Widok

CHŁOPSKA 20 - ruch samochodowy od strony balkonów - przy LeClerc-u

Firma zarządzająca Galerią Przymorze chce puścić ruch samochodowy dotychczasową drogą pożarową przy LeClerc-u.
W 2008 roku była umowa na piśmie, że droga będzie tylko pożarową - czyli umowę teraz jawnie łamią - puszczą samochody i ciężarówki.
Zarząd Spółdzielni Przymorze nas słabo broni.
Trzeba ich pospieszyć, a my jako mieszkańcy bloku Chłopska 20 też powinniśmy sami napisać protest do miasta i mediów przeciwko podniesieniu tego szlabanu.
Niech sobie prawoskręt będzie skoro go sobie budują (będzie lepiej dla straży pożarnej).
Ale niech nie jeżdżą pod balkonami samochody!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nooo i pewnie puszczą ruch samochodowy do osiedla które powstanie na wolnym placu koło decathlona i czterech oceanów...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
To pewnie o to chodzi - potrzebują dobrą drogę do hipermarketu i do nowych wieżowców.
A mieszkańcom wmawiają, że to będzie "5 samochodów dziennie".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro miasto zatwierdzilo wjazd od chlopskiej to bedzie trudno cofnąc zgodę jak juz wydali

skoro miasto zatwierdzilo wjazd od chlopskiej to bedzie trudno cofnąc zgodę jak juz ja wydali, Spoldzielnia w takiej sytuacji nie moze wiele zdzialac, ale protestowac trzeba, mozna probowac zadac podania informacji ile wynosi powierzchnia sprzedazy, w planie jest ograniczenie do 30 000m2 na calej działce, a obiekt handlowy do 2000m2, a jak policzyc powierzchnie sprzedazy punktu obslugi internetowej - taki punkt ma zasieg wirtualny, ale generuje klientowz calego trojmista i wymaga dodatkowego dojazdu. Sa tez ogranicznia wynikajace z przepisów o ochronie srodowiska dla takiej inwestycji w urzedzie powinni udostepnic decyzje srodowiskowa, moze tam sa jakies ograniczenia - strefy ochronne, gdyby to byla droga szybkiego ruchu to miałaby strefy ochronne. Na googlach-z satelity widac ze zaopatrzenie juz jezdzi pod blokiem, wiec coz, moze jedynie wyjscie to zadac odszkodowania lub niech odkupia dziłake pod budynkiem i dadza nowe mieszkania np. te puste co je trzymaja w tych wieżowacach, chociaz nie wiem czy to nie bedzie zamiana jak spod deszczu pod rynne. Na razie mozna żadać opodwyzszenie przeźroczystej oslony akustycznej i zeby nie zabierala słońca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

do góry