Widok

Ciąża po poronieniu, proszę o pomoc - ginekolog

Zdrowie Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Witajcie dziewczyny, jestem po 2 poronieniach, obie ciąże prowadził doktor mielcarek (pierwsza ciąża zakończyła się 9 tygodnia , druga ciąża 10 tygodnia, odstep pomiedzy pierwsza a druga ciazą to 2 miesiące, brałam duphaston i kwas foliowy i acard na noc) chce zaczac starania o dziecko uplynelo juz 7 miesiecy od 2 poronienia, ale boje sie kolejnej porażki, nie wiem czy zmieniac lekarza gdyz wciąż mam nadzieje ze tym razem się uda ale mąż juz krzyczy na mnie ze najwyzszy czas isc do kogos innego. poszlam o porade do invicty do doktora lukaszuka ale on skierowal nas na mega drogie badania genetyczne, na ktore nas nie stać. Nie wiem co mam robić, prosze o porady, moze ktos byl w podobenj sytuacji i moze polecić dobrego ginekologa z gdańska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem z mężem po takich badaniach, ale po skierowanie poszłam do ginekologa na NFZ a mąż miał skierowanie od lekarza rodzinnego- same badanie odbyło się na Klinicznej-od skierowania do samego badania trwało to trzy miesiące-ale to tylko dlatego, że skończyły im się limity na te badania i trzeba było odczekać swoje. Na wyniki czekaliśmy miesiąc.
Rozmawiałam z kilkoma lekarzami, po jakim czasie można znowu się starać no i z tych wszystkich rozmów wynikło mi, że po pół roku już można.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zmienilabym ginekologa.
zapraszam na forum kafeteria,ciąża,poród,wychowanie.
Tam pełno mam aniołów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dostałam skierowanie na badania genetyczne na NFZ, poszłabym na Twoim miejscu do kogoś, kto takie skierowanie da i Tobie (ja chodziłam do dr Agaty Grzybowskiej w Gdyni). Robiłaś badania tarczycy, w tym przeciwciała i USG?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, robiłam badania genetyczne i tarczycy i usg i inne i wszystko jest oki, nie wiem co było przyczyną 2 poronień, mój lekarz tez nie wie, mam nadzieje ze przy najbliższych staraniach się uda. choć boje się tych starań ogromnie.

czy ktoś zna dobrego lekarza ginekologa z GDAŃska, który mogłby przygotować mnie do kolejnej ciąży i pomóc mi ją przetrwać ?
mamo 2 aniołków, ja jestem z Gdyni, ale wiem, że jest sporo dobrych lekarzy w Gdańsku, co mi teraz do głowy przychodzi to np Adam Szulc. Bądź dobrej myśli - na pewno się uda! Ale spokojnie i bez presji :)
Życzę Ci wszystkiego dobrego!
Ja Też codziła do Agaty Grzybowskiej i dostałam skierowanie na badania genetyczne, jednak nie zdążyłam ich zrobić, bo poroniłam..
albo szybciej będzie jak zamówisz testy z invicty na poronienia teraz są w promocji. bedziesz mogła wtedy wykluczyć szybko czy jest to przyczyn genów czy nie
Witaj,
polecam dr Piskulaka z Gdyni, prowadził moją ciążę (zagrożoną od 6 tyg.), z całą pewnością jego fachowa wiedza i doświadczenie przyczyniły się do tego, że teraz jestem szczęśliwą mamą :-)
Ja jestem po poronieniu 3 tyg temu... Czy ginekolog (wizyta za 3 tyg) da mi skierownie na badanie tarczycy i inne(prolaktyna , toksoplazmowa..)???
image
image
a bralas pod uwage problem immunologiczny?
dla mnie najlepsza specjalistka od ciaz po poronieniue jest Malgorzata Jerzak. mam za soba kilka strat ciazy, niestety gdanskie slawy tylko kasowali kase za wizyte, a nie potrafili wskazac badan, jakie moglabym zrobic,zeby poznac przyczyne moich strat.I wystrczyly dwie wizyty u Jerzakowej w Warszawie, ktora postafila diagnoze po przeprowadzonych badaniach.
ciaza proadzona na heparynie i acardzie okazala sie ciaza donoszona. A prowadzilam ja tu w gdanku, ale konsultowalam leki telefonicznie z Jarzakowa.
I pomyslec,ze gdyby nie ona, to dalej wydawalabym kase na lokalnych specjalistow i nie mialabym dziecka tu, na ziemi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gorąco polecam dr Agnieszkę Kowalewską- Włas. Przyjmuje na Wrzeszcu. Jest perfekcyjna.
też poroniłam 2 razy potem urodzilam zdrową córkę zrób badania na zespół antyfoslipidowy w ciaży brałam acard i claxane zastrzyki na rozrzedzenie krwi czasmi nie ma przyczyn zle zagnieżdzenie zarodka...ale badanie genetyczne robiła u prof Limona - nic nie wykazało głowa do gory kiedys sie uda
heparyna lub claxane zastrzyki są wprowadzane dla kobiet , które roniły
koniecznie znajdź dobrego ginekologa. skoro Twój poprzedni lekarz nie potrafi określić nawet przyczyny powinnaś go koniecznie zmienic. nie mam takich wielkich problemów jak Ty ale równiez mam powazne kłopoty ginekologiczne. chodze do prywatnej przychodni na Jana Pawła II. tam jest az 4 naprawdę dobrych lekarzy specjalistow. Bardzo sobie chwale. Od stycznia mają umowe z nfz.
Dziękuje Wam dziewczyny za cenne uwagi.
Bogusia a z jak brzmi nazwa tej prywaten przychodni? może Lux Med ? jeśli tak to proszę podaj mi nazwiska dobrych specjalistów :)

pozdrawiam i zdrówka życze :D
To Centrum medyczne Falck przy ulicy Jana Pawła II. Przyjmuje tam czterech ginekologów. Ja chodzę do dr Chwastek. Ale tu masz link do grafika lekarzy z tej przychodni : http://www.falckmedycyna.pl/chapter_254.asp Powodzenia!
Dziewczyny szukacie nie tam gdzie trzeba. Proponuję dowiedzieć się czegoś więcej o kości ogonowo-krzyżowej. Jest pewna tajemnica o której możesz dowiedzieć się na Ceragemie i tylko tam tego się dowiesz, żaden lekarz tego Wam nie powie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
polecam pania dok papinska stachowiak. przyjmuje w lux medzie. urocza i bardzo dokladna
Zgadzam się to bardzo dobry lekarz. Byłam u niej raz ale jest świetna. Po poronieniu zdecydowałam się na npr z wspomaganiem ;p Cyclotest- taki komputer cyklu i olejek z wiesiołka. Udało mi się szczęśliwie urodzić :)
Witaj. Jetem w takiej samej sytuacji co Ty.....Ja niestety też dwa razy poroniłam. W końcu zmieniłam lekarza, którego bardzo i to bardzo Ci polecam dr.Piotr Bereśniewicz. Przyjmuje na ul. Hallera 4/1A nr tel.602-472-527 mogę dodać ze prawdopodobnie jestem w ciązy :) w piątek idę do niego i się dowiem. Bardzo szybko reaguje i podaje leki.Godny polecenia. Jeżeli chcesz zajść w zdrową ciąże to się do niego udaj. Wizyta około 100-120 zł. Warte wszystko poświęcenia jeżeli chce się maleństwo swoje na świecie. Pozdrawiam.
do góry