Widok

Centrum Samorządowe Szemud

Szanowni Mieszkańcy,
Czy wiecie coś o budowie Centrum Samorządowego Szemud ?
Kolejna dość kosztowna inwestycja....pytanie czy konieczna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Portal dziendobrypomorze dobitnie opisuje działania Wójta i radnych.
Wystarczyło wyszukiwarkę wpisać Kalkowski.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Księgowa byłaby zorientowana, ale odeszła, któraś z kolei :

https://dziendobrypomorze.pl/pl/707_samorzad/60398_ksiegowy-w-szemudzie-kolejny-raz-szukaja-nowego.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po pierwsze ile. A po drugie kto jest głównym udzialowcem GPK.???? Czyli kto komu płaci?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś z Państwa wie ile Urząd Gminy płaci GPK za wynajęcie pomieszczeń w Centrum Samorzadowym czy zarządzanie budynkiem?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasami widuję nawet córeczkę wójta jak popyla gminnym autem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tak będzie kręcił na boku, każda kwota po chwili staje się zbyt mała ... potrzeby rosną . ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chciałbym żeby wójt gminy w której mieszkam jeździł np. Dacią z logo gminy. Źle by to świadczyło o gminie. Powinien mieć samochód reprezentacyjny może być SUV lub jakaś limuzyna ze średniej półki. Tak jak pisałem w kilku wątkach - wójt jest wg mnie jak prezes średniego przedsiębiorstwa: powinien jeździć dobrym autem, zarabiać zacnie tak żeby nie musiał myśleć o kręceniu lodów na boku. O takie rzeczy jak samochód zarobki rzędu 200-300 tys, rocznie nie mam do niego pretensji. Mam natomiast pretensje o zarządzanie przedsiębiorstwem i nierównomierne traktowanie jego oddziałów - czyli miejscowości. Inwestycje w Bojano, a właściwie ich brak wołają o pomstę. Ale jako jego rada nadzorcza - czyli wyborca, z przyjemnością go skreślę za to podczas wyborów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedź za nim i sprawdź .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktokolwiek jest zdziwiony? Kumoterstwo w urzędzie jak z lat 90.
POwcy i Pisowcy jeden pies... nie interesuje mnie z jakiej partii bedzie wojt wazne zeby kierowal sie tylko dobrem mieszkancow ich interesem a nie wlasna d..a
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budowa była konieczna, choćby dlatego że zjechali wszyscy POwcy z województwa,aby pojeść i popić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co Państwo sądzą o nowo powstałym budynku? Mam nadzieję, że urząd będzie służył, nam mieszkańcom, a nie tylko wygodzie Urzędników. Interesuje mnie pewna rzecz. Inwestorem i Zarządcą Centrum Samorządowego jest GPK, kasę na budowę dała Gmina Szemud. Kto będzie otrzymywał kasę za wynajmowane powierzchnie?- Pewnie GPK. I ciekawe na co pójdzie ta kasa? Czy na utrzymanie? Czy zaraz Gmina Szemud będzie robić przelewy GPK na utrzymanie obiektu?
Pamiętajmy nie sztuką jest coś wybudować, a utrzymać. Nie wiem po co takie szerokie wejście do Centrum, a plac zabaw dla dzieci taki malutki, można było inaczej wykorzystać tak dużą powierzchnię przed budynkiem.
Swoją drogą, nie wiem czy zauważyli Państwo, ale nasz Wójt jeździ samochodem typu suv z logo Gminy Szemud. Nie widziałam, aby inni wójtowie jeździli takimi autami. Nie mówię, żeby urzędnicy nie mieli samochodów służbowych, ale niech kupią czy wezmą w leasing coś z niższej półki. I przede wszystkim po co samochody GPK jeżdżą w weekendy? Aż tyle awarii jest? Gmina Szemud to nie jest prywatna firma tylko urząd i my podatnicy płacimy za to, że ktoś używa samochodu służbowego w weekendy, czy dojeżdża nim do domu. Uważam, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Ktoś kontroluje gdzie urzędnicy jeżdżą tymi samochodami czy nie wykorzystują ich prywatnie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cieszta się że chce budować. A nie żal d.. ściska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Robi co chce ten wójt i nie ma mocnych na niego , ręką rękę myje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miała kosztować ok 30 mln, ale na pewno więcej wyjdzie. Do tego jeszcze teraz Wójt chce budować parkingi, drogi i tu też kilka milionów na to pójdzie. Kolejna sprawa to utrzymanie tego budynku- ciekawe ile będzie nas rocznie kosztować.

Centrum już stoi. Gabaryty napewno nie na urząd wiejskiej gminy. Ciekawe ile kosztowała Budowa na papierze a ile w rzeczywistości. Warto zainteresować się rozliczeniami za budowę tego budynku podobnie reszta dużych inwestycji.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciekawe co by było gdyby Richard był władcą wszechświata?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm... baraku powiadasz , to z kolei skrajność w drugą stronę. Byłem ostatnio u nas w Referacie Geodezji i Gospodarki Przestrzennej.
I nie dziwię się, że tym ludziom należą lepsze warunki pracy , o "reprezentacyjnym" naszym baraku z tyłu nie wspomnę . Rysiu Rysiem ale bez przesady ... coś nowego budować trzeba na kolejne kilkadziesiąt lat .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wójt z radnymi oskarżają ludzi że są do nich zbyt wrogo nastawieni Ludzie nie są zbyt wrogo nastawieni Są na nich już tak Wk...wieni że mają DOSYC ich intryg
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

do góry