. Po objechaniu kilku dzielnic miasta stwierdzam że Suchanino jest zapyziałą prowincją przy tym obrzydliwie brudną, nie dorównuje nawet wioskom które są czyste i kolorowe.Czy ta dzielnica ma jakiegoś gospodarza? A FE JAKI W S T Y D !!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A smród palonych śmieci i plastikowych butelek? W wielu domkach w tej dzielnicy palą tym w piecach - zimą na rogu Kurpińskiego i Otwartej koło sklepu aż czarno od dymu i oczy łzawią. Koło sklepu zaś - jeden wielki śmietnik.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziwne że nie widzi tego radny który mieszka właśnie w otoczeniu miejsc opisanych a który uaktywnia się przed wyborami oblepiając co się da swoimi plakatami. Kandydaci co zrobiliście dla tej dzielnicy? N I C !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie trzeba na nich głosować i już! Choć inni też pewnie nic nie zrobią, ale może trzeba dać im szansę...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Radny widzi tylko lewe pieniadze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Swojaku, skoro tu jest Ci ta źle, brak sklepów, "wszechobecny" bród Cię przeraża, i dzielnica nie dorównuje nawet wioskom i uważasz że jest to zapyział dziura a gdzie indziej jest według Ciebie dobrze, czysto, kolorowo i na dodatek z super zaopatrzeniem to dlaczego się nie wyprowadzisz? nie zmienisz otoczenia na bardziej dla Ciebie przyjazne? Po co się tu męczysz mieszkając w takim miejscu? Szkoda zdrowia i twoich nerwów.
Też jestem mieszkańcem tej dzielnicy i wcale nie uważam, że jest tu aż tak źle jak to opisujesz,..... może chodzimy innymi ulicami ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamy po prostu inne poczucie estetyki, a tego już tak szybko nie zmienimy...
Jeżeli gnijące śmieci, liście i psie kupy są dla Ciebie normą - to rzeczywiście nie ma o czym mówić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No niestety ale taka jest prawda. Potwierdzam ale mam nadzieje ze cos sie zmieni. Jest nowy chodnik na Beethovena, zaraz wyremontowany bedzie kompleks handlowy to moze i ten wszechobecny bród zacznie znikać. A mieszkańców zachęcam do pilnowania porządku na naszej dzielni;)

Ps. Ostatnio jakis 15-latek idac ulicą wyrzucił pudełko po papierosach. Ja do niego mówię że coś mu chyba wpadło. On mi odpowiada - spokojnie mam się nie martwić bo (pudełko) było puste ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto brudzi ? No oczywiście my mieszkańcy! Osiedle jest czyste ale cała otoczka jest brudna , gdyż właścicielem tego terenu jest miasto . Najgorzej jest na schodach prowadzących na Kartuską .Dzwońmy do miejskich służb aby poinformować ich o problemie . Telefon do inżyniera miasta 58 524 45 00.ja osobiście dzwonię , ale jeżeli będzie nas więcej to może służby cos z tym zrobią.
Za sprzatanie straz miejska karze
Straz miejska i ubek Wieslaw zakszuja sprzatac
Wychodzac z psem zbieralem smieci i kladlem przy schodach w siatce to debil towarzysz wieslaw osiedlowy szpicel doniosl do strazy ze wynosze z domu i tam klade a te ciemniaki opiepszyli mnie za sprzatanie nigdy wiecej
do góry