Widok

Byłem pierwszy i ostatni raz

Jako turysta skusiłem się na kawę widząc wspaniały ekspres firmy Astoria. Pani zapewniała mnie, że robi juz kawę 17 lat i zna się na tym. Poprosiłem o espresso za 7.20 i byłem kompletnie rozczarowany gdyż kawa przelaciała przez kolbę w ciągu kilku sekund. Świadczy to dobitnie o złej grubości mielenia lub zbyt małym dociśnięciu tamperem. Było mi naprawdę głupio ale bardzo grzecznie poprosiłem Panią aby zrobiła mi ponownie "prawdziwe espresso". Pani powiedziała że zrobi ale za kolejne 7,20. Normalnie zamurowało mnie. Pani wpadła w nerwy prawie krzycząc na mnie, że jestem dla niej niemiły ...bardziej jak jej mąż i że ona będzie musiała zapłacić za tą kawę i że ja nie mam pojęcia o robieniu kawy bo to jest ekspres z bardzo dużym ciśnieniem. Akurat tak się składa, że ja mam pojęcie o robieniu kawy i wiem też, że jeśli będziemy zawsze akceptowali złą jakość to nigdy nie napijemy sie kawy przynajmniej na poziomie stacji benzynowej we Włoszech za 1 EUR. Kolejna kawa była niestety równie zła. Kawiarnia robi pierwsze wrażenie dość dobre niestety tylko pierwsze.Szkoda mi tej Pani gdyż jej nieprofesjonalne zachowanie świadczy o problemach emocionalnych przenoszonych lub generowanych w pracy.
Moja ocena
obsługa: 2

oferta: 2

jakość asortymentu: 2

przystępność cen: 3

ocena ogólna: 2

2.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnie zdanie (pomimo oczywistej kąśliwości) jest strzałem w dziesiątkę, niestety. Ta firma to dno
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry