Widok

Cały Sopot w korkach

więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja sobie pyk, jak sardyneczka w zabytkowej SKM śmignąłem

Z obowiązującym opóźnieniem 10 mln na stojaka z Wrzeszcza do Gdyni Leszczynki, więc nie przykleiłem się do klejącego siedziska, nawet nie było wyjątkowo wymiocin na podłodze, albo nie widziałem bo tłumy.... polecam SKM. W szczególności tym w południa, Oksywia, babich dołów itp. zapomniałem dodać, że na Leszczynki jechaliśmy w głównej w pozycjach na śledzia w puszce w autobusie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Autobusy też stoją w korkach. Raz postanowiłam przejechać się komunikacją miejską zamiast autem. Jechałam z Gdyni (Strzelców, za PKM Karwiny) do lekarza do Gdańska Wrzeszcza. Z powrotem zepsuła się jakaś SKM na trasie, staliśmy 30 minut przed sopotem. Potem stanęliśmy w Sopocie i dalej nie ruszało. Wysiadłam i poszłam na autobus 181 albo ten drugi. Przyjechał jeden po 15 minutach, oczywiście spóźniony. Ale czas i tak dobry, 15 minut to nie tak źle. Ale na przystanku tłum, autobus napchany jak sardynka. Ludzie przyklejeni do siebie. Nie wsiadłam bo musiałabym przykleic się do sufitu. Zresztą to był szczyt epidemii. Pojechałam następnym który stał w korku jak każdy inny pojazd (Spacerowa). Potem przesiadka na kolejny autobus. Z racji korków aurobusy jeżdżą nieregularnie. Czekam 25 minut, w końcu nadjeżdża. Powrót z Wrzeszcza do domu zajął mi 2,5 godziny. Innym razem był paraliż całego miasta. Autobusy stały jak samochody. Na PKM trzeba było czekać 1,5 godziny. A do SKM trzeba było dojechać z Karwin. Nie piszcie mi zatem o komunikacji miejskiej bo w aktualnych warunkach, jeździ się nią gorzej, dłużej i mniej komfortowo. Miałaby sens gdyby większość przesiadła się na ten rodzaj komunikacji, a nie pojedyncze jednostki. I gdyby komunikacja miejska typu SKM nie byłaby tak awaryjna. Musiałaby być też bardziej rozbudowana. A tak to sobie panie architekcie możesz pisać ale racji nie masz. Rower też nie rozwiązuje sprawy na dużych odległościach. Nie każdy też może.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

W drugą stronę pusto więc tylko w połowie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja 5 tys / h jako Minister Obrony Narodowej Nibylandii. Masz czas by siedzieć w raporcie, to możesz i w korku. To tylko 4 gr za sekundę Twojego życia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jako architekt

Od kiedy się zarabia za godzinę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

A koszt stania w miejscu jaki jest?

Ja zarabiam 140/h jako architekt i nie wyobrażam sobie tak tracić czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

To sobie stójcie i nie narzekać.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co, mają jechać w 5 osób skoro każdy jedzie gdzie indziej?

Poza tym koszt poruszania się autem jest niższy niż ceny biletów skm i zkm. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jeżdżą w koło po 1 osobie i sa.korki
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 56
do góry