Widok

Buty MTB

Kupiłem w zeszłym roku buty Scott Comp, ale niestety po kilku deszczach namokły i zrobiły się z nich papcie.
Chcę kupić nowe buty, najlepiej na carbonowej podeszwie, najlepiej ściągane na linki albo zatrzaski. Chciałbym powiedzieć, że cena nie gra roli:P Ale powiedzmy że ogranicza mnie suma 600,00 zł. Słyszałem wiele o Sidi, Diadorze i Pearl Izumi. Co mi polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
SHIMANO SH-225
Misiek napisał(a):

> SHIMANO SH-225

srebrne SH-225S
Nawet fajne te Shimano SH-225S. Podobają mi się, ale bardziej jestem za Nike albo Sidi... Ma ktoś może ten model Shimano? Jak się w nich jeździ?
majekk napisał(a):

> Kupiłem w zeszłym roku buty Scott Comp, ale niestety po kilku
> deszczach namokły i zrobiły się z nich papcie.

możesz sprecyzować, co rozumiesz pod powyższym stwierdzeniem? :-)
Skóra się rozciągnęła/rozlazła czy jeszcze coś innego? Po jakim przebiegu?

pozdr
czy zaraz usłyszymy NIKE? :> nooo? chłopaki .. :)
Oczywiście że NIKE !! Lepszych nie ma :) Zmieniłem ostatnio sidi action na nike i jestem mile zaskoczony. Zdecydowanie najsztywniejsze na rynku(sprawdzone).

www.trek.gd.pl
dupa tam nie nike. absalon jezdzi w sidi, bettini jezdzi w sidi, krzyzak jezdzi w sidi....to chyba wystarczajaca rekomendacja :D hehe
sidi są włoskie - brzydal ! he he :)
Absalon ma carbonową podeszwe w swoich sidi :) Widziałem gdzieś na focie, jak znajde to wrzuce linka. Ja moje sidi po roku mogłem zwinąć jak kapcia. Blok wbijał sie w stope i drętwiała mi noga. Chyba tak nie powinny sie zachowywać buty za 8 stów !! Ja już sidi nigdy nie kupie.

www.trek.gd.pl
moje sie nie zwijaja, nic mi sie nie wbija, nic sie nie rozkleilo, nic sie nie urwalo jak to mialo miejsce w peral izumi ktore notorycznie sie rozklejaja badz w Tobiaszowych najkach. sidi w carbonie bedzie w 2008.
No dobra, to jakie konkretnie modele mi polecacie? Chcę mieć carbon w podeszwie bo są o wiele sztywniejsze :-) MEGAsztywne!!!
No nie tylko "skóra" się rozlazła, ale do tego podeszwa stała się mniej sztywna. Kilkanaście razy na treningu złapał mnie deszcz i się skapciowały te buciki, dlatego chcę kupić nowe.
absalon jezdzi w sidi, bettini jezdzi w sidi, krzyzak jezdzi w sidi....to chyba wystarczajaca rekomendacja :D hehe

omg bo sie popłacze :D
absalon sidi po wyścigu wyrzuca w kibel i dostaje nowe, ten drugi też :)

Ostatnio zakupilem DMT Legend,po m-cu stwierdzam ,ze lepiej trzymają pięte niz shimano(miałem dwie pary).Poza tym rewelacyjne czyszczenie,wystarczy spłukać wodą i buty w dwie godziny suche i czyste-rewelacja.Opinie o tych butach będę mógł napisać po sezonie,na razie faza testów.
a czy mozecie mi powiedziec jakie firmy robia klasyczne pantofle do kolarstwa, takie pod noski. raz widzialem jednego dziadka w takich i bardzo mi sie spodobaly.
Zauważ że te najki co miał tobiasz nie są już produkowane :) Teraz są Alpin 10\2. A co do sidi to zdania nie zmienie, są miękkie jak kupa. Oczywiście górskie, szosowe mają carbon i to już lepsze rozwiązanie.
Kuba, Lance Armstrong jeździł w nike i wygrywał z tymi co jeździli w sidi, to zdecydowanie zasługa butów :D Sam masz nike na szose więc już mnie tu nie mów że to gówno :)

www.trek.gd.pl
dupa tam , najki s****ki , sidi od bidy i chora diadora !

bierz shimano - nie miękną , nie się odkształcają , nie się rozłażą .

bierz shimano za 4 , 5 stuwki i z główki .

shimano - zabłyśnie rano

i w południe wyjrzy cudnie

z wieczora radość zeń spora

w nocy nikt mu nie podskoczy

jak powiedział drożdż debilju bluszcz , " shimano jest najlepsze , bo jest najtańsze i najlepsze " . he he :)
jeśli chodzi o najwyższy model shimano ( ten termo coś tam ) to jest z nim problem, bo wymaga dopasowania stopy do buta, a tak naprawde taki piec nagrzewający specjalny ma tylko Pawlak :D więc nawet jak zamówisz u nich żeby ci pocztą wysłali to raczej zdąży wystygnąć zanim wsadzicie tam stope.
Morał taki - bież najki - na zimno też wchodzą ;]

To mam wiele do wyboru... Sidi są miękkie, nie to co Shimano na carbonie. Nie widziałem jeszcze Najki. Nie wiecie gdzie mogę przymierzyć buty tej marki?
w ubikacji :>
Szak napisał(a):

> w ubikacji :>

tja , wyrzucone przez absalona . . . he he :)
a jakie masz kopyto ?

Maciass napisał(a):

> a jakie masz kopyto ?

maciass , chyba nie chcesz , żeby człowiek przymierzył twoje buty i zraził się do kolarstwa wogóle ? ! ! he he :)
Hehe w zależności od numeracji: rozmiar od 43 do 44, albo czasami nawet 45.
Najczęściej 43.
hehehe absolutnie nie zmuszam nikogo do noszenia moich cichobiegów :D

ten specjalny piec top zwykła mikrofala z naklejką szimano
rawenius napisał(a):

> ten specjalny piec top zwykła mikrofala z naklejką szimano

a ponadto 300 wcale nie muszą być wygrzewane w piecyku , na zimno też są świetne .
no coz, moje Pearl Izumi przezyly kolo 3 sezonow :-) i sa ok bez kolcow :-)
teraz sam sie zastanawiam jakie nastepne buty kupowac....
no i sie zastanawiam nad Shimano, ale najpierw poprzymierzam, bo mam szeroka stope i wszystko musze kupowac po uprzednim osobistym sprawdzeniu...
do góry