Widok

Centralpark

Morena Temat dostępny też na forum:
Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena. Lokalizacja gwarantuje dogodne połączenie z Wrzeszczem, Śródmieściem Gdańska oraz obwodnicą.

Budynki usytuowane będą wokół zielonego, otwartego dziedzińca o charakterze placu miejskiego. Każdy z wysokościowców będzie posiadać eleganckie strefy wejścia, dwie windy oraz monitorowane parkingi ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
wielki czy małe to i tak blokowisko. wg mnie central park ma takie zalety jak lepsza lokalizacja i w przypadku wielu mieszkań także piękne widoki na zatoke i gdansk. Mysliwska za to wydaje się bardziej przyjazna rodzinom, dzieciom... ale widoki z okna to przeważnie sciana drugiego bloku lub okno sąsiada. Trudno jednoznacznie ocenic, która inwestycja lepsza :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie? To oczywiście rzecz gustu ale...

- gdyby ta inwestycja była fajna to by ktoś już coś kupił a budynki juz dawno są oddane do sprzedaży a jakoś nabywców nie widać.
- drogo drogo i jeszcze raz drogo.
- pokoje wybitnie nieustawne - jakieć zaokrądlone ściany i nic się z tym nie da zrobić.
- balkony, tudzież loggie, to jakies nieporozumienie, małe i ciemne bo usytuowane w najmniej korzystnym miejscu - w ciasnym rogu, który jest niemal przez cały dzień zacieniony.
- mrówkowiec - pamiętaj, że to tylko dwie wieże z ośmiu - wiesz co tam będzie jeśli ukończą tę inwestycję?
- wieżowiec czyli za 10 lat klatki będą obsikane i "ozdobione" fekaliami bądź wymiocinami, żyjemy bowiem w Polsce :)

I co, nie zgodzisz sie ze mną?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Hossa zapaskudza Morenę wstręntym blokowiskiem

Nie ppodoba mi sie blokowisko Hossy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 23
Heheh, dobre! :P Tylko trochę nie jest zorientowany/a. Oba budynki są w sprzedaży i mieszkania w ok. 60% sprzedane - głownie te mniejsze. A nabywców zobaczysz dopiero jak zostaną oddane mieszkania :)

Drogo? Jak na lokalizację i standard budynku to do zaakceptowania, ale mogłoby być taniej.

Balkony nie są zaciemnione - byłem na kilku i osobiście sprawdziłem. Poza tym takie ulokowanie/rozmieszczenie balkonów/loggi pozwala na zachowanie prywatności - sąsiedzi na wzajem nie będą zaglądać sobie na balkony.

Mrówkowiec? Hmm zdecydowanie tak, taką naturą mają wieżowce :) A co będzie jak skończą wszystkie wieże? Aż mnie ciekawi :P

A dlaczego klatki mają być obsikane? U Ciebie tak jest? Ja żyję w Polsce i nie mam obsikanej klatki, nie ma też innych substancji. Chyba żyję w innej niż Ty Polsce. Lepiej uciekaj stamtąd, chyba że to Ty tak sikasz po kątach heheh.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy kto co lubi. W centrum miasta lub w miarę bliskich jego okolicach trudno znaleźć coś innego niż blokowisko. Ale liczę, że kiedyś będę mógł uciec z bloku na podmiejski domek :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi także się podoba. Byłem na dniach otwartych i na prawdę wygląda ciekawie, a widoki aż dech zapiera :P Tylko drogi okoliczne słabe, obawiam się niemałych korków :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moreniaku, zapewne lepszych widoków z okna nie masz niż z mieszkań CP :P Poza tym każda nowa inwestycja ma tą wadę, że przez kilka lat wkoło jest plac budowy ;] Rozwiązaniem jest kupno mieszkania na rynku wtórnym, tylkop pytanie czy warto hmmm
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

mieszkaniec Roterdamu

kolego co do obsikania to ciężko będzie tam narobić na kazdym piętrze jest monitoring oraz na dole ochrona.
za głośno puścisz bąka i wszyscy wiedzą że to TY
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy obiecany tramwaj na Morenę ???

Budyniu kiedy tramwaj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podobno 2015 r.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajne wieżowce tylko szkoda, że są własnością banku.

Na nowych budynkach jest hipoteka prawie 40 mln
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

po prostu paskudne

i nie ma co dorabiać filozofii, że jest inaczej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakość średnia

Miałem okazję oglądać tam mieszkanie i co zwróciło moją uwagę to średnia jakość wykonania mieszkań w środku, ściany wewnętrzne z regipsu. Niski parking podziemny oraz liczba miejsc parkingowych 1 na mieszkanie (włącznie z ogólnodostępnymi), spowoduje masakrę jak wszyscy się wprowadzą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Norma

Przy deweloperce to normalna sprawa. Proponuje poczytać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiadam z przyszłości, z roku 2019

Tramwaj od dawna jest. Budynia już nie ma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Właśnie z powodu id.iotów z Piecewskiej 30 powstaje Central Park

Kilka lat temu miało powstać w tym miejscu centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia, którego do tej pory Morena nie ma. Ale mieszkańcy z Piecewskiej 30 podnieśli protest z powodu obaw o zwiększenie ilości samochodów w okolicy. Teraz będą mieli jeszcze więcej samochodów i stracą nasłonecznienie od południa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry