Widok

Chrzest - Zaspa, Brzeźno, Nowy port

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Orientuje się ktoś ile kosztuje chrzest w tych dzielnicach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chrzest? co łaska - a wręcz za darmo bo Papież zniósł opłatę za sakramenty ;)
image image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety księża tego nie wiedzą
Powiem tak - jak my dopełnialiśmy formalności to na ten sam dzień 3 innych dzieci było chrzczonych i w księdze widziałam jakie były datki (siostra dopisywała nas datek) - raz 100zł, dwa razy 50zł i raz 20zł :) - Zaspa św. Kazimierza Królewicza w 2014roku :)
image image

dziękuję trochę mi to pomogło. Udam się na zaspę. :) W brzeźnie z tego co słyszałam to 500 zł .. Kiedyś nie było żadnych cenników i człowiek się nie głowił gdzie i za ile a teraz.. ach szkoda gadać :)
na przymorzu w bracie albercie co łaska
ja dałam w Brzeźnie 100 zł i nie było komentarza. Myślę, że można nawet dać mniej. Ile chcesz.
W Porcie oficjalnego cennika nie ma ale zależy na kogo trafisz w kancelarii parafialnej.
Ja dałam ofiarę w kopercie to proboszcz nie chciał wziąć mówił że przecież nam na dziecko się na pewno przydadzą pieniążki, ale kilka lat wcześniej moja koleżanka trafiła na starszą siostrę zakonną, która przy nich zajrzała do koperty i krzyknęła z oburzeniem "tak mało???".
:)
No to jest tragedia, niby nie powinni brać za to kasy bo tak naprawdę to jest obowiązek ochrzcić dziecko jeśli rodzice są katolikami. Nie wiem skąd te cenniki bo nie każdego na to stać.. W każdym razie w życiu nie dam 500 :)
Byłam w piatek u proboszcza co laska powiedzial w brzeznie.
do góry