Widok
Był parking, są słupki pod Biedronką
Komu przeszkadzały te miejsca parkingowe pod sklepem na Bema?
więcej
więcej
Parkowanie jest legalne, jeśli obrys samochodu mieści się w liniach
Gdy ktoś sobie z tego robił parkowanie ukośne lub prostopadłe ze zderzakiem przy samym budynku, już legalne nie było. A że taka sytuacja była nagminna, to są i słupki. Na własne życzenie. To parkowanie skośne po drugiej stronie w tle często też się kończy blokowaniem chodnika (w końcu asfalt płynie, trzeba zacumować jednym kołem na chodniku). Żebyście za miesiąc nie płakali o słupki tamże.
Rowerzysta kierowca...
Ja jeżdżę na co dzień rowerem i widzę jak wielu osłów siedzi za kółkiem, nie zna przepisów i widzi tylko czubek maski. Na dodatek często widzę jak pod biedronką czy innym lidlem kierowcy gdyby mogli to by wjechali do sklepu. I żeby nie było jeżdżę wszystkim na kat. A i B +E od jakiś 20 lat. I właśnie przez zombie za kółkiem przesiedłem się na rower do poruszania się po mieście.
Ludzie z UM czy wam odbiło na mrozie?
d**ilizm niektórych władców od słupów jest porażający. To po co jest ten sklep skoro z zakupami muszę lecieć gdzieś na parking? Mogła zostać hala sportowa i byłoby OK, a tak wyszło jak zawsze - źle. Może Biedronka gdy padnie z braku klientów wystąpi o odszkodowanie do miasta?