W dniu 16.08.2017 r. o godz. 15.35 grzecznościowo zatelefonowałam po taksówkę z Państwa korporacji w imieniu turystki, którą spotkałam na dworcu w Sopocie. Konsultant nie dość, że wykazał się nieznajomością topografii Sopotu, to dodatkowo był niemiły. Uprzedziłam go, ze dzwonię w imieniu obcej osoby, na co usłyszałam : a jak ta pani się dowie, jaka taksówka podjechała?! Odparłam, zeby się o to nie martwił. Po skończonej rozmowie wzięłam do tej pani nr tel. Za ok.20 minut wysłałam jej sms z zapytaniem, czy samochód podjechał, ponieważ nie otrzymałam żadnej informacji od Sopot Taxi. Pani do mnie oddzwoniła i powiadomiła mnie, ze niestety żadne auto z ww korporacji nie podjechało i musiała sobie jakoś sama poradzić.
Wczoraj złożyłam telefoniczną reklamację i uzyskałam informację, ze zostanie ona przekazana prezesowi, który do mnie zatelefonuje. Do tej pory nie zauważyłam reakcji.. Dodam tylko, że pracuję w znanej sopockiej przychodni, z której tygodniowo zamawiamy przynajmniej kilka, kilkanaście taksówek z Sopot Taxi. Od dzisiaj , w związku z takim zachowaniem zaczynamy korzystać z usług konkurencji.