Widok

CO ROBISZ GDY KTOŚ DO CIEBIE SIĘ USMIECHA ?

jak reagujecie na usmiech na ulicy , w sklepie, w tramwaju, w saunie, na siłowni, w pracy, .. a jak sami ? czy sie usmiechacie ? wg mnie to raczej rzadki już widok...dlaczego , co jest tego powodem ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie nieczęsty to widok. Wydaje mi się,że do tego stopnia niespotykany,że ludzie widzący uśmiechającego się doń człowieka,zaraz szukają powodu-nie,raczej podstępu...No bo jak w takim kraju,szarości i ponuraków myśleć inaczej o kimś kto promieniuje radością i chce się nią podzielić?-Albo chory psychicznie,albo coś chce....:)
Czasem też idę przez mój Kraków i się uśmiecham do ludzi,czasem odpowiedzą tym samym, a czasem wymaluje się na ich twarzach przecudne zdziwienie...:)
Ale to fajne jest...
Pozdrawiam niepokornie:)))
zgadzam sie w 100% z Niepokorną. To racja mało ludzi się uśmiecha:) a jesli już ktos to zrobi, to reszta patrzy jak na psychicznie chorego. Najważniejsze to nie przejmować się tym i dalej się uśmiechać-świat jest wtedy piękniejszy.

:)
ależ to forum smutne , czy nikt z was się nie uśmiecha ? to już wiem co ze mną jest nie tak...
No to jak to jest'
Jak sie smieje to zle :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jak sie usmiecham to zaraz mam listy od gizmo i nie tylko.
Wiec co ma byc.???????????????

Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
Ja odpowiadam tym samym:)) Bardzo często się uśmiecham do ludzi...różnie reagują...ale mi to nie przeszkadza... Lubię jeśli ktoś jest szczęśliwy i pokazuje to światu, lubie jak ktoś patrzy się na mnie i widzi, że ja jestem szczęśliwa...dlaczego to ukrywać?
I powiem Wam jeszcze...czytając Wasze wypowiedzi...mówię ogólnie, to mam wrażenie , że nie jestem sama na tym świecie. Wydaje mi się, że inni myślą podobnie do mnie, że są wrażliwi...tylko pytanie...dlaczego odchodząc od kompa spotykam tyle zawiści, smutku?? Dlaczego wszyscy ukrywaja swoje uczucia...???? Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem tego...dlaczego mam tylko 3 przyjaciół? pomimo, że z tego co widze jest bardzo dużo ludzi wrażliwych na sztukę, życie i drugiego człowieka...
Pozdrawiam gorąco!!
... ja tam się uśmiecham na lewo i prawo
:):):):):) chociaż są dni, kiedy nie mam na to najmniejszej ochoty....
... ale fakt, ludzie się nieodwzajemniają, a przynajmnej sporadycznie...
...ale jak taki sie do nich uśmiecham to czuje się rewelacyjnie...
...ostatnio mówię nawet"życzę miłego dnia"...
pozdrowionka:)
:o)
Oczywiscie! Ja tez !
A jesli sie nie usmiecham to czesto oczy mi sie smieja. Szlam tak kiedys i zauwazylam ze ludzie (szczegolnie chlopaki ;-) robia takie podwojne spojrzenie - raz zwyczajnie i jeszcze raz bardzo "przyjaznie". Az zaczelam sie zastanawiac co sie dzieje, co ja robie, zartowalam do chlopaka z ktorym bylam ze cos jest grane. I on tym razem sie rozesmial - "...to dlatego ze oczy ci sie smieja" powiedzial.
Wiec juz! Wszyscy patrzmy pogodnie , to ludzie nas pozytywnie odbiora.

Pozdrawiam z usmiechem
Dlaczego rzadki widok, czyzby bylo to zalezne od pogody.
Na usmiech mozna odpowiedziec tylko usmiechem, chocby wtedy, jesli dwie osoby wymijajace sie w sklepie blokuja sobie nagle droge, mimo ze chcialy tego uniknac. W tej sytuacji usmiech rozbraja i pomaga
usmiecham sie tez!!!! ;)))
czesto sama sie do siebie usmiecham - ostatnio jestem bardzo szczesliwa!!!! i to chyba wychodzi na zewnatrz ;))
Pamiętam, jak czytałam
Jezycjadę Musierowicz
i zachwyciło mnie
stowarzyszenie "ESD"(eksperymentalny sygnał dobra)

jest w tym dużo prawdy,
kiedy obdarowuje się drugiego człowieka
uśmiechem
to tak, jakby się wysyłało
sygnał dobra
czasami jest odebrany
czasami nie
ale naprawdę działa
:))

Inne tematy z forum Towarzyskie

Gay Gdańsk (178 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

forum zablonkowe na trojmiasto pl (5 odpowiedzi)

hej, jakie inwestycje trojmieskie obecnie wam się najbardziej podobają?

Czy to się uda... (7 odpowiedzi)

Technologia , a odniesienie realu...

do góry