Widok
Być Marylin
Opinie do spektaklu: Być Marylin.
Reżyseria - Bernard Szyc Scenariusz - Katarzyna Kurdej Polskie teksty piosenek - Małgorzata Ryś Scenografia i kostiumy - Julia Kornacka przy współpracy Katarzyny Zawistowskiej W spektaklu wykorzystano piosenki Marilyn Monroe w aranżacji Piotra Mani Występują: Katarzyna Kurdej, Magdalena Smuk, Karolina Trębacz, Mateusz Deskiewicz Porywająca wizja kobiecości, poszukiwanie miłości i ...
Przejdź do spektaklu.
Reżyseria - Bernard Szyc Scenariusz - Katarzyna Kurdej Polskie teksty piosenek - Małgorzata Ryś Scenografia i kostiumy - Julia Kornacka przy współpracy Katarzyny Zawistowskiej W spektaklu wykorzystano piosenki Marilyn Monroe w aranżacji Piotra Mani Występują: Katarzyna Kurdej, Magdalena Smuk, Karolina Trębacz, Mateusz Deskiewicz Porywająca wizja kobiecości, poszukiwanie miłości i ...
Przejdź do spektaklu.
Poprawny.
Najlepsza rola: biały miś (dla dziewczyny...:). Zespół super. Kilka piosenek (nie wszystkie!) też. Ale może czasami, żeby zaśpiewać kilka fajnych piosenek nie trzeba łączyć ich czymś sztucznym (trudno to nazwać fabułą)?
Gdy wychodziłem z przedstawienia "Lola Blau" to przynajmniej pamiętałem kilka piosenek (np.: "Co za baba" lub finałowa:). A tu nic. Ale ogólnie miło:)
Najlepsza rola: biały miś (dla dziewczyny...:). Zespół super. Kilka piosenek (nie wszystkie!) też. Ale może czasami, żeby zaśpiewać kilka fajnych piosenek nie trzeba łączyć ich czymś sztucznym (trudno to nazwać fabułą)?
Gdy wychodziłem z przedstawienia "Lola Blau" to przynajmniej pamiętałem kilka piosenek (np.: "Co za baba" lub finałowa:). A tu nic. Ale ogólnie miło:)
Niestety
Niestety nie jest to porywający spektakl. Scenariusz, który napisała jedna z aktorek pozostawia wiele do życzenia. Nie zrozumiałem obecności w spektaklu pana Mateusza Deskiewicza ( ani to fan ani tym bardziej narrator - i rażące ręce w kieszeni przez cały spektakl). Jedyny brylant w tym spektaklu to pani Magdalena Smuk (ona ma to coś w sobie). Wie o czym śpiewa i dla kogo. Pozostałe panie wypadają przy niej dość blado. Jeżeli chodzi o oprawę muzyczną to pan Piotr Mania ma duży talent, ale te aranże to raczej jam session niż muzyka do spektaklu. Warto zobaczyć spektakl tylko dla pani Smuk.
taki sobie
Owszem muzyka fajna, spiew, ładne panie-ale przekaz słaby, uważam,ze postac Marylin i jej osobowosc jest na tyle ciekawa i skomplikowana,poruszajaca problemy wielu kobiet,ze mozna byloby to inaczej przedstawic-za bardzo zwrocono w spektaklu uwage na spiew i seksualnosc aktorek,a za malo na przedstawienie wewnetrznych konfliktow jakie towarzyszyly prawdziwej Marylin- tego trzeba bylo sie prawie domyslac podczas spektaklu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wspaniałay Spektakl
Witajcie ! Na Spektaklu Byłam Wczoraj Wieczorem, Specjalnie Do Gdynii Przyjechałam z Darłowa, aby obejrzeć ten Spektakl :) Moim Zdaniem Był Wspaniały :) Świetna Gra Aktorów, Oraz Piosenki, Które Były Śpiewane :) Panie Miały Świetne Głosy :) Sam Pan Mateusz Deskiewicz Zaskoczył Mnie Swoją Urodą i Pięknym Głosem :) Polecam Obejrzenie Tego Spektaklu :) Naprawde, Wcale Nie Żałuje, Że Tam Pojechałam :) Gorąco Pozdrawiam :)
być
znakomity spektakl, aranże piotra są rewelacyjne, wspaniały jazzowy koncercik a do tego marilyn i aktorzy - szczególne uznanie dla smuk, która ma to "coś", haryzma i dobry wokal pozwalają najlepiej wejść w postać....gratulacje należa się również karolinie trębacz i mateuszowi deskiewiczowi oraz brawa za wspaniałe slajdy :-)
opinia
Dziękuję uroczym "Merlinkom" za wspaniale spędzony czas, dziękuję efektownej, zmysłowej Karolinie, energetycznej, świetnej aktorsko Kasi, tajemniczej Magdzie, Wam wszystkim , osobom o naprawdę dobrych głosach. Szkoda że tacy jak Wy nie śpiewają popularnych piosenek, nareszcie byłoby kogo posłuchać
osa
osa