Widok
Brak rozsądku
Ciężko z antyszczepami rozmawiać bo jakiekolwiek logiczne argumenty o dziwo utwierdzają ich w swoich przekonaniach.... Nic ich nie przekona... Jedynego antyszczepa który zmienił zdanie widziałem w pandemii, niestety na ratunek było już na późno. Szkoda, bo może powiedziałby innym. nie wiem jak dotrzeć do tych ludzi, ktoś ma jakieś pomysły? jak przemówić do rozsądku... O dziwo antyszczepy wierzą w jedną "pracę naukową Pani która zleciła badania które miały udowodnić ze szczepionki powodują downa, praca nie przeszła recenzji (sprawdzenia pracy naukowej). Najlepsze jest to, że inne prace naukowe na ten temat które zostały zrecenzowane już nie docierają do nich.... w takich pracach są zawarte wszystkie dane, wystarczy sprawdzić, dlaczego nikt z antyszczepów nie obali takiej pracy? Bo nie ma naukowej możliwości obalenia tych prac... No ale tak to jest jak ktoś myli wiedzę z wiarą
Dwa razy przeżyłem waszą straszną chorobę bez szczepionki i żyje. Dalej testujcie na sobie badziewie, nikt wam nie zabrania, ale nie namawiajcie innych do tej głupoty. Powiedz mi ile czasu testuje się szczepionki zanim poda się je ludziom, a jak było w tym przypadku? Nauka tak poszła podczas srovidu do przodu, że skróciła czas testów o 90%?
PięknoResortu
Parawan to nie takie hop siup. Nie każdy patrol ma na wyposażeniu parawan. Kiedyś, w jednym mieście technicy dostali parawan do nieoznakowanej Fabii ale się nie mieścił haha ale o tym przełożony nie pomyślał. Stał w kącie w pomieszczeniu i czekał na nowy, większy radiowóz. Dostali potem nieoznakowane Vivaro i już nie było problemu. Ale z cztery lata parawan leżał nie używany.
A ja miałam fart
Jestem rówieśniczka tej Pani i też nagle zatrzymała mi się akcja serca, ale na moje szczęście stało się to w przychodni na Armii Krajowej w Gdyni. Dzięki szybkiej pomocy , przeżyłam. Może gdyby ktoś tej kobiecie wykonał masaż serca, witała by dziś z bliskimi Nowy Rok. Ciągle w takich sytuacjach nie umiemy szybko pomóc, a pogotowie nie zawsze zdąży