Widok

Citroen Xsara Picasso

Picasso konstrukcyjnie wywodzi się z modelu Xsara, choć z wyglądu zupełnie go nie przypomina. Wg. Donato Coco, głównego projektanta, rozpoczyna on nową linię Citroenów, które mają łączyć sztukę i wzornictwo z technologią. Pięciodrzwiowe nadwozie ma bardzo opływową, jajowato-owalną sylwetkę. Wąskie słupki i duże przeszklone powierzchnie sprawiają, że widoczność z auta jest bardzo dobra. Jedynym ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,8 hdi ???????????????????????????????????????????????

pomyśl zanim napiszesz .Nie ma takiego.

co ile kilometrów wymiana paska

własnie sprawilismy sobie xsare picasso i mam pytanko co ile kilometrow zmienia sie pasek rozrzadu /dizelek 2litry HDI
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 8

rozrząd

Z tego co się dowiedziałem to wymiana pierwsza jest po 120000 km. Ja postanowiłem wymienić kompletny rozrząd wraz z pompą wody zaraz po zakupie (na liczniku miałem 130000 km) wolałem wydać te pieniądze teraz(komplet to +- 450-500 + robocizna od 300 do 450 zł) niż później liczyć naprawę w grubszych tysiącach, nie dostałem informacji o ewentualnej wymianie rozrządu i dlatego zdecydowałem się na taki ruch. Koniecznie wymień olej (5 W 40 może być TOTAL QUARTZ 9000 jest rekomendowany przez Citroena ale może być inny o tych parametrach + filtry powietrza i kabinowy - jest do niego łatwy dostęp a to może mieć znaczenie na klimę i parowanie wnętrza.

rozrząd

Witam.cz mógłbys mi powiedzie ile Cie wyniósł ten rozrząd.
Z góry dziękuję za info.Odpisz na ekarol5@wp.pl.

mam citroena xsare picasso 2000rok benzyna 1,6i jak to bedzie chodziło na gazie

czy ktoś wie?

nie mogę otworzyć bagażnika zamknęłam go i teraz nie chce się otworzyć ,czy ktoś wie w jaki sposób można go otworzyć?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

siemka

mam pytanie mam xsare picasso dwa lata i co rok jak są mrozy to nie chce zapalic świece sa dobre czy moze byc to rozrusznik bo słabo kreci ako mam nowe!komputer cos sie wiesza w te mrozy bo mam ropy pół zbiornika przejechałem 33 km a on mi rezerwe pokazuje no chyba ocipiał ten samochód prosze o pomoc radziopastazara@wp.pl POZDRAWIAM
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

JOZIU DOSTALES SIE DO TYCH ZAROWEK I W JAKI SPOSOB? MOWA O CXP

PICASSO 1.8 16V SSSSUPPPPER WOZ

MAM POROWNANIE W STOSUNKU DO INNYCH MAREK VANOW JEZDZILEM TEZ DIESLAMI TO PRAWDA ZE DIESEL 1 LITR MNIEJ SPALI ALE JA JEZDZILEM 4 SHARAN PICASSO C8 ALHAMBRA I POWIEM JEDNO Z KAZDYM PO JAKIMS PRZEBIEGU TRZEBA BYLO SIE LICZYC Z KOSZTAMI PRZEWYRZSZAJACYMI PICASSO BENZ W MOIM PRZYPADKU CO NAJMNIEJ O 4 X WIECEJ WYDATKOW TU WTRYSKI TU POMPA TU USZCZELKA ITD WIEC DIESLA NIE POLECAM BO JAK KTOS NIE ROBI 70000KM ROCZNIE TO NIE MA SENSU TO SIE NIE OPLACA

POLECAM PICASSO 1.8 16V PRZYJEMNE AUTO JESTEM SUPER ZADOWOLONY JEZDZE TRZY LATA BEZ AWARIII 160000KM PRZEZ TEN OKRES AUTO JUZ ZWROCONE POLECAM

Pomocy!!!!

czy wie ktos co morze byc przyczyna zapalania sie pomaranczowej kontrolki silnika przy gwaltownym przyspieszaniu?? jesli tak prosze o napisanie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Picasso 1.6 HDI, 90 KM, 2006

Opinie są jak zwykle różne, ale mimo to moja będzie jak najbardziej pozytywna! Jeżdżę moim Picasso (od "nowości") prawie 5 lat i poza drobnymi usterkami jestem z niego bardzo zadowolony. Zakup tego auta to bardzo dobry kompromis między rozsądną ceną, a dużym, funkcjonalnym i ekonomicznym samochodem na polskim rynku ....
Spalanie w 1.6 HDI/90 KM w ruchu miejskim : 6,8-7,4 l/100 km, a trasie : 5,2-5,8 l/100 km (w zależności od średniej prędkości)
Bardzo funkcjonale i obszerne wnętrze, duży bagażnik, wygodne i w miarę "ciche" zawieszenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest pod siedzeniem na dole od tyly siedzenia sa dwie blaszki nacisnij je rownolegle i podnies fotel

XSARA PICASSO 2000r .8 16v

Mam problem.Spalanie na poziomie 13.1L tak pokazuje komputer za 100 zl robie 150km przy cena paliwa 4.8/l.Ogolnie auto bardzo wygonde ,naprawy bierzace,koszty w miare
Czy ktos mial problem z takim spalaniem????
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

było nie kupowac sprowadzonej niebitej po emerycie co tylko do kościoła jeździł

spalanie disla

Witam, a ja jezdze tym samochodem Citroen Xsara Pisasso 2.0 Diesel, i w trasie mi spala zaledwie 4 litry.

jak zdjąć kierownice ?

Mam pytanko jak zdjąć kierownice w xsara picasso 2004r
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lipa z gazem.

Od kiedy założyłam gaz... totalna lipa... wszystko trzeba wymieniać, ciągle jakieś awarie, problemy z katalizatorem, z zapłonem i wyskakujące błędy. Bez gazu był jak marzenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

problem ze stacyjką

mam problem ze stacyjką wogule nieraguje na klucz ,cały czas świeci zapłon nawet po wyciongnięciu klucza . a jak prubuje odpalić to brak jakiejkolwiek reakcji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

PORÓWNANIE SKRZYNI BIEGÓW

Proszę o pomoc w kwesti czy skrzynia biegów z citroena C5 2,0HDI będzie pasowała do Xsary picasso 2,0 HDI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

To normalne w tych silnikach, ten typ tak ma.
do góry