Widok
Buty się rozpadły? Warto reklamować towar
Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.
Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
Buty są najczęściej reklamowanym towarem - 30-40% butów jest reklamowanych.
Niestety często zdaża się że klient celowo uszkadza but...
Do reklamacji konieczny jest paragon a pudełko już nie chyba że jest to zaznaczone. Zawsze bierz paragon na buty.
Dobrze jest mieć specjalne miejsce na paragony w mieszkaniu.
Do reklamacji konieczny jest paragon a pudełko już nie chyba że jest to zaznaczone. Zawsze bierz paragon na buty.
Dobrze jest mieć specjalne miejsce na paragony w mieszkaniu.
Odradzam kupowanie w CCC
Oddawałam także kiedyś buty do reklamacji w CCC w odpowiedzi dostałam do zrozumienia że nie umiem chodzić w obcasach skoro pękła stalka. Dodatkowo Pani w sklepie chciała mnie celowo wprowadzić w błąd mówiąc, że nie ma znaczenia kiedy nastąpiła szkoda. A prawda jest taka, że buty należy oddać od razu bądź skłamać, gdy nie miało się czasu z butami udać do reklamacji, że but się rozsypał WCZORAJ. Od tego czasu nie kupuje butów w CCC, wiele już słyszałam negatywnego o tych sklepach. O dziwo nigdy nie miałam problemu z reklamacją w sieci sklepów Deichmann.
FILIPPO NA SZADÓŁKACH
Spotkało nie to samo w sklepie FILIPPO na gdańskich szadólkach po 2 reklamacjach(buty nie naprawione) oddałem sprawę do inspekcji handlowej ale ich rzeczoznawca kosztuje 40zł więc dałem sobie spokój.Buty kosztowały po przecenie 170zł i były chinskiej produkcji.NIE POLECAM TEGO SKLEPU OMIJAC GO Z DALEKA.
na buty zwłaszcza jesienno-zimową porą lepiej zapłacic raz a więcej
polecam firmy Wojas i Ryłko. Za ok 300-400 zł można kupić solidne buty. Mam ich buty od 3 lat. Wojas od początku bezbłędnie, Ryłko raz reklamowałem delikatnie odklejoną podeszwę. O dziwo bez problemów i już jest ok. Mimo upływu czasu ciągle wyglądają dobrze (oczywiście trzeba dbać)
Jak chcecie kicz to polecam właśnie firmę, której w nazwie brakuje jeszcze tylko literki "P" na końcu.
Jak chcecie kicz to polecam właśnie firmę, której w nazwie brakuje jeszcze tylko literki "P" na końcu.