Widok

Ciekawe szkoły muzyczne..? -Gdańsk

Idę niedługo do liceum i postanowiłam wybrać kierunek muzyczny co wiąże się z pójsciem do szkoły muzycznej. Wiele czytałam o takich szkołach w gdańsku i w ogóle... ale na ogół są to szkoły "drętwe" z muzyką klsyczną, a mnie interesuje głównie Rock. Gram na gitarze elekrycznej więc skrzypce, wiolonczelle i takie tam.. mnie nie kręcą.
Czy zna ktoś może jakiąś taką szkołe, która z prostała by moim wymaganiom ;D? ( w trómieście) Albo jakieś LO z takim profilem?
Piszcie proszę inf. jaki jest poziom, nauczyciele i jak to wszystko w tej szkole działa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzę do Szkoły Muzycznej II stopnia we Wrzeszczu na ulicy Partyzantów. I jest to szkoła nastawiona głównie na kształcenie w kierunku muzyki klasycznej. Raczej nie ma szkół muzycznych w trójmieście, które by kształciły głównie w rozrywce. Jedynie są wydziały jazzu i rozrywki na akademiach muzycznych, są też uczelnie nastawione na rozrywkę i jazz w Warszawie i Katowicach.
Powiem ci coś. Skoro chcesz byc dobrym muzykiem, to powinieneś znac się i umiec choc trochę grac klasykę na gitarze klasycznej. Ten rodzaj muzyki bardzo rozwinie twoje umiejętności i wrażliwośc. Nie lubię, kiedy ktoś, kto chce grac w przyszłości rock czy coś w tym stylu, odrzuca od razu muzykę klasyczną i mówi, że "skrzypce i wiolonczele mnie nie kręcą". Jeśli uważasz, że szkoły muzyczne są drętwe no to cóż... Mało wiesz :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Inne

Jakie spawarki używacie? Co wybrać do poprawienia blach w samochodzie? (11 odpowiedzi)

Do wymiany mam 1 błotnik po stluczce i 2-3 poprawki na pasie przednim i tylnym. Ogólnie chciałbym...

Pożyczka w chwilówce - pytanie. (24 odpowiedzi)

Brał ktoś z Was pożyczkę w chwilówce?? Zastanawiają mnie koszta i czas oczekiwania na decyzję i...

CDN Hosting (5 odpowiedzi)

Czy ktoś z was korzystał z tego rodzaju hostingu? Jakie są główne korzyści płynące z użycia CDN...

do góry