Widok
Chrysler PT Cruiser
Linia nadwozia tego auta jest charakterystyczna i nawiązuje do amerykańskich samochodów z lat 40.: wyraźnie zaznaczone nadkola błotników, wielka atrapa chłodnicy i "garbaty" kształt nadwozia. W tym minivanie o długości niecałych 4,3 m zaplanowano 5 miejsc i przestrzeń bagażową o wartości 538 l. Tylna kanapa dzielona jest w stosunku 1/3 - 2/3 w właściwie zaprojektowano ją komfortowo dla dwóch ...
więcej
więcej
Rynek USA
Nie porównuj USA do Polsko , bo to jest śmieszne !!
Chrysler jest objety 35 % cłem , W opinii kolegi, który mieszka w USa 10 lat , Chrysler robi postępy , podobnie jak Ford , natomiast GM ma najgorsze wnętrza . On sam ma BMW 3 ( 5 lat gwarancji) kupione na 3% kredyt, firmy KIA, Deawoo wchodzące na rynek dają nawet do 7 lat gwarancji, a Mercedes na trzy rzeczy dożywotnią :( brak paliwa, awaria koła, zatrzaśnięcie kluczyków).Tylko czy tam Państwo w USAingeruje w rynek samochodowy ?
Chrysler jest objety 35 % cłem , W opinii kolegi, który mieszka w USa 10 lat , Chrysler robi postępy , podobnie jak Ford , natomiast GM ma najgorsze wnętrza . On sam ma BMW 3 ( 5 lat gwarancji) kupione na 3% kredyt, firmy KIA, Deawoo wchodzące na rynek dają nawet do 7 lat gwarancji, a Mercedes na trzy rzeczy dożywotnią :( brak paliwa, awaria koła, zatrzaśnięcie kluczyków).Tylko czy tam Państwo w USAingeruje w rynek samochodowy ?
Autko z bajerkiem:o)
Jestem posiadaczem tego autka od 3 mies. i nie żałuję ze go kupiłem, po drobnych przeróbkach – chromowe lusterka, srebrny grill, to jedyne takie autko w moim mieście :o) … teraz konkretnie, wady przede wszystkim spalanie – to autko ma apetyt 12l/100km w mieście, skręt – „ …tam gdzie normalne auto zawraca na 3 razy tam PT zawraca na 5” no i ceny części i przeglądów tu firma Chrysler ma wilczy apetyt … a zalety to przede wszystkim wygląd – firmowe chromowe felgi i klamki, bardzo wygodne siedzenia, pakowny bagażnik i solidne wykonanie (szczególnie wersja: LIMITED) doskonała platforma do tuningu
Ladne ale beznadziejne!
Trzeba to autko miec troche wiecej niz pare miesiecy , zeby cokolwiek o nim powiedzic. Mam to auto i chce sie go jak najszybciej pozbyc. Nie zlicze razy ile to ja bylem z nim w warsztacie. Mieszkam w Niemczech i opinia o tych autach tutaj,jest jedna , badziewie!!!!!. Lepiej kupic KIA , ma wiecej gwarancji,i wiecej wyposarzenia bez dodatkowej doplaty.
mialem okazje prowadzic te auto z silnikiem 1,6 116KM.podobno od mini czyli bmw jak na takie wysokie i duze auto to calkiem dynamiczny choc test elastycznosci od 80 do 120 na V biegu mowi cos innego skrety slabe wygodne wnetrze plastiki kiepskie ale fajnie sie tym jezdzi wysoko i samochod ma niepowtarzalny styl podobno wczesniejsze modele sa usterkowe cena zblizona do octavii 2a te auto jest sliczne fotel kierowcy podnoszony elektrycznie fajna bryka
jest ok
Witam
mam PT od 0.5roku i pierwszych emocjach przyszedł czas podsumowań, primo pierwsze: wygląd, auto wygląda niesamowicie na zewnątrz. i w środku, cholernie wygodne siedzenia (amerykańskie welury robią swoje), brak przyspieszenia(silnik 2.0) i skręt faktycznie może drażnić, awaryjność= zero, fure fajnie się prowadzi w dłuższe trasy, generalnie podsumowując autko jest bardziej dla ludzi ceniących oryginalność niż ergonomie, ja POLECAM…
mam PT od 0.5roku i pierwszych emocjach przyszedł czas podsumowań, primo pierwsze: wygląd, auto wygląda niesamowicie na zewnątrz. i w środku, cholernie wygodne siedzenia (amerykańskie welury robią swoje), brak przyspieszenia(silnik 2.0) i skręt faktycznie może drażnić, awaryjność= zero, fure fajnie się prowadzi w dłuższe trasy, generalnie podsumowując autko jest bardziej dla ludzi ceniących oryginalność niż ergonomie, ja POLECAM…
Ogólnie wukrzają mnie plastikowe i metalowe akcenty w środku. Takie elementy typu elektryczne szyby pomiedzy nawiewem plastikowe lusterka nie pasujące do stylu auta i obleśna dźwignia zmiany biegów psują wizerunek samochodu. Ogólnie amerykanie chcieli coś zrobic ale wydaje mi sie ze do konica sami nie wiedzieli co. Do tego dochodzi gigantyczne cło :/ Jeżeli juz ktoś kupuje u nas ten samochód to tylko urzywany...
Najwięcej mówia ci co nie maja pieniedzy
Jestem importerem samochodów z ameryki. od poczatku roku sprzedalem 5 PT Cruiser-ów (bezproblemowo) i nie zamierzam na tym skończyc. najwiecej zawsze maja do powiedzenia ci ktorych na to nie stac (wieśniacy ktorzy jezdza golfami II i III) albo ci ktorzy nigdy nie mieli nic do czynienia z takim samochodem. Samchody amerykanskie to sa samochody użytkowe!! tymi autami sie jezdzi a nie tak jak w europie sie na mercedesa albo bmw huha i dmucha
bzdury piszecie
jestem włascicielem od ponad 1,5 roku nie mam z tym autkie żadnych problemów mieszkam na wyspach a byłem autem juz dwa razy w polsce bez problemu mam silnik 2.2 crd 141 konny chcoc niektuży piszą ze ma tylko 121 koni ale tak nie jest nie zamieniłbym tego auta na zaden inny a bzdury pisza tylko ci których nie stać na to auto lub jego utrzymanie