Widok
Citroen C3 Aircross: napakowany mieszczuch
Opinie do artykułu: Citroen C3 Aircross: napakowany mieszczuch.
Ma interesującą stylistykę, niezłe silniki w ofercie, a do tego szeroką możliwość personalizacji - przedstawiamy wam kolejnego miejskiego crossovera, tym razem od Citroena. Poznajcie model C3 Aircross, czyli zdecydowanie większego brata C3.
Citroen po udanym debiucie najnowszej generacji modelu C3 poszedł za ciosem i postanowił zaatakować popularny segment B również crossoverem. C3 Aircross to "uterenowiona" wersja klasycznej C3, a zarazem świetna alternatywa dla tego hatchbacka. W ...
Ma interesującą stylistykę, niezłe silniki w ofercie, a do tego szeroką możliwość personalizacji - przedstawiamy wam kolejnego miejskiego crossovera, tym razem od Citroena. Poznajcie model C3 Aircross, czyli zdecydowanie większego brata C3.
Citroen po udanym debiucie najnowszej generacji modelu C3 poszedł za ciosem i postanowił zaatakować popularny segment B również crossoverem. C3 Aircross to "uterenowiona" wersja klasycznej C3, a zarazem świetna alternatywa dla tego hatchbacka. W ...
no to sam widzisz że saab pali więcej
większa masa, większy motor. Przecież to nie moc max pali paliwo tylko moc bierząca którą akurat generuje silnik. Przy tej samej dynamice jazdy znaczenie ma bezwładność pojazdu (ruszanie) jak i opory wewnętrzne silnika. I tu jest odpowiedź dlaczego Saab pali więcej.
Saab pali więcej o 4L/100km w mieście
Przy czym silnik jest większy od tego agregata o jeden cylinder, pojemność większa o jeden silnik Cinquecento i mocy więcej o jedno Punto 1.4L (które od tej cytryny dużo mniej pali)... Dalej podtrzymuję to, co napisałem. Pojemność 1.2L i spalanie 8L/100km (nawet w mieście) to jest nieporozumienie./..
Nie jest nieporozumieniem jeśli masz tak mocny silnik
Przecież on ma osiągi takie jak 2.0 wolnossący. A pali w mieście mniej. Ja mam Hondę Civic 1.8, 100 kg cięższa, w mieście pali dychę. Poza tym w mieście tym saabem nie jedziesz cały czas z mocą maksymalną więc jakie to ma znaczenie ile Punt więcej masz pod maską. Nie rozumiesz do końca skąd się bierze spalanie i upraszczasz jak tylko możesz do pojemności i mocy max. To co piszesz to właśnie te 4 litry więcej. Z tego to wynika.
Również jestem zaskoczony
Wydawałoby się, że mniejsze silniki turbodoładowane powinny palić mniej. Taki chyba jest sens ich produkcji, czy się mylę? A tymczasem nawet silnik Renault 0.9 TCi pali jak smok. Dlatego m.in. nie zdecydowałem się na zakup Clio od miasta.
Mój 8 letni C3 z silnikiem wolnossącym 1.4 95 KM pali średnio 7 litrów / 100 km.
Mój 8 letni C3 z silnikiem wolnossącym 1.4 95 KM pali średnio 7 litrów / 100 km.
uterenowiony C3
....Francuzi postanowili napakować nieco model C3. Zwiększyli prześwit, wstawili plastikowe nadkola mające podkreślić cechy terenówki (dodam tylko, że napęd 4x4 nie jest dostępny), na dachu zamontowali relingi,"
maskara i żenua....bez napędu 4x4 nawet nie ma dołączanego ....Panda jest już lepsza
maskara i żenua....bez napędu 4x4 nawet nie ma dołączanego ....Panda jest już lepsza