Widok

Chodniki w Gdańsku

Zaskakująco dobrze odśnieżone w całym śródmieściu
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aż za
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

.

Kiedy ty pijesz ciepłą kawkę ci ludzie zapindalają od 4:00 lub 3:30 czasem nawet bez przerwy na śniadanie i nikt im nawet nie poda nic ciepłego więc ciesz się że nie musisz zapierdzielać po śniegu jak oni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie dlatego napisałem "az za", bo wiem ile to pracy kosztowało tych ludzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odśnieżony długi targ

No tam odśnieżono dla Niemców a my mieszkańcy Gdańska musimy brnąć w brei powyżej kostek, a moja ul Na Zboczu to tak odśnieżona że co drugi samochód zakopuje się!! A jak zadzwoniłam do zarządu zieleni to mi odpowiedzieli że to jest trudna ul do odśnieżania bo wąska i kocie łby ale zapisał i wyślę służby!!! Dzwoniłam o 14 i do 2 giej w nocy nie przyjechali!! Dramat, ciekawe czy pod domem Dulkiewicz też tak wygląda ulica i chodnik!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pod turystow
popieram tę opinię 157 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie a na osiedlowych płyniesz po zaspie

Jak napadał tak zostal
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osiedlowe należą do adm-ow

Nie. Odśnieżone bo wspólnoty muszą a miasto nie musi. Straż miejska chodzi i szuka gdzie i komu wlepić mandat a pownni biegać z łopatami to chociaż raz w roku by się do czegoś przydali.

Miasto dla turystów i rowerzystów

Czego nie rozumiesz?
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ryklama musi być:)
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 7

Proszę iść na przystanek tramwajowy koło forum to zmieniasz zdanie
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 5

Spoko. Jutro rano przy mrozie spadnie deszczyk i będzie pokaz łyżwiarstwa figurowego ;)
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 4

zapraszam na budowlanych, tam trzeba robić duże kroki i chodzić po dziurach wydeptanych przez innych
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 2

Starowka

Ale ul budowlanych to nie Gdansk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Owszem gdansk

Dla turystów wszystko nawet przejście naziemne przy dworcu w bezsensownym miejscu dla mieszkańca. Powinno byc za kfc, żeby było bliżej peronów skm. Myślałam, ze bede z niego korzystać i się cieszyłam ale uśmiech juz dawno zszedł mi z twarzy. Nie korzystam
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszamy ba heweliusza czy inne boczne tam juz nie jest na pokaz tak kolorowo
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podwórko Bednarska

Tu można jeździec na łyżwach nie posypane nie odśnieżone mieszkają starsi ludzie

Czyli da się....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Lodowiska na chodnikach

Gdańsk korzenna rajska to lodowisko nie można wyjść z domu gdzie pieniądze za podatki

No na rocznicę śmierci Adamowicza
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zapraszamy na Kołobrzeską

Dzisiaj mozna było skręcić obie nogi w błocie pośniegowym, którego pełno na Kołobrzeskiej - jednej z bardziej ruchliwych ulic miasta!
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolobrzeska

chodniki to katastrofa ! Kto za to odpowiada ? Nikt nie odśnieża najgorzej ludziom starszym bardzo trudno przejść przez to błoto pośniegowe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na morenie,ul.piecewska,chodnik prowadzący do przychodni nie był odsniezony
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze chyba nigdy nie był

Od kościoła do skrzyżowania z Jaśkową nikt nie dba o te chodniki

Nie narzekaj

Na Przymorzu chodnik wyluzany,ale jak popadało i zamroziło to ani wyjsc ani wejść bo lodowisko. Wyłożyłam się na lodzie. Gdyby było nieodsnieżone to nie byłoby lodowiska

Chodniki

Chodniki w mieście są odśnieżane,a dalej już nie,to gdzie są piaskarki ,nawet nie można przejść.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat

Na Powstańców sam lód, nie mogę wyjść z domu!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodniki na Chełmie

Zapraszam na Chelm albo np. na Lema
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapraszam na Przymorze. Ale tylko na łyżwach!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śnieg i chodniki

Śródmieście odśnieżone a na Chełmie zaśnieżone żadnego spychacza dużego czy małego...tylko tak dalej...nikt tego nie widzi z pracowników Spoldziekni...brawo...brawo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto to wszystko ma robic ?

Chodniki przed domami odśnieżają ich właściciele. A ostatnio nawet ulice, bo w niedzielę nie dało się inaczej. Mój sąsiad ma 94 lata i się cieszył, że w końcu prawdziwa zima. Nie narzekał odśnieżając, tylko cieszył się, że ma siłę:) Inspirujące.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za to

Na Zaspie nie jest wcale odśnieżone. Spółdzielnie sobie jako tako radzą ale miasto nie odśnieża wcale. Wzdłuż ulicy Jana Pawła od kolejki do kładki zalega na chodniku kilka centymetrów śniegu a przy samej kolejce ze dwadzieścia. Na kładce i na wiadukcie ślisko jak chol... . Ale się nie dziwię. Oni po prostu nie umieją odśnieżać. Zwykle jak pada śnieg tylko posypują go dużą ilością soli z piaskiem i czekają aż sam się rozpuści. Piasek zalega aż do wiosny kiedy spłuczą go deszcze.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co z tego że odśnieżone jak nie posypane piachem orła kilka razy zaliczyłam dobrze nic se nie złamałam Dutkiewicz ciekawe czy ma posypane pod Urzedem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodniki i miejsca parkingowe

Prosze sprobowac przejsc chodnikami przy ulicach Matejki lub Sobotki a o zaparkowaniu ta m na miejscach parkingowych jesli sie nie ma duzego Suva to zapomnij ,bo mozna zakopac sie do roztopow

Lodowisko

We wszystkich dzielnicach Zaspy lodowisko. Nie można wejść do klatek schodowych, ponieważ jest jak na lodowisku. Powinni chociaż posypać prowizorycznie grubą warstwą piachu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odśnieżanie

Chodnik na zdjęciu odśnieżały firmy zatrudnione przez właścicieli kamienic lub ich najemców. Miasto nie ma na tym odcinku nic do roboty.

Dokładnie tak. Wszystkie chodniki które powinno odśnieżać miasto sa skute lodem

Zapraszam Morena

Odśnieżone? Kpina . Morena nie ośnieżone przy blokach. Marusarzówny 6 .gruba warstwa lodu śniegu. Może ktoś du..e ruszy z spółdzielni morena.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co...

Jak pisali i mówili 13 lat było jako tako( czy. zaoszczędziliśmy), no to poczekajmy do odwilży i problem się rozplynie. Niestety nie rozpłynie się tym razem . Vide prognoza IMGW oraz Windy. Ręce opadają i nogi się łamią...niestety. Problem leży w ludziach, bo sprzętu nie brakuje....Tych co mają sprzątać a głównie tych, którzy tym kierują. Ryba od głowy....

Proszę nie narzekać, przyjdzie odwilż i będzie po temacie. Prezydent M. Gdańska
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Śródmieście to też ogarna a tu na całej prawie długości lód i zmrożone zaspy ogólnie cały Gdańsk to lodowisko
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest skandal za co płacimy podatki,co by to było gdyby zima była taka jak w 1978 ? ZK M kiedyś ....przystanki to były odśnieżone ludzie w nocy odśnieżali
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam

Zapraszam do Kwidzyna tu chodzić można tylko po ulicy bo chodniki to abstrakcja, zasypane śniegiem albo nie do przejścia. Kto nie musi to nie wychodzi z domu. Gospodarze miasta zdają egzamin dobrego zarządzania. Uważajmy zdrowie mamy tylko jedno
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bursztynowy

Lancuch zamiast osniezarek! Przecież planeta płonie wg tych bałwanów, więc lamcie nogi, sory też nieodśnieżone!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ukraincy sie smieja

Dlaczego do odsniezania naprzylad przystankow i chodnikow nie zatrudnia urzad Ukraincow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańsk Oliwa

Bardzo słabo odśnieżona szczególnie ul Liczmanskiego Leśna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ujeścisko.
Do dziś chodniki ma Piotrkowskiej nie są odświeżone
Żenada

Co tu się wyrabia gdzie są firmy porządkowe

skandal ... co się dzieje na chodnikach!!!!!

Zawalone chodniki śniegiem

Proszę sprawdzić przejście od dworca SKM we Wrzeszczu do Manhattanu to jest dopiero SUPER odśnieżony chodnik. Może by tak zaoszczędzić na obchodach rocznicy a częściej odśnieżać chodniki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszedzie było lodowisko, nie tylko w Gdańsku. Więcej zdrowego rozsądku, jeśli pada i jest mróz to w każdej chwili tworzy się nowa skorupa lodu. Nie da się tego opanować...

Ulice..makabra..wogule..nie..odsnierz0ne..ul..Kolonia.ur0da

Chyba tylko tam,
A ja się pytam o resztę miasta???
Oczywiście jak co roku zima zaskoczyla - ten cytat już znamy od kilku lat.
Musi przestać padać śnieg żebyśmy mogli zacząć działać - to tez wszyscy już znamy.

Tak na wszelki wypadek informuje "wszystkich", że śnieg nie pada od poniedziałku....
A chodniki od Oruni po Oliwę dalej nie odśnieżone....
Wszyscy na pewno na rower się przerzucili... Ścieżki rowerowe odśnieżone
do góry