Widok

Calzedonia Galeria bAŁTYCKA/kLIF

Czy ktoś tampracował i jakie opienie? ciągle widze ze poszukuja nowych sprzedawców? a podobno to renomowana firma..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Firma może i z renomą, ale pewnie mają problem z zapewnieniem tej renomy sprzedawcom ( czytaj 800pln na rękę) lub kierownik/kierowniczka ma zbyt duże ego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ztego co wiem to 1389zł na ręke..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli 1900zl brutto ma sie na umowie a te 800zl to na pol etatu Robercie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś się postaram dowiedzieć, co i jak tam jest. Bo zastanowiło mnie to :)
a ciekawe, bo jak głosi ich reklama "mamy nadzieję, że to będzie dziewczynka"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam pracę w Calzedonii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gośka 35
Pracowałam w Calz w Gdańsku.
1.Teoretycznie pierwsza umowa to zlecenie na miesiąc,wysyłają do zaprzyjaźnionego lekarza medycyny pracy Calz płaci 75zł, druga umowa to umowa o pracę na okres próbny 3miesięcy, kolejna już o pracę na rok. I później w*********j, nie ma opcji na więcej.
2. Wypłaty na czas, cały etat ma 1900zł BRUTTO.
3. Nad sobą masz kierownika, nad kierownikiem regionalna a nad nimi cała świta z Warszawki.
4. Chore wizytacje, zastraszanie.
5. Rzucasz się na klienta po 3sekundach jak tylko przekroczy wejście sklepu.
6. Chore statystyki (wymagania co do Twojego średniego paragonu, sztuk na paragonie i bramka)
7. Budżet, co miesiąc inny do wyrobienia, np 125tysi na lipiec jak wyrobicie wspólnie jako sklep to każda na cały etat 230zł premii do wypłaty w sierpniu.
8. nie ma opcji na urlop w wakacje i na okres świąt i przed nimi i na wyprzedaż w styczniu.
9. zmiana wyglądu sklepu raz w tygodniu, większy bałagan niż to warte, oczywiście zmieniasz sklep jednocześnie obsługując Klienta ;]
Nie polecam, nie rozwiniesz się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
jAA -> to co opisałaś to po prostu praca na stanowisku sprzedawcy!!!

sorry nie pracowałam w tej firmie ale mam wile lat doświadczenia w handlu pracuję od 16 rż i jeszcze większych leserów nie widziałam - najlepiej do góry brzuchem leżeć i kasę dostawać!

zgodzę się że pensja mega słaba bo sprzedawca w dobrym sklepie powinien dostawać 1600zł + premia ok 200zł/mc i to jest godne wynagrodzenie

nie zgodzę się jednak że wymagania dot. szt na paragon czy konwersji to mobbing bo już lecicie z lenistwem po bandzie!

roszczeniowe małotalty w tyłkach wam się przewraca, kierownicy dostają 1800-2200 max pensji!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22
~lol, nie kierownicy tylko czyt. poganiacze niewolników zwanych szumnie sprzedawcami. Tak niestety jest w Polsce ;) Polecam wyjazd za granicę choćby nawet na wakacje - tam jest inne życie. Nie twierdzę, że lepsze, ale na pewno bardziej godne (nawet na najniższym stanowisku nikt na nikogo nie krzyczy i nie wyzywa od sku***synów !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
I jak widać prawda w oczy kole!

po 1 - pracowałam za granicą i jak wszyscy uważacie że tam nie trzeba zap...lać to się grubo mylicie- nikt nie płaci leniom

po 2 - pracowałam jako kierownik sklepu i nikogo nie poganiałam, trzeba było wykonać swoje obowiązki i tyle a jako kierownik pracowałam za trzech!

jak na rekrutację przychodzi cwaniara w tipsach i mówi że sprzątać nie będzie a na 1/2 etatu chce 2 tys + premia i że ona obsługiwać nie lubi to sorry - pracy nie dostanie!

a na 30 umówionych osób na rozmowę przychodzą 2-3 osoby!!!

O godnej płacy można wypowiadać się wtedy kiedy nie jęczy się że trzeba ZAPIEPRZAĆ w pracy bo to nie wczasy ale UMOWA! a jak się ją podpisuje to trzeba się wywiązać ale w tym chorym kraju wszyscy są tak mądrze roszczeniowi i dziwią się czemu gospodarka ledwo zipie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
lol, ja się nie dziwię, że tak mało ludzi przyszło na zapowiedzianą rozmowę kwalifikacyjną. Część (dość duża pewnie) woli siedzieć d*pą do góry na kanapie cały dzień i brać co miesiąc zasiłek z MOPR-u i PUP), inna część nie godzi się na głodowe stawki i mało atrakcyjne warunki pracy i woli pracować "na czarno", a najmniejsza część (tj. osoby ambitne i skore do ciągłej nauki) znalazła już dawno lepiej płatną pracę w podobnym charakterze lub w innej branży w kraju lub zagranicą. Dzisiaj każdy kto ma głowę na karku nie godzi się na pracę za grosze, bezpłatne nadgodziny itp., bo ma w głowie kalkulator i chce żyć wygodnie na odpowiednim poziomie.
Janeczek: oczywiście że krzyczą/wyzywają, na najniższym szczeblu to nie ma co za dużo oczekiwać, różnica jest taka że tam jednak dostajesz wypłatę za którą sobie normalnie żyjesz, a u nas to...no sam wiesz ;]
jestem zaproszona na rozmowę w Medisonie Gdańsk, ktoś juz może był i wie jakie warunki itp?
P....ło cię?
To było do lol której mózg wyprali-chcesz zapieprzać za marne grosze to zapieprzaj-droga wolna, ale nie wypisuj bzdur. Znasz powiedzenie jaka płaca taka praca?
ciągle ogłoszenia się pojawiają, znowu szukają, może firma powinna zainwestować w pracowników długoterminowych?

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/calzedonia-sprzedawca-ogl9452189.html

źle takie ogłoszenia co miesiąc świadczą o firmie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

CALZEDONIA POLSKA

Pracowałam jako sprzedawca w Calz i to nie są zwykłe "wymagania"
starasz sie jak możesz, namawiasz klienta, wręcz wciskasz,
a oni i tak cię cisną... i na koniec komentarz :
"my się chyba nie rozumiemy, nie po to was zatrudniamy" itp... itd..
Aaaaa była taka sytuacja ze kierownik/kierowniczka regionalna chciala nam pokazac, ze potrafi wcisnac wszytsko, niestety nie udalo jej sie.. ale oczywiscie miala na to wytlumaczenie, twierdzac, ze byla to dziwna klientka.... ;)
Widać do tej calzedonia chodzą sami 'dziwni' klienci ;-) Na wszystko wg. kierownictwa jest usprawiedliwienie :-((
Chora obsługa klienta i jednoczenie robisz milion innych rzeczy. I jesCze złe .. cały czS niezadowolona koordynatorka Ewelina

Inne tematy z forum Praca

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

do góry