Widok

Chrzest

Czy w Baninie ksiądz robi problem jeżeli rodzice nie mają ślubu i czy ochrzcic można o wybranej przez siebie godzinie ( oczywiście za dodatkową opłatą )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli chodzi o godziny to wyraźnie mówi sie, że rodzice musza siedostosowac:

http://www.parafiabanino.pl/sakramenty-11667/chrzest-11668 - tu znajdziesz informacje.

Jeśli chodzi o brak sakramentu małżeństwa to z tego co wiem nie robi,ale lepiej podejdź do biura parafialonego i sama dopytaj;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

w sumie to robi taki problem, ale chrzestnym. Wiec poszukaj takich po ślubie i bez rozwodu, powinno być ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Godziny są wyznaczone i raczej sztywne... chyba że ktoś naprawdę na krótko przyjeżdża do domu i wtedy można negocjować, ale w dni powszednie. Rodzicom beż ślubu raczej nie robi problemów, ale chrzestni mają być wolni, bądź po ślubie, co wynika z przepisów kościelnych, a nie "widzimisię" Proboszcza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam... mieliśmy chrzciny rok temu bez problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rodzice mogą być bez ślubu. Natomiast robi problem aby ochrzcić w innym terminie niż podany. Nawet dodatkowa oplata nic nie dala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A moze ktoś się orientuje , czy w jakiejś gdańskiej parafii można ochcic dzieci w wybranej przez siebie godzinie, chcemy by było jak najbardziej kamrealnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sprubójcie w Matarni;wspaniały proboszcz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję. Nie chcemy narażać tutejszej społeczności na szok. Jedno dziecko 6 lat , a drugie 5 :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nasz syn miał 8 i naprawdę nie przejmuj się tym.Fajnie bo dzieci są świadome.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A i uwierz mi ,że on nie był odosobnionym tylko było ich kilku.Także głowa do góry
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok .W takim razie spróbuję. Dziękuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tam od razu szok, może mieszkaliście za granicą gdzie nie było prawdziwego chrześcijańskiego kościoła tylko jakieś ewangelickie i baptystów i nie chcieliście, powody mogą być różne :)
dla ksiedza wazniejsze, ze chcecie ich włączyć, on to nawet moze uznać za nawrócenie i osobisty sukces ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koscioly ewangelickie, protestanckie to są koscioly chrześcijańskie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

do góry