Widok

Chciałem prosić wszystkich o to aby ...

Chciałem prosić wszystkich o to aby pomagać innym. Sytuacja z dziś. Jechałem samochodem do pracy, 3 auta przede mną, każdy zwolnił popatrzał i pojechał. Okazało się,że na chodniku leży pan około 65 lat a obok niego rower. Zjechałem na pobocze(pierwsza myśl była taka, że był pijany ,przyznaję się) zapytać co się stało. Pan zasłabł o stracił równowagę. Rozbił sobie łuk brwiowy. Wezwałem ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobro wracs

Pewnie też nie, ale widziała i teraz tutaj o tym pisze.

No one

Pomagajmy innym ,nawet jeżeli Noe umiemy lub brzydzimy się bo... pochyl się możesz czuć amoniak, alkohol (
Cukrzyca itp ) zobacz ,ocen sytuację pamietJ minimum= maximum nie bój się wykręcić 112
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry Majk - wymaga atencji

brawo - jesteś wielki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żaden dobry uczynek nie uchodzi bezkarnie

Moje motto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Ty pomogłaś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spoko,wczoraj L się zepsula

przed przejazdem na gościnnej jak szłam do spożywczego ,to tylko jeden instruktor wysiadł i pomógł zepchnąć,całą reszta kierowców trabiła wyzywała i nawet bezmyślnie omijając wjeżdżała przed spychany pojazd utrudniając upłynnienie ruchu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super się Pan zachował. Teraz panuje znieczulica, ja choruje na epilepsję miałam atak na przystanku to tylko młody chłopak wysiadł z tramwaju żeby mi pomóc a reszta siedziała i się gapiła.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostatnio tak koło hulajnogi leżałem, ale ja dla odmiany byłem kompletnie zalany. Na szczęście nikt mi pomógł, bo jeszcze ktoś by na psiarnie doniósł. Jakoś się pozbierałem i pojechałem dalej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 27

Pamiętajmy, że dobro powraca
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

#ad

Dziękuję, że zareagowałeś i pomogłeś!
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zuch, jestem z ciebie dumny

Zachowales się jak na peowcy przystało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Będziesz starszym panem też to usłyszysz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie przeświadczenie zbudowało w ludziach samo społeczeństwo. Jest to normalna reakcja którą odczuwa 95% ludzi. Sam będąc po szkoleniu na ratownika gdy coś takiego zobaczę to mimowolnie mózg narzuca myśl że pijany. Istotne jest to że czy pijany czy nie, by tej pomocy udzielić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję! zapomniałem dodać że wziąłem przy okazji portfel tego chłopa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 27

starszy to niech siedzi w domu

i jezdzi gdanskimi tramwajami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 39

Oj ludzie co z wami?

Starszy facet z rowerem obok leży na ziemi i od razu pijany, jak u was na wioskach? Dziwne skojarzenia.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry