Widok

Ciasno na trójmiejskich porodówkach. Pacjentki odsyłane

Opinie do artykułu: Ciasno na trójmiejskich porodówkach. Pacjentki odsyłane.

W trójmiejskich szpitalach coraz częściej brakuje miejsc na porodówkach, bo "blokują" je mamy z noworodkami, dla których nie ma wolnych łóżek na oddziale położniczym. Rozdzielanie mam i dzieci, szukanie wolnych łóżek na innych oddziałach i w innych placówkach - to rzeczywistość, w której coraz trudniej funkcjonować i pacjentkom, i lekarzom.

Świeżo upieczone mamy czekają w sali porodowej na wolne miejsce na oddziale położniczym, pacjentki są odsyłane do mniejszych szpitali ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Ja też dwa razy w Pucku. Ostatnio 3 tyg temu. Tez na krzesełku. I nie wyobrażam sobie inaczej. Położne super. A wiadomo, że dobra położna przy porodzie to podstawa.

PUCK

Jeśli w ciąży czułaś się dobrze, ciąża była bez powikłan spróbuj wybrac sie do Pucka. Rodziłam tam dwoje dzieci-na krzesełku z przemiłymi położnymi. POLECAM WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMOM!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest chyba literka wielkie "o" jak "Ola"?

Jednak trzeba mieć na względzie, że Arciszewscy przyjmują tylko bardzo donoszone ciąże, inne odsyłają. Moja kuzynka umówiona z ich kliniką, gdy zaczęła się akcja porodowa (chyba 32 tydzień), musiała szukać innej placówki. Urodziła i była bardzo zadowolona ze szpitala publicznego w Łomży.

Jeśli chodzi o prywatne kliniki, polecam Clinica Medica w Łodzi. Byłam pod dużym wrażeniem ich zaangażowania i troski o dobro obu pacjentów (matki i dziecka). Wielki plus, że się nie boją trudnych przypadków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szpital ma obowiazek znalezc miejsce na innej porodówce jesli odsyla kobiete

I co teraz?

Bardzo żałuję, że przeczytałam ten artykuł. Mam termin za tydzień i nie wiem za bardzo jak mam się ustosunkować do tych danych, ciśnienie leci do góry. Sama świadomość tego, że NFZ nie wywiązuje się z obowiązków mało pomaga.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

najważniejsze bez stresu

Spokojnie, jeśli ktoś mieszka w Gdańsku to co najwyżej odsyłają pomiędzy Zaspa, Kliniczną i Wojewódzkim (Kopernikiem). Najlepiej przedzwonić wcześniej, w ostateczności ląduje się w Wojewódzkim- ja tam rodziłam dwoje dzieci i żyję, warunki co prawda masakra ale personel się stara. Najważniejsze by trafić na dobrą położną bo tak naprawdę to ona jest najważniejsza przy porodzie. Powodzenia i spokoju, do sierpnia jeszcze daleko ;-)

Rodziłam w pucku 2 tyg temu, a wczesniej 3 lata temu. I caly czas się tam starają :).

Rodziłam 2 tyg. temu. Bez stresu w Pucku. Pierwsze dziecko 3 lata temu tez tam. Jezeli wszystko z ciążą i dzieckiem jest ok to polecam Puck. Nie trzeba tam rodzic na leżąco na łóżku jak w innych szpitalach. Sama decydujesz jak chcesz.

pomoc w znalezieniu miejsca

Przykro to pisac lecz spotkalam sie z sytuacja gdy pacjenki byly odsylane z porodowki i nikt w danym szpitalu nie mial zamiaru pomoc w znalezieniu im miejsca w innej placowce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja rodziłam 2 tyg. temu w Pucku. Po raz drugi zresztą. I jestem po raz drugi zadowolona. Chociaz blizej mam do Gdyni.

To są kpiny !

Jest niż demograficzny, większość par ma jedno dziecko i nie ma miejsca na porodówkach ?! To jest wstyd, środek Europy i mamy XXI wiek !
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezstresowy to może i jest jak poród przebiega bez najmniejszych komplikacji, a gdy już się coś dzieje to karetka i do publicznego szpitala, a to raczej jest dużo większy stres niż poród w publicznej placówce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest

Jest ktoś, kto teraz rodził na dniach? Ja mam termin na sierpień ale czuję stres w związku z odsyłaniem...

Nie wiem czemu, ale te zera w cyfrze mnie przyciągają... Jaka to czcionka?

Miejsca sa ale dla znajomych lekarzy

Ja rodziłam rok temu i pomimo bardzo wysokiego cisnienia odeslano mnie z szpitala na Klinicznej i na Zaspie. Ostatecznie po paru godzinach wyladowalam w Wejherowie. Tam tez mieli watpliwosci czy mnie przyjac. Na szczescie polozyli mnie na sale porodowa i po trzech godzinach mialam juz coreczke :-)

Taaaa... Niestety słyszałam opinie o prywatnych porodach w Trójmieście... Paskudne szwy, których potem nikt nie chce zdjąć. Płatne wizyty Po. Jeżeli rodzic prywatnie to w klinikach na południu np. W Białymstoku u Arciszewskich.

Oj smutny

Żebyś chorował tylko w 3 miescie
do góry