Widok
Panowie
Pytanie z rodzaju retoryczne
Dlaczego owego ceramizera nie stosuja firmy produkujace olej silnikowy.
Bo to placebo, i jezeli komus po zaaplikowaniu wzrasta kultura pracy silnika to moge mu tylko wspolczuc. Ceramizer przynosi takie same pozytki jak magnetyzer. Kto lubi niech stosuje takze okadzanie silnika mirra oraz taniec z grzechot,kami koniecznie w czasie pelni ksiezyca.
Pytanie z rodzaju retoryczne
Dlaczego owego ceramizera nie stosuja firmy produkujace olej silnikowy.
Bo to placebo, i jezeli komus po zaaplikowaniu wzrasta kultura pracy silnika to moge mu tylko wspolczuc. Ceramizer przynosi takie same pozytki jak magnetyzer. Kto lubi niech stosuje takze okadzanie silnika mirra oraz taniec z grzechot,kami koniecznie w czasie pelni ksiezyca.
a czemu 1.9 tdi ma 110 km jak bezpiecznie można mu podnieść moc do 140KM gdzie spalanie nie jest większe? pomyśl zanim coś napiszesz, czemu wychodzą twory TFSI któe po przelataniu 200tys się rozsypują? potrafili zrobić mietka diesla który trzaskał po 800tys bez awarii a po 30 latach nie potrafią zrobić silnika wytrzymującego 300tys?
inaczej, czemu fabryka nie pcha w nowe samochody większych bezpieczniejszych hebli, zawieszenia, praktycznie niewymymiennych filtrów powietrza (np wkładka KN) etc - popdpowiem, dla cięcia kosztów - samochód ma być bezproblemowy przez jakiś okres czasu a później musi wracać do serwisu
co do sensu używania ceramizera można dyskutować, tu padło inne pytanie
co do sensu używania ceramizera można dyskutować, tu padło inne pytanie
Ja wypróbowałem ceramizer (nie będę pisał jakiej firmy co by nie robić reklamy) w silniku V6 Audi z lat 90 czyli stara konstrukcja. Powodem była próba zmniejszenia poboru oleju. Co prawda stare ,,fałki" podobno lubią pić olej, nie wiem ile w tym prawdy. U mnie zużycie wynosiło około 0,8-0,9 l na 10 000 km. Po wymianie oleju i dolaniu ceramizera i zrobieniu jak na razie około 5 000 km nie ubyło na miarce nawet pół milimetra. Nie wiem czy to zasługa ceramizera czy oleju (zalałem olejem innej firmy niż dotychczas) ale oleju nie ubywa. Co do spalanie to nie widzę żadnej różnicy.