Widok

Chrysler PT Cruiser

Linia nadwozia tego auta jest charakterystyczna i nawiązuje do amerykańskich samochodów z lat 40.: wyraźnie zaznaczone nadkola błotników, wielka atrapa chłodnicy i "garbaty" kształt nadwozia. W tym minivanie o długości niecałych 4,3 m zaplanowano 5 miejsc i przestrzeń bagażową o wartości 538 l. Tylna kanapa dzielona jest w stosunku 1/3 - 2/3 w właściwie zaprojektowano ją komfortowo dla dwóch ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie bomba!

Pierwszy rza zobaczyłem go na targach motoryzacji w Poznaniu i stwierdziłem że to jest to.
Niestety jeszcze tyle nie zarabiam. Stylistyka jest dlamnie trafiona. samochód z charakterem w stosunku do innych marek zupełnie podobnych do siebie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super, ale...

chamskie, plastikowe lusterku to bezguście !! Zmiencie to szybko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

PT Shit

Jeden z najtanszych samochodow w USA a u nas....
Dzieli podwozie z Noeonem - najgorszym samochodem produkowanym przez Chrysler'a. I to ma byc warte tyle pieniedzy....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rynek USA

Nie porównuj USA do Polsko , bo to jest śmieszne !!
Chrysler jest objety 35 % cłem , W opinii kolegi, który mieszka w USa 10 lat , Chrysler robi postępy , podobnie jak Ford , natomiast GM ma najgorsze wnętrza . On sam ma BMW 3 ( 5 lat gwarancji) kupione na 3% kredyt, firmy KIA, Deawoo wchodzące na rynek dają nawet do 7 lat gwarancji, a Mercedes na trzy rzeczy dożywotnią :( brak paliwa, awaria koła, zatrzaśnięcie kluczyków).Tylko czy tam Państwo w USAingeruje w rynek samochodowy ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Autko z bajerkiem:o)

Jestem posiadaczem tego autka od 3 mies. i nie żałuję ze go kupiłem, po drobnych przeróbkach – chromowe lusterka, srebrny grill, to jedyne takie autko w moim mieście :o) … teraz konkretnie, wady przede wszystkim spalanie – to autko ma apetyt 12l/100km w mieście, skręt – „ …tam gdzie normalne auto zawraca na 3 razy tam PT zawraca na 5” no i ceny części i przeglądów tu firma Chrysler ma wilczy apetyt … a zalety to przede wszystkim wygląd – firmowe chromowe felgi i klamki, bardzo wygodne siedzenia, pakowny bagażnik i solidne wykonanie (szczególnie wersja: LIMITED) doskonała platforma do tuningu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciśnienie w oponach

jakie powinno być ciśnienie w oponach zimowych i letnich PT-cruiser'a?
Na drzwiach jest napisane: zimna opona - cisnienie2,7;
przy zwiekszonym obciążeniu i szybkości nie przekraczającej 120km/godz.-ciśnienie 2,3.
Zatem które mam wybrać?

Ladne ale beznadziejne!

Trzeba to autko miec troche wiecej niz pare miesiecy , zeby cokolwiek o nim powiedzic. Mam to auto i chce sie go jak najszybciej pozbyc. Nie zlicze razy ile to ja bylem z nim w warsztacie. Mieszkam w Niemczech i opinia o tych autach tutaj,jest jedna , badziewie!!!!!. Lepiej kupic KIA , ma wiecej gwarancji,i wiecej wyposarzenia bez dodatkowej doplaty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

ghg,.;

niewart mam takie coś wstyd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

mialem okazje prowadzic te auto z silnikiem 1,6 116KM.podobno od mini czyli bmw jak na takie wysokie i duze auto to calkiem dynamiczny choc test elastycznosci od 80 do 120 na V biegu mowi cos innego skrety slabe wygodne wnetrze plastiki kiepskie ale fajnie sie tym jezdzi wysoko i samochod ma niepowtarzalny styl podobno wczesniejsze modele sa usterkowe cena zblizona do octavii 2a te auto jest sliczne fotel kierowcy podnoszony elektrycznie fajna bryka
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

jest ok

Witam
mam PT od 0.5roku i pierwszych emocjach przyszedł czas podsumowań, primo pierwsze: wygląd, auto wygląda niesamowicie na zewnątrz. i w środku, cholernie wygodne siedzenia (amerykańskie welury robią swoje), brak przyspieszenia(silnik 2.0) i skręt faktycznie może drażnić, awaryjność= zero, fure fajnie się prowadzi w dłuższe trasy, generalnie podsumowując autko jest bardziej dla ludzi ceniących oryginalność niż ergonomie, ja POLECAM…
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

wygoda jazdy

Przednie fotele bardzo wygodne, ale tylne przy dłuższych trasach fatalne. Pasażer siedzi sztywno, na baczność, brak lekkiego podwyższenia siedziska pod kolanami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badziewie

z aspiracjami stylizowane na starą Warszawę... a w środku plastikowa tandeta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ogólnie wukrzają mnie plastikowe i metalowe akcenty w środku. Takie elementy typu elektryczne szyby pomiedzy nawiewem plastikowe lusterka nie pasujące do stylu auta i obleśna dźwignia zmiany biegów psują wizerunek samochodu. Ogólnie amerykanie chcieli coś zrobic ale wydaje mi sie ze do konica sami nie wiedzieli co. Do tego dochodzi gigantyczne cło :/ Jeżeli juz ktoś kupuje u nas ten samochód to tylko urzywany...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy Ci ktorzy krytykują jeździli tym autem?

Widzę , że najwięcej do powiedzenia mają Ci ,których nie stać na tę brykę.
Cieszę się że za parę dni będe w klubie posiadaczy tego autka.
To nie jest wyścigówka lecz osobówka z klasą wana.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

tandetne plastiki

tandetne plastiki na desce rozdzielczej reszta ok ciekawy jestem co z zabezpieczeniem anty- korozyjnym.(autko montowane w Meksyku).

Pt cruiser_FAJNA BRYKA

Moim zdanie autko niezle ale nie dlamnie moze znajdzie sie osoba ktora doceni jego mozliwosci!!!SPRZEDAM wersja bogato wyposazona o przebiegu 56 tys km z 2001r bezwypadkowy-serwisowany!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najwięcej mówia ci co nie maja pieniedzy

Jestem importerem samochodów z ameryki. od poczatku roku sprzedalem 5 PT Cruiser-ów (bezproblemowo) i nie zamierzam na tym skończyc. najwiecej zawsze maja do powiedzenia ci ktorych na to nie stac (wieśniacy ktorzy jezdza golfami II i III) albo ci ktorzy nigdy nie mieli nic do czynienia z takim samochodem. Samchody amerykanskie to sa samochody użytkowe!! tymi autami sie jezdzi a nie tak jak w europie sie na mercedesa albo bmw huha i dmucha
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

pytanie

co oznacza pojawiajaca sie ikona silnika koloru pomaranczowego.Mam cruisera z roku 2001 ben
zyna 2.0l
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

bzdury piszecie

jestem włascicielem od ponad 1,5 roku nie mam z tym autkie żadnych problemów mieszkam na wyspach a byłem autem juz dwa razy w polsce bez problemu mam silnik 2.2 crd 141 konny chcoc niektuży piszą ze ma tylko 121 koni ale tak nie jest nie zamieniłbym tego auta na zaden inny a bzdury pisza tylko ci których nie stać na to auto lub jego utrzymanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0