Widok
Chodniki na Dembińskiego w pisch odchodach
Czy właściciele czworonogów spacerujący z nimi na Dembińskiego w Gdyni mogliby zacząć sprzątać po swoich pupilach? Nie ma dnia, by na chodniku nie znalazła się psia kupa, droga do domu zaczęła przypominać tor przeszkód.
więcej
więcej
Dołączam się do apelu. Jak chce się mieć psa, to trzeba po nim sprzątać. Jakoś ja potrafię, woreczki nie są drogie, chętnie rozdaje takim osobom, bo jako posiadaczka psa, mam zawsze ze sobą w jakiejś kieszeni. Dobrze, że mam kalosze na spacery, bo nie dość, że sprzątam po swoim to zgarniam też cudzesy:/
A
Gdańsk wygrał w konkursie na najbardziej osra..e miasto. Psy sr*ją wszędzie, biegają bez smyczy, a zwrócenie uwagi właścicielowi to awantura bo jak to święty piesek nie może?!!!!! Większość właścicieli to jakieś buraki i syfiarze, wydaje im się że nikomu nie ma prawa przeszkadzać biegający bez nadzoru i sr*jacy wszędzie pies. A widział ktoś żeby straż miejska dała mandat za biegającego bez smyczy i sr*jacego psa? Ja nigdy, bardziej "niebezpieczne" są źle zaparkowane samochody....
Jest coś takiego jak zasady współżycia społecznego
Jeżeli podróżuje Pan pociągami SKM to w bilecie płaci Pan również za sprzątanie wagonów. Ale to wcale nie znaczy, że może Pan na środku przedziału puścić pawia. A wynalazki zostawiane przez miłośników piesków komuś pod płotem to rzeczywiście prawdziwa plaga.
Najwięcej śmiecą ludzie
i nie ma nad tym co dyskutować. Wystarczy pojechać nad Otomino i zobaczyć co zostawiają po sobie i jak ludzie traktują naturę. Psia kupa, to przy tym pikuś.
Ale są wśród nas tacy, którzy potrafią zabrać z lasu śmieci, a puszkę po piwie donieść do śmietnika. Wśród posiadaczy psów są też ludzie porządni i jest ich coraz więcej. Starają się psy tak prowadzić, żeby nie naruszać przestrzeni innych. Dajmy im szansę i nie wkładajmy do jednego worka. Psy to wspaniałe zwierzaki kiedy są prowadzone przez odpowiedzialnych ludzi.
Ale są wśród nas tacy, którzy potrafią zabrać z lasu śmieci, a puszkę po piwie donieść do śmietnika. Wśród posiadaczy psów są też ludzie porządni i jest ich coraz więcej. Starają się psy tak prowadzić, żeby nie naruszać przestrzeni innych. Dajmy im szansę i nie wkładajmy do jednego worka. Psy to wspaniałe zwierzaki kiedy są prowadzone przez odpowiedzialnych ludzi.