Widok
Budgie
Budgie - walijska grupa hard rockowa powstała w 1968 w Cardiff jako trio Burke Shelley'a, Tony'ego Bourge'a i Raya Phillipsa.
Obok Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple miała znaczący wpływ na dalszy rozwój gatunku heavy metal (utwór "Breadfan" został przerobiony w 1988 roku przez Metallikę). Rozwiązana w 1988 roku, reaktywowała się w 1999 roku. Występowała w Polsce w 1982 roku jako ...
więcej
więcej
sądząc po tym, że to jednolita cena na całą trasę to raczej podyktował ją zespół. poza tym na pewno nie będzie 700 osób, więc nie będzie ścisku, dym jest w każdym klubie, a brudnych toalet jeszcze tam nie widziałem, a jestem dość często. Zresztą w porównaniu z innymi klubami na trasie Budgie to chyba Ucho ma najwyższy standard
pamiętam
tak było - ja niestety byłem wtedy w armii i ominęły mnie Budgie i UFO. Zdążyłem zaliczyć ze 2 razy Classix Novueaux. A na Budgie zamiast mnie poszła siostra - fanka Krawczyka;-). Teraz sobie odbije. A 1 maja na Deep Purple. Wiem, ze na koncert jedzie gościu z Czarnej Wody. Może jedzie przez Starogard Gd?
Budgie w Gdyni
Koncert w Gdyni był po prostu super. Słuchając miałem łzy w oczach i dziwiłem się ,że można tak zagrac po latach. Najlepszy koncert na ktorym byłem, ulubiony zespół,ulubine utwory,poezja... Oni nie graja muzyki , oni sa muzyką ,tych którzy słuchali ich w latach 70-tych !!! Nikt tak jak oni nie łączyli hard-rocka i poezji harmonii. Do dzisiaj jak słucham Parents łza się w oku kręci. Nowy gitarzysta Craig Goldy swietnie się wpasował i daje popis wirtuozerii.Wokal Burke'a Shelley'a
jak za dawnych lat.
Warto moi drodzy to usłyszec i .....zapamiętać. Dzięki Panu Piotrowi Kaczkowskiemu.
jak za dawnych lat.
Warto moi drodzy to usłyszec i .....zapamiętać. Dzięki Panu Piotrowi Kaczkowskiemu.
budgie to nr 1
sam koncert w porzadku, choc przyznam ze lezka w oku sie kreci ze nie wystepuja na wielkich scenach dla tysiecy fanow -milosnikow papuzkowego brzmienia. i ten zal, bo zasluguja na najwyzsze splendory i zachwyt. dla mnie sa wyjatkowi, jedyni i niepowtarzalni. jest w nich magia i klimat nie do podrobienia, ta harmonia, poetyckosc. wierze ze kiedys jeszcze ich poslucham na zywo:)
Budgie
Budgie - walijska grupa hard rockowa powstała w 1968 w Cardiff jako trio Burke Shelley'a, Tony'ego Bourge'a i Raya Phillipsa.
Obok Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple miała znaczący wpływ na dalszy rozwój gatunku heavy metal (utwór "Breadfan" został przerobiony w 1988 roku przez Metallikę). Rozwiązana w 1988 roku, reaktywowała się w 1999 roku. Występowała w Polsce w 1982 roku jako ...
więcej
więcej