Widok

Buty się rozpadły? Warto reklamować towar

Opinie do artykułu: Buty się rozpadły? Warto reklamować towar.

Dopiero interwencja u miejskiego rzecznika praw konsumenta poskutkowała uwzględnieniem reklamacji obuwia, o którą dwukrotnie wnosił nasz czytelnik. W okresie przedświątecznych zakupów takie sytuacje mogą spotkać każdego, dlatego warto wiedzieć, jak się przed nimi uchronić i czego możemy się - jako kupujący - domagać.Sprawa wydawała się banalna. Pan Adam kupił obuwie firmy Lasocki, które miało mu służyć przede wszystkim do chodzenia po biurowych korytarzach. Okazało się jednak, że buty nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak to jest jak biedacy chodzą w jednych butach non stop ...

Buty się ściąga czasem z nóg ... ma kilka par ... daje skórze odpocząć ... używa środków do pielęgnacji ... dba się o buty !!! 80% reklamacji które otrzymuje to brudne od stolców i nigdy nie czyszczone buty, to świadczy o właścicielu ...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie do końca - regulamin sklepu określa moment zawarcia umowy

Jak w temacie. Sprsyawdzone w 100% - czytajcie zapisy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie! Jak najdalej!

Zapłaciłam za buty ZIMOWE 179zł. Rozkleiły się na pierwszym DESZCZU. Sklejono je obleśnie... 4 reklamacje, dowalali kleju, buty zmniejszyły się o 3/4 rozmiaru i obcierają, do tego wyglądają obleśnie... Walczyłam z nimi do Inspektoratu handlowego, była polubowna sprawa konsumencka i nikt ze sklepu się nie pofatygował. Napisali pismo, że nie będą ze mną rozmawiać, że mam oddać sprawę do Sądu, na co mnie miałam ani czasu, ani pieniędzy.. Z dala od oszustów!

Pochwalę sklep Deichmann, rozkleiły mi się balerinki, pani spojrzała, oddała mi pieniądze od razu i powiedziała, że mogę kupić coś lub zabrać gotówkę... Bez żadnego rzeczoznawcy, proszenia się o cokolwiek... Od tego czasu buciki kupuję w Deichmannie, bo mają szacunek do klienta i biorą odpowiedzialność za to co sprzedają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skóra

jak kupiłeś buta, który nie oddycha to szkita się poci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytaj, czy mają w karcie gwarancyjnej

napisane, że obuwie przeznaczone tylko dla klientów, którzy potrafią chodzić prosto?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też bym nie kupował...

"baterii z biedrąki"....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za bzdura

Zawsze sprzedawca odpowiada za sprzedany towar {żeby mieć gwarancję to trzeba mieć kartę gwarancyjną taką jak na pralkę, tv itp). Który sprzedawca obuwia daje kartę gwarancyjną? Buty to jest towar, który zużywa się eksploatacyjnie. Nie ma gwarancji na buty, chyba, że są z krokodyla i sprzedawca da na nie gwarancję, co z nimi można, a czego nie można ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uważajcie na CCC !!!!!!

Jeśli kupujesz w CCC to uważaj - podczas reklamacji zawsze nie masz racji !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za głupi wywód !!!! - Panie BANDII !

Sprzedawca to pracownik - ma swojego pracodawcę, im więcej bubli sprzeda tym więcej zarobi a bynajmniej nie straci pracy.
I tyle - reszta by była zbędna - bubel to bubel !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co ty pier...lisz. Lasocki to sztuczna marka z cena nadmuchana do granic mozliwosci. Jakosc jest taka sama jak reszty tej chinszczyzny. Dlatego oddajac na gwarancje buty Lasocki powinni niedosc ze je uznawac to jeszcze w pas sie klaniac i przepraszac. Jak kupujesz standard w CCC czyli za ok 100zl to wiesz za co placisz, jednak placac ponad 300zl za marke na L oczekujesz jakosci.
Kolejna sprawa, buty sa od tego zeby je nosic. To ile w nich chodze nie powinno Ciebie, sprzedawcy interesowac. Jak mam kaprys to moge ich przez rok nie zdejmowac i guzik Ci do tego. Pokaz mi jakikolwiek zapis ktory wskazuje ile moge dziennie dane obowie nosic... smiech na sali.
Amortyzacja mojego obowia to srednio 100zl rocznie na kazda pare. Niezaleznie ile w danej nie chodze. Jesli zatem but kosztuje 300zl to sorry, 3lata musi wydolic inaczej marka jest dla mnie spalona. Cale szczescie zadko mi sie zdazalo tego nie osiagnac, raptem pare pseudo markowych tworow rodem z Outletu.
W CCC kupuje moja kobieta, reklamacje tam zalatwia tylko w mojej obecnosci i nigdy nie zdazylo sie zeby ktoras Pani sie nawet zajaknela slowem 'nie'.
W sklepie na D, jest podobnie, z tym ze tam latwiej, czesciej znajduje lepiej wykonane modele butow, w ccc z jakoscia towaru jest bardzo slabo, lasocki jak wspomnialem to prawie to samo co cala reszta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pewnie zadales wymiany albo zwrotu... a nie naprawy. Tak wynika z odpowiedzi na twoja reklamacje.

Liczysz na premie? Czy rabacik? :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

ccc

Dopiero oddalam buty do reklamacji.po 2 tygodniach odeszla podeszwa.nigdy już tam nie kupie obuwia.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

CCC

Po 2 tyg zostałam bez butow.cena w granicach 200zl i odeszla podeszwa...
zlozylam reklamacje i czekam,ale nigdy już CCC...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

również pomykam w zimowe dzionki w "opinaczach" inaczej kaczorach , tyle że Wojska Polskiego. Po zapastowaniu kałuże nie straszne tyle że ciężkie te kierpce,

A kim Ty jestes?

że Twoja kobieta załatwia reklamacje tylko w Twojej obecności ? Jakiś Guru ?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko wojas albo syrena ccc syf nigdy u nich butow nie kupie

Aaa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry