Widok

Citroen Jumper

Od wielu lat Citroen zajmuje znaczącą pozycję na rynku lekkich samochodów dostawczych. Marka zdobyła renomę dzięki nowatorskim modelom wychodzącym naprzeciw oczekiwaniom użytkowników.Nowy Jumper oferuje : szerszy wachlarz objętości przestrzeni ładunkowej: nowy Jumper jest dostępny wczterech długościach, z trzema rozstawami osi i trzema możliwymi wysokościami. Dzięki temu zapewnia użytkową ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jumper 2.2

Ja zakupiłem jumpera w Białymstoku,ogólnie jestem zadowolony ale z blacharką jest już gorzej.zaraz po gwarancji jedne skrzydło drzwi tylnych zmieniło kolor jak również plastiki nad światłami przednimi.Plastiki ok rozumiem na słońcu itd.ale bliźniaczedrzwi a teraz mają dwa różne kolory.kiedy poruszyłem temat w serwisie wzrószają tylko ramionami,jakbym mówił o jkimś latającym spodku.to już drugi jumper w moich rękach pierwszy był niebieski,ale po 8latach stał sie dalmatyńczykiem biało-niebieskim.teraz widzę ze i z tym będzie to samo.wiec musze go sie szybko pozbyć.następne auto napewno już niebędzie citroenem

Jumper 2,2

Mam go od nowego 2007 po 180tyś wymiana akumlatora ,tarcze hamulcowe, klocki opony to normalka na michelinkach zrobiłem 150tyś mocowanie koło zapasowego to porażka,woże je na pace czeka mnie jeszcze wymiana amortyzatorów przód i tłumnika,ogólnie jestem z niego zadowolony

Jumpie 2.2 hdi 2009

darek kup sobie sprintera z powyzej 2010 roku zobaczysz co tam sie dzieje z blacharka jak to nazwales,,,,kupujac blaszaka od citroena jestes w o tyle lepszej sytuacji ze blacha jest w ocynku .,.,.a to ze farba polowieje to chyba nic takiego tragicznego jak dbasz tak masz moze do tego jakas mala polereczka by sie przydala to bys nie nazywal auto od delmatynczyka ,,,zrob cos dla auta a bedziesz zadowolony z niego ....
ja mam jumpera w zoltym kolorze,,i jestem z niego haapy
po wymianie sprintera z 2005 r na cytryne musze stwierdzic ze sprinter to padaczka totalna,.,.halas w kabinie ,rdza rdza jeszcze raz rdza czym mercedes musi sie wstydzic ........
przy 90,000 tys...padla pompa wtryskiwaczy
wlacznik awaryjnych
ogrzewanie beznadziejne generacja silnikow cdi...
tak wiec ja trafilem na udany model citroena i przy tym zostane.,.,pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jumper 2.0 hdi

jumper rok 2002 mało elektroniki mało awarii łatwy w utrzymaniu dobry silnik blacharko ok polecam to auto

jumper

spie się na oczach

jumper 2.2 HDI L3H2

witam. kupiłem jumpera w Niemczech . rok produkcji 2008. ma 260 tys przebiegu. auto sie rozpada. mam go przeszło rok. w tym roku na awarie wydałem ponad 10 tys zł . i dalej stoi na warsztacie . autko niewypał nie polecam na złom bym go najchetniej zawiozł gdyby nie dałem za niego tyle kasy. nie kupujcie jumpera nie polecam. tragediaa!!!!

jAKBYM CZYTAŁ OPIS WŁASNEGO AUTA

Witam Państwa i Pana powyżej teraz przedstawię opis własnego Citroen Jumper 2009r 2.2 HDI 120KM wymiar L4H2

Wizyt w serwisie w ciągu gwarancji nie zliczę z 2 lat przestał tam pewnie z 6 miesięcy
Ubytki płynu to pęknięty blok a nie uszczelka --- częsta usterka ale o tym powiedzą dopiero po gwarancji
Łuszczący się lakier daje w kość dopiero po 5 latach na początku zawsze jest mało a potem nagle spływa cały samochód. Ocynk też wówczas schodzi i pozostaje szukanie kogoś kto takiego kolosa pomaluje a kasa wtedy za lakierowanie to koszty około 10tyś złotych i mało kto chce to dobrze zrobić
Słabe uszczelki wszędzie powodują zalewanie wiązek i sterowników a ceny serwisu są bardzo wysokie
ALE AUTO MA ZALETY:
ze wzmocnionym zawieszeniem przewieziesz nawet 5 ton i to non stop i nic mu nie jest
pali bardzo mało 7-8litrów cały czas zapakowane do pełna
pali w największe mrozy
jest bardzo ładowne

ROZWIĄZANIE DLA TYCH CO CHCĄ KUPIC:
weź lakier metalik odwdzięczy się ogromnie
dokup nawet od innego auta osłonę silnika od spodu
zabezpiecz sterowniki mimo iż nowe auto
I NIESTETY JEDYNA RZECZ KTÓREJ NIE DA SIĘ PRZEWIDZIEC TRZEBA TRAFIC NA BLOK KTÓRY NIE PĘKNIE I NIE BĘDZIE UBYWAŁO PŁYNU CHŁODZĄCEGO

Kolega trafił 2 sztuki dobre w lakieru srebrny metalik mają po 500-600tysięcy i dobrze jeżdzą

TRZEBA MIEC FART

I ważną zaletą jest również cena bo w citroenie można dosta nawet 40% rabatu przy znajomościach więc gdzie się kupi wyposażenie full przy największej pace za 90tyś

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Patrycja - ocena (3 odpowiedzi)

Polecam szkołę kk lingua. syn zdał egzamin PET z bardzo dobrym wynikiem. Od września planujemy...

x - ocena (3 odpowiedzi)

Świetna szkoła, polecam

Majka - ocena (3 odpowiedzi)

Bardzo polecam szkołę. Dzięki indywidualnej nauce u Pani Karoliny zdałam egzamin FCE ze świetnym...

do góry