Widok
Chłopi
Opinie do spektaklu: Chłopi.
Chłopi wg powieści Władysława Reymonta Wojciech Kościelniak po spektakularnym sukcesie spektaklu "Lalka" w 2010 roku i rozpoczęciu działalności Nowej Sceny spektaklem "Bal w Operze" przygotowuje się do kolejnej premiery - musicalu "Chłopi" wg powieści Władysława Stanisława Reymonta, którego premiera zaplanowana jest na otwarcie Dużej Sceny Teatru Muzycznego w Gdyni we wrześniu 2013 roku. ...
Przejdź do spektaklu.
Chłopi wg powieści Władysława Reymonta Wojciech Kościelniak po spektakularnym sukcesie spektaklu "Lalka" w 2010 roku i rozpoczęciu działalności Nowej Sceny spektaklem "Bal w Operze" przygotowuje się do kolejnej premiery - musicalu "Chłopi" wg powieści Władysława Stanisława Reymonta, którego premiera zaplanowana jest na otwarcie Dużej Sceny Teatru Muzycznego w Gdyni we wrześniu 2013 roku. ...
Przejdź do spektaklu.
Dokładnie, Tomasz Więcek gra w "Deszczowej Piosence" (swoją drogą polecam, bo jest w tym spektaklu rewelacyjny i Kordek z I obsady nawet się do niego nie umywa) i sam pytany jeszcze kilka tygodni temu o Gdynię powiedział, że w nowych projektach nie będzie brał udziału, ewentualnie w tych starych spektaklach, w których już grał. Mimo posiadania dwóch zmienników takie kursowanie między Gdynią i Warszawą jest męczące, Łukasz Dziedzic grał w Gdyni o wiele mniej, a też widać było zmęczenie, kiedy zaczynał się set "Shreka", po którym wracał do Romy jako Javert.
Swoją drogą to nie wiem jak to jest z tym zwolnieniem, bo jakoś w "Szalonych nożyczkach" wciąż gra, to nie jest tak, że umowa jest na każdy spektakl?
Swoją drogą to nie wiem jak to jest z tym zwolnieniem, bo jakoś w "Szalonych nożyczkach" wciąż gra, to nie jest tak, że umowa jest na każdy spektakl?
Ludzie!!!!!
Ludzie,nie piszcie takich bzdur,jeśli nie znacie faktów!!!!bo to bardzo słabe....Nikt nie zwolnił Tomka Więcka!!!!!Gra obecnie w "Deszczowej" w W-wie i jest przwidziany do innej produkcji z paroma panami,których też w obsadzie "Chłopów" nie ma...ale chcecie,to się skrzyknijcie i walczcie:)
Byłam wczoraj
i jestem pod wielkim wrażeniem, że udało się dla mnie tak nudną lekturę przekuć na rewelacyjny musical. Przede wszystkim cieszy rozmach z jakim spektakl jest zrobiony, ogromna ilość aktorów zaangażowanych w sceny zbiorowe. Dwa razy się wzruszyłam, raz gdy Kuba z Witkiem śpiewają i potem gdy Dominikowa przeklina swojego syna, Szymka. Polecam wszystkim którzy w wieku kilkunastu lat ledwo przebrnęli przez lekturę, by teraz dwadzieścia lat później odkryć ile prawd jest w tym utworze aktualnych, a napisany ponad 100 lat temu traktuje o wielu cechach jednostki jak i zachowaniach społecznych które spokojnie można do czasów aktualnych przyłożyć. Tak samo kasa i seks budzi największe emocje i tylko może rola kościoła się mocno rozpuściła...
Czy są jeszcze takie kobiety jak Hanka? Bo takie jak Jagna, na pewno.
Czy są jeszcze takie kobiety jak Hanka? Bo takie jak Jagna, na pewno.
Chłopi
Lekturę przeczytałam nie raz dzięki nauczycielce j.polskiego.Gra aktorów wspaniała.Piękną, polską ludowość można pokazać z pewnością w tańcu czy śpiewie. Zabrakło kolorów,ludowych atrakcji.Jarmark czy wesele nie ujęły mnie.Reżyser skupił się bardziej na przekazaniu treści lektury.Dla mnie zbyt mroczne.Rozumiem,że aby przekazać niełatwą w odbiorze powieść stajemy przed trudnym zadaniem i nie chodzi o to aby mijać się z fabułą ale żeby przekazać ją w sposób naprawdę widowiskowy.W końcu jesteśmy w Teatrze Muzycznym.
REWELACJA
Mistrzowska gra aktorów, którzy rewelacyjnie wczuli się w rolę granych przez siebie postaci, muzyka i stroje to uczta dla ucha i oka. Tańce dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Na ponad trzy godziny dzięki wszystkim ludziom zaangażowanym w spektakl przeniosłam się w inny świat. Serdeczne dzięki i BRAWO dla aktorów!!! Polecam wszystkim :)
Ładne, kolorowe, ludowe.
Warto pójść choć do "Lalki" się nie umywa. Nie przepadam za tematami ludowymi, a tutaj mamy 3 godziny "zespołu Mazowsze" na scenie. Świetna Karolina Trębacz. Na koniec hit dla Panów - Karolina całkiem goła tarza się po scenie :) Nie umiem sobie wyobrazić w roli Jagny Reni Gosławskiej (druga obsada).
byłem 17.01 o 19.00
Skala mojego zadowolenia i satysfakcji po obejrzeniu tego spektaklu wynosi 100%. Wiedziałem na co idę i się nie zawiodłem. I rząd/balkon. Muzyka, stroje, atmosfera porywająca i wspaniała. Były łzy wzruszenia bo ja taki klimat w sztuce po prostu lubię. Piękny spektakl. Miłe wspomnienia do końca życia. Pozdrawiam.
Skala mojego zadowolenia i satysfakcji po obejrzeniu tego spektaklu wynosi 100%. Wiedziałem na co idę i się nie zawiodłem. I rząd/balkon. Muzyka, stroje, atmosfera porywająca i wspaniała. Były łzy wzruszenia bo ja taki klimat w sztuce po prostu lubię. Piękny spektakl. Miłe wspomnienia do końca życia. Pozdrawiam.