Widok

Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ma kark, pewnie lechista z pisiego młynka:"eee ten tego bo w ryj dam eee"
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

.. teraz jest to sklep firmowy , po poprzednim właścicielu posprzątali :)

sa ludzie, ktorzy kazde buty reklamuja

Kazde sie psuja? Jak to jest, ze i w ccc i w daichmanie i ecco i kazde inne. Ja mam spiro butow, przez cale lata tylko raz pekly mi buty i to byly buty ccc lasocki. Nie poszlam reklamowac, ale nigdy wiecej tam nie kupuje. Niska cena-niska jakosc-tandetna mielina skora. Polecam clarks- drogie, ale kilkysezonowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No masz...

:)

INGLOT !!!! DNO !!!

Zakupiona kredka w galerii baltyckiej w Inglocie. Nie podlega zwrotowi nawet na drugi dzien. Mimo ze jest zapakowana i nie uzywana z paragonem!!. Kryja sie swoim wlasnym regulaminem. I jak tu q**wa kupic cos na prezent gdzie w razie co nie mozna zamieńić czy iddac!!! Nie polecam kupowania w tej sieci i p.s. w innych sklepach kosmetycznych mozna liczyc na zwrot i lepsza jakos towaru!!!!! Dno!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja reklamowałam nike w Galerii Bałtyckiej .Przeczytałam w odmownym piśmie , że buty były zbyt mocno użytkowane , chyba w deszczu ip. Syn ma kilka par i typem aktywnego sportowca nie jest .Więc najpierw mnie ta odmowa i uzasadnienie ubawiła , a potem wściekła .Napisałam dość ostrą odpowiedź i po tygodniu dostałam zwrot pieniędzy za ten chiński szajs .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badura , Riekier, Clarks -polecam .

w Sopocie w CCC

buty oddane do reklamacji ocenia pani pracująca w tn sklepie a nie rzeczoznawca ani nie dystybutor tej firmy!!!!buty rozpadły się po miesiącu a Pani sprzedawca napisała że z mowjej winy bo żle je użytkowałam żeby tego było mało w podeszwie dziura dokładnie po 3 miesiącach chodzenia a opinia że też z mojej winy !!super podeszwy teraz robiż 3 tygodniowe!!! no ale nic nie poddałam się odwołanie w trakcie rozpatrzenia a potem zostaje rzecznik(dzięki Bogu ktoś kto patrzy obiektywnie na towar) a nie jak oszukać klienta!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

buty z tego sklepu

z pękniętą podeszwą przyjeli mi bez mrugnięcia okiem po 5 dniach była kasa za zwrot na koncie

Dzięki

A właśnie miałam dziś się tam wybrać po buty!

Reklamacje

Szefostwo Deichmanna się zmieniło i nie uwzględniają reklamacji. Dlatego idę z reklamacja do Sądu Polubownego. Centrala się wybiela nie uznając błędów. A trzeba walczyć choć prawo coraz słabiej broni konsumentów. Ja wygrałem sprawę przed Są dem Polubownym z Auchan.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten sam problem miałam z butami Kazara, nie uznali reklamacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba byc bogatym zeby kupowac badziew z CCC...

...ktory zaraz sie rozpadnie. Przeciez i tak bedzie trzeba kupic kolejne, znaczy sie porzadne i drozsze ;) Tez u nich kiedys kupowalem, szybko sie sypaly, reklamacje to farsa, wiec teraz omijam te siec szeeeerokim lukiem.

Reklamacje w CCC to kpina

Po 6 tygodniach w butach noszonych może z 10 razy, latem, po mieście, w jednym bucie pękła w poprzek podeszwa, w drugim pojawiły się oznaki podobnego pękania. Oddałem do reklamacji, po 2 tygodniach dostałem maila, ze reklamacja odrzucona, bo, cytuje: obuwie zostało oddane jako KOMPLETNIE ZNISZCZONE :)
Jeśli nie chcesz być zrobiony w kompletnego wała, unikaj tej sieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co właściciel sklepu ma zrobić z takimi butami noszonymi jeden dzień???ja jako

klientka nie chciałabym kupować takich butów!!do lumpeksu zanieś albo komisu, tam ludzie wiedzą że buty są noszone!!

Heavy Duty...

Radzę tylko omijać Z daleka te sklepy....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

buty przez internet? a jak beda niewygodne? bedziesz odsylac? to sie zima skonczy

Buty czy ciuchy trzeba mierzyć przed zakupem

a po co mi wiecej niz jedna para butow?

A moje buty odpoczywają w nocy między powrotem do domu a wyjściem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie do końca dobrze się wyraziłem. Te chińskie też są dobre, ale mam wrażenie, że tamte "made in England" były jednak lepsze, patrząc np. na wykonanie wewnątrz.

Mam też dość stare martensy model zack, z wyglądu nie martensy, ale są mega wygodne, mogę nawet powiedzieć, że wygodniejszych nigdy nie nosiłem.

buty badura

Mam buty zimowe miejskie trekingowe marki badura z membraną za 400zł i powiem że zimno mi w stopę... Salon piękny obsługa też ceny z kosmosu a jakość taka se nie rozwalają się ale termicznie nie dają rady
do góry