Widok

Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest cała masa porządnego obuwia:

Merrell, Dockers, Martens, etc.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Za ok 300-400 zł to podeszwa ma być już szyta a nie klejona !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ROWNIEŻ FILIPPO W BATORYM W GDYNI DO BANI

Odrzucili reklamacje po 1 dniu użytkowania, a wada była ewidentna. Bazują na tym, że ludzie nie maja czasu na składanie spraw w sądzie konsumenckim. Omijajcie ten sklep szerokim lukiem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

G.. wiesz o butach

Dwa lata temu byłem w H-K nadzorować załadunek na statek drogich kontenerów z bardzo kruchą zawartością. Niedaleko nas wiatr zrzucił kontener zasztauowany na 5 "kondygnacji". Oczywiście wszystko się rozwaliło i ku mojemu zdumieniu wysypały się pudełka z pięknymi męskimi butami zimowymi, a było lato. Na pudełkach był napis "Made in Italy". Zdziwiłem się, że oni teraz kupują buty zimowe, a na to współpracujący ze mną od lat Chińczyk powiedział mi, że to na eksport i te buty wyprodukowali tuż obok w Szenczen.
To tak samo, jak z ta stalą na bramownice do naszego via toll. Włosi to najwięksi oszuści gospodarczy w Europie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

zawsze jest szyta i dodatkowo klejona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To róbta same te buty, jak jesteśta takie mondre.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

CCC

buty za 200 PLN - kiedyś wytrzymywały rok, dziś po 2 m-cach się rozpadają- odpowiedź CCC - but niewłaściwie noszony - nosz k&rwa - trase mam od drzwi do auta i od auta do biura...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

polskie marki

Ale Lasocki jest 100% polski i to jest właśnie polska marka. Od lat kupuje właśnie Lasockiego, odkąd pojawiła się też kolekcja dla męża i dzieci, rowiez Lasockiego kupują, w domu mamy kilkanaście par butów tej marki, reklamowalismy ze dwa razy, zawsze załatwienie bez zarzutu. Na dodatek wspaniala obsługa w sklepie w Sopocie,indywidualne podejście do klienta,profesjonalizm,dużo sympati, uśmiech, jeszcze fachowy dobór preparatów do zakupionych butów. Polecam Lasockiego, najlepiej kupować go w Sopocie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 49

Buty

Jestem dość specyficznym klientem w kwestii obuwia. Jako facet mam kilkanaście par (a co tam;)) - najdroższe trapery kosztowały blisko tysiąc złotych. Dlaczego o tym pisze? Na pewno nie po to, żeby się pochwalić - ja w takich butach chodzę 10 lat. Słownie: dziesięć lat. Po takim okresie czasu podeszwa po prostu się wyciera, sama konstrukcja i użyte materiały (gore-tex) są nie do zniszczenia, jak się używa butów z głową - a nie straszne są mi długie wyprawy po kilkadziesiąt kilometrów dziennie w ekstremalnych warunkach - w lato sandały trekingowe, o wiele wygodniejsze niż chińskie japonki. Następne w kolejności buty myśliwskie - też na lata. Bo zakupy trzeba robić z głową - szkoda tylko, że nie chińska jakość słono kosztuje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

paragon

Paragon nawet nieczytelny jest czytelny dla sprzedawcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje przeboje

1. Modne w latach 90-ch buty adidas trail ze słynnym chlapaczem. Cholewka od wewnętrznej strony (tak jakby od kroku) popruła się, wykonana z jakiejś gąbeczki, która się po prostu rozeszła. Reklamacja- odpowiedź sklepu: uszkodzenie mechaniczne od jazdy na rowerze tj. przetarcie od pedałów. Dość ciekawe uzasadnienie, zwłaszcza, że nie miałem roweru.
2.Buty Kangaros z futerkowym wyścieleniem, za kostkę. Podeszwa sie rozkleiła w jednym bucie. Reklamacja - odpoweidź sklepu: buty przeznaczone do użytkowania na hali, nie nadają się do chodzenia na powietrzu, klient biegał po kałużach. Ocieplane buty do użytkowania na hali- kuriozum.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sklepik z obuwiem sportowym na Dąbrowie to jest masakra

Buty ECCO po 3 miesiącach się rozpadają a oni ze w deszczu noszone.

Tak naprawdę to trzeba by posadzić niejednego rzeczoznawcę, bo w ciągu miesiąca potrafią wydać 3 sprzeczne ze sobą opinie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja dokładnie tak samo podchodze do tematu

Za to moja żona inaczej, dlatego ona w sezonie kupuje minimum dwie pary butów, wkurza mnie to ale weź przetłumacz. Po drugie niestety chińszczyzna nas straszna zalewa :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Buty nie są do chodzenia - buty są do kupowania

Każdy but chodzony zostaje uszkodzony.
Nie wiesz o tym konsumencie to potem masz zajęcie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deichmann

Podeszwa w moich butach odkleiła się po 3 tygodniach użytkowania jedynie w suchym pomieszczeniu,dodatkowo starła sie na czubkach, zeszła z nich farba i wyglądały jakbym właśnie wyszła z błota. Reklamacja w sklepie została odrzucona. Po odwołaniu podeszwe podklejono i pomalowano. Skutek jest taki ze po 2 tygodniach farba znowu zeszła. Zapłaciłam 120pln za buty, czekałam w sumie miesiąc na rozstrzygnięcie od 2 reklamacji i za niedługo będę zmuszona kupić nową parę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

lasocki to polska marka produkowana w polsce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Nie ma możliwości wnioskowania o zwrot pieniędzy."

Jak to nie? W ccc mnie babka pyta czy chce naprawę czy zwrot. Powiedziałem że zwrot kasy bo oni tak naprawią że po miesiącu znów się rozpadną. To babka powiedziała że oddanie kasy to ostateczność bo najpierw będą próbowac naprawić. Po 2 tygodniach dostałem zwrot gotówki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na zimę tylko "opinacze".

Od 4 lat noszę z demobilowej Bundeswehry.
Czyszczę pastuję i nic się nie odkleja,no może sznurowadła zaczynają się przecierać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry